Connect with us

Ελλάδα

«Εγκλωβίζουν» τους ηλικιωμένους-Παρέμβαση της Πανελλήνιας Εταιρείας Γηριατρικής & Γεροντολογίας στις τράπεζες για την κατάργηση των βιβλιαρίων

Published

on

Αποδέκτης της αγωνίας, αλλά και της έντονης αγανάκτησης των ηλικιωμένων για την απόφαση κατάργησης των τραπεζικών βιβλιαρίων έγινε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής και Γεροντολογίας.

Οι ηλικιωμένοι «εγκλωβίζονται»για ακόμη μία φορά, καθώς θα εξαρτώνται απόλυτα από συγγενείς και οικιακές βοηθούς που τους προσέχουν, αδυνατώντας οι ίδιοι να ανταποκριθούν στις ηλεκτρονικές συναλλαγές με τις τράπεζες.
Μπροστά στο νέο αυτό αδιέξοδο που δημιουργείται για χιλιάδες ηλικιωμένους, η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής και Γεροντολογίας που έχει την έδρα της στην Πάτρα απέστειλε επιστολή στις Διοικήσεις των τραπεζών, περιγράφοντας τα προβλήματα που θα προκύψουν από την κατάργηση των βιβλιαρίων και ζητώντας το μέτρο να έχει προαιρετικό χαρακτήρα.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Όπως αναφέρεται στην επιστολή της Εταιρείας «όπως όλοι γνωρίζουμε τα τραπεζικά ιδρύματα έχουν αποφασίσει ότι από την 1/7/2021 θα καταργηθούν τα βιβλιάρια Ταμιευτηρίου για τη σύνταξη των υπερηλίκων. Έχουμε τη γνώμη ότι το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό και θα προκληθούν προβλήματα στις συναλλαγές των υπερηλίκων συνταξιούχων.
Προβλήματα προσωπικά, οικογενειακά και πάνω απ’ όλα ασφάλειας των συναλλαγών των υπερηλίκων, γνωρίζοντας ότι οι υπερήλικες συνταξιούχοι δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους κωδικούς του e-banking παρά μόνο με τη βοήθεια κάποιων άλλων προσώπων, συγγενικών ή μη με επακόλουθα ενδεχόμενα την πραγματοποίηση ανεξέλεγκτων ενδοτραπεζικών κινήσεων ή αναλήψεων από τους λογαριασμούς τους.
Δυστυχώς, απ’ ότι φαίνεται, το ποσοστό των συνταξιούχων υπερηλίκων που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο νέο σύστημα των τραπεζών είναι μεγάλο. Έτσι είναι ορατός ο κίνδυνος να χάνονται συντάξεις ή και μικροοικονομίες των υπερηλίκων.
Πιστεύουμε ότι θα ήταν σωστό να γίνει επιλεκτική κατάργηση του βιβλιαρίου σε όσους συνταξιούχους μπορούν και θέλουν το νέο σύστημα και να γίνεται κατόπιν δηλώσεώς των ότι το αποδέχονται».

Ροή ειδήσεων

Advertisement