Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Υγεία

Ρύθμιση διαβήτη και καρδιοπροστασία με νέο εβδομαδιαίο φάρμακο

Δημοσιεύθηκε

στις

Διαθέσιμη και στη χώρα μας από την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιουνίου, θα είναι η εβδομαδιαία ενέσιμη σεμαγλουτίδη, φάρμακο για την ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ.

Η χρήση του φαρμάκου εγκρίθηκε μετά την ολοκλήρωση κλινικών μελετών σε πάνω από 10.000 ενήλικες με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και οι οποίες έδειξαν αρκετά ικανοποιητική βελτίωση του γλυκαιμικού ελέγχου, ευνοϊκή επίδραση στο σωματικό βάρος, καθώς και καρδιαγγειακό όφελος.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Novo Nordisk Hellas Ολύμπιος Παπαδημητρίου, με αφορμή την κυκλοφορία της εβδομαδιαίας σεμαγλουτίδης στη χώρα μας, τόνισε: «Έχουμε δεσμευτεί να αναπτύξουμε καινοτόμα φαρμακευτικά σκευάσματα για τα άτομα που πάσχουν από τη νόσο του σακχαρώδη διαβήτη και είμαστε ενθουσιασμένοι που η εβδομαδιαία σεμαγλουτίδη, θα είναι διαθέσιμη, από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 στην Ελλάδα. Ως μία εβδομαδιαία θεραπεία που δείχνει αξιοσημείωτη μείωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα και του σωματικού βάρους, καθώς και σημαντική μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών συμβαμάτων, πιστεύουμε ότι η εβδομαδιαία σεμαγλουτίδη θα βοηθήσει στην κάλυψη των πραγματικών και σοβαρών αναγκών όσων ζουν με τη νόσο του σακχαρώδη διαβήτη».

Η σεμαγλουτίδη

Ροή ειδήσεων

Advertisement