Κυριακή 25 Ιουλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ξανά στους δρόμους-Σήμερα η νέα 24ωρη απεργία για τα εργασιακά και συλλαλητήριο στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξανά στους δρόμους κατεβαίνουν σήμερα εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στο πλαίσιο της νέας 24ωρης απεργίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Στην Πάτρα έχουν προγραμματιστεί δύο συλλαλητήρια με αφετηρία το Εργατικό Κέντρο, το ένα στις 10.30 το πρωί και το άλλο στις 7 το απόγευμα από το Εργατικό Κέντρο, με τη συμμετοχή εργαζομένων, συνταξιούχων, μελών σωματείων και συνδικάτων, φοιτητών και εκπροσώπων τοπικών φορέων.

Να σημειωθεί, πως από την σημερινή απεργία με απόφαση της ΑΔΕΔΥ εξαιρούνται
οι εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται στη διαδικασία των Πανελληνίων Εξετάσεων προκειμένου να μην διαταραχθεί το πρόγραμμα των υποψηφίων.

Όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε να εξαιρέσει από την απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων».

Η απόφαση αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά την απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως να καταθέσει κατεπείγουσα αγωγή σχετικά με την 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ.
«Το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό και κατοχυρωμένο. Δεν μπορεί όμως και δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο μια κρίσιμη δοκιμασία για το μέλλον περισσότερων των 100.000 υποψηφίων», ανέφερε η Υπουργός και προσέθεσε ότι εκπαιδευτικοί κάθε κλάδου και κατηγορίας που συμμετέχουν στη διαδικασία, δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αλλά και εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς (π.χ. λεωφορεία, τρένα, πλοία) κατά τις πρωινές ώρες μετακίνησης υποψηφίων, επιτηρητών και λοιπών συντελεστών προς τα εξεταστικά κέντρα, όλοι συμβάλλουν, άμεσα ή έμμεσα, στην ομαλή διεξαγωγή μιας κρίσιμης δοκιμασίας της σχολικής ζωής, που δεν νοείται να τίθεται σε κίνδυνο.

ΠΑΡΟΥΣΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, θα συμμετέχουν, στη σημερινή συγκέντρωση και πορεία, που διοργανώνεται στις 10.30 το πρωί, από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας.
Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 9 το πρωί, η Δημοτική Αρχή, θα παραστεί στην προσυγκέντρωση των Σωματείων του Δήμου, μπροστά στο Δημαρχείο και μαζί τους θα πορευτεί προς το Εργατικό Κέντρο.

Η Δημοτική Αρχή και οι εργαζόμενοι του Δήμου, θα δώσουν για μια ακόμα φορά βροντερό «παρών», συμμετέχοντας μαζικά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία, απαιτώντας:
Να μην ψηφιστεί και να πεταχτεί στα σκουπίδια το νομοσχέδιο έκτρωμα για τα εργασιακά που βάζει ταφόπλακα σε δικαιώματα και κατακτήσεις ενός αιώνα, που νομιμοποιεί την απλήρωτη δουλειά, καταργεί το 8ωρο και την Κυριακή αργία.
Η Δημοτική Αρχή, θα συμμετάσχει και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

«ΚΛΕΙΣΤΗ» Η ΔΕΥΑΠ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ
Εξ άλλου από τον Σύλλογο Προσωπικού της ΔΕΥΑΠ, ανακοινώθηκε ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΠ συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στις διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου, και γι αυτό σήμερα, από τις 11 το πρωί, έως την λήξη του ωραρίου, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας.

ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ: ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
Τις κινητοποιήσεις στηρίζει και η Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση της οποίας αναφέρεται πως «δε θα επιτρέψουμε τη νομοθέτηση της “εργασιακής ζούγκλας” που οραματίζονται. Λέμε ΟΧΙ στον εργασιακό μεσαίωνα – Λέμε ΟΧΙ στη διάλυση της ζωής μας. Αγωνιζόμαστε για αξιοπρεπείς μισθούς – εργασιακά δικαιώματα, λιγότερες ώρες εργασίας, χωρίς μείωση μισθών, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και δικαίωμα στη συλλογική οργάνωση και το συνδικαλισμό».

ΚΑΙ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Αντίστοιχα, ανακοίνωση εξέδωσε και ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών επισημαίνοντας πως στηρίζει τις κινητοποιήσεις. «Η θέση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων που έχουν μείνει χωρίς ουσιαστική στήριξη είναι τραγική και προδιαγράφετε ιδιαίτερα ζοφερή με νέο κύμα λουκέτων και έξαρσης της ανεργίας. Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο», αναφέρει ο Εμπορικός.

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΜΜΕ
Τέλος, τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων και της ΕΣΗΕΠΗΝ, εμμένοντας στις ουσιαστικές διαφωνίες τους με τις διατάξεις του νομοσχεδίου αποφάσισαν 4ωρη στάση εργασίας σήμερα (14.00-18.00 ) σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Βάπτισαν την κορούλα τους ο Πατρινός επιχειρηματίας Αργύρης Ανδριόπουλος και η εκπαιδευτικός Βασιλική Μυριδάκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια μέρα γεμάτη χαρά, ευτυχία και συγκίνηση έζησε η οικογένεια του Πατρινού επιχειρηματία, ιδιοκτήτη της αλυσίδας καταστημάτων «Αρτογωνιάς» Αργύρη Ανδριόπουλου και της συζύγου του Βασιλική Μυριδάκη, καθηγήτρια χημικός στα εκπαιδευτικά κέντρα “Ορμή – Άριστα”.

Βάπτισαν το κοριτσάκι τους στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου στις 11 το πρωί της περασμένης Κυριακής, παρουσία συγγενών και φίλων, τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων.


Χρέη αναδόχου ανέλαβαν με μεγάλη χαρά ο Γεώργιος Τσομπανίδης, ο οποίος ήρθε από τη Σκωτία όπου εργάζεται ως υπευθυνος ξενοδοχειακης μονάδος στο Εδιμβούργο, και η Παυλίνα Κούτσικου, λογοθεραπεύτρια.
Οι δυο τους χάρισαν το υπέροχο όνομα στη νεοφώτιστη και ανέλαβαν να την καθοδηγήσουν πνευματικά σε όλη της τη ζωή. Η ευτυχία και η συγκίνηση κυριαρχούσε καθ’ όλη τη διάρκεια του μυστηρίου, το οποίο τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου από τον προϊστάμενο π. Νικόλαο Μήλα, ο οποίος ευλόγησε την είσοδο ενός νέου μέλους στους κόλπους της Εκκλησίας.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Κώστας Πελετίδης αποχαιρετά τον Σάκη Μουστάκα

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά την είδηση της απώλειας του Προέδρου του Σκαγιοπούλειου Ιδρύματος και πρώην Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Πατρέων, Σάκη Μουστάκα, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετάμε τον Σάκη Μουστάκα που έδωσε με γενναιότητα και περισσή αξιοπρέπεια την άνιση μάχη με την ασθένεια από την οποία τελικά νικήθηκε κι έφυγε πολύ νωρίς από κοντά μας.
Ο σύντροφος Σάκης Μουστάκας υπήρξε σεμνός αγωνιστής και υπηρέτησε το λαό της Πάτρας ως Δημοτικός Σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ως Πρόεδρος του Σκαγιοπούλειου Ιδρύματος στο οποίο η προσφορά του ήταν σημαντική.
Βρισκόταν πάντα, ως άνθρωπος και ως γιατρός, στο πλευρό των συμπολιτών και ιδιαίτερα στο πλευρό των ανέργων, των οικονομικά αδύναμων κι ανήμπορων.
Προσωπικά έχασα ένα φίλο, ένα καλό συναγωνιστή, έναν καλό άνθρωπο όπως τον χαρακτηρίζουν κι όλοι όσοι τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του.
Θα τον θυμόμαστε πάντα για την ανθρωπιά του και το χαμόγελό του.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγό του Άννα, στα παιδιά του, στους φίλους και στους συναγωνιστές του»

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Αδέρφια “έφυγαν” από τη ζωή με διαφορά λίγων ωρών

Δημοσιεύθηκε

στις

Περισσότερα
GOODYS
ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα