Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

¨Έξι χρόνια χωρίς τον Άγγελο Μπεκίρη: Ο ποδοσφαιριστής που αφοσιώθηκε στην Παναχαϊκή, αγνοώντας τον Ολυμπιακό

Δημοσιεύθηκε

στις

Συμπληρώνονται σήμερα έξι χρόνια από την ημέρα που έφυγε από την ζωή ο Άγγελος Μπεκίρης, ένας άσος του Πατραϊκού ποδοσφαίρου, ένας υπέροχος άνθρωπος και ένας αξέχαστος φίλος, που είχε συνδέσει το όνομά του με την Παναχαϊκή, τον αθλητισμό και με την ευρύτερη κοινωνία των Πατρών και όχι μόνο.

Ο Άγγελος είναι αξέχαστος διότι είχε συνδέσει το όνομά του με τον αθλητισμό, το ποδόσφαιρο της πόλεως μας, διότι υπήρξε πολλά χρόνια μόνιμο στέλεχος της Παναχαϊκής, στις μεγάλες δόξες της και της Μικτής Πατρών.
Κανένας φίλαθλος δεν μπορεί να ξεχάσει την τεχνική του κατάρτιση , την απαράμιλλη μαχητικότητά του και το υπέροχο ήθος.
Επίσης όλοι οι φίλαθλοι της περιόδου εκείνης θυμούνται το « χρυσοκέφαλο » ποδοσφαιριστή, τον οποίο όλοι εφοβούντο ειδικότερα σε κόρνερ εάν έπιανε κεφαλιά οπωσδήποτε θα σημειώνονταν γκολ.
Όλα αυτά και άλλα πολλά τον είχαν καταξιώσει και τον Πρέπει εδώ να επισημάνουμε ότι η φήμη του Άγγελου Μπεκίρη είχε φθάσει και στην Αθήνα διότι συχνά γινόντουσαν αγώνες μεταξύ σωματείων όλης της Ελλάδος της Α΄ κατηγορίας και έτσι πολλά Αθηναϊκά σωματεία τον είχαν ζητήσει για να αγωνιστεί στις ομάδες τους.
Μάλιστα σε κάποια περίοδο τον είχαν με μεγάλες αντιπαροχές, να υπογράψει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Και ενώ όλα ήταν έτοιμα για τις υπογραφές, μετάνιωσε και ζήτησε μια ώρα αναβολή με κάποια δικαιολογία. Αντί όμως της υπογραφής πήρε τηλέφωνο τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Πειραιώς και του είπε ότι έχει μετανιώσει και δεν θα υπέγραφε. Βέβαια έχασε πολλά, διότι στον Ολυμπιακό θα είχε οφέλη πολλά και δόξα
Οι λόγοι βέβαια που …επικαλέσθηκε ήταν η αγάπη του προς την Παναχαϊκή διότι πίστευε ότι μια τέτοια πράξη θα εθεωρείτο προδοσία. Έτσι παρέμεινε στην Παναχαϊκή συνεχίζοντας τους αγώνες του για την μεγάλη του αγάπη στη ομάδα που αγαπούσε και ευρισκόμενος πάντοτε δίπλα στους αγαπητούς φιλάθλους.
Εκτός όμως από τους φιλάθλους τον Άγγελο Μπεκίρη τον είχε εκτιμήσει και αγαπήσει ολόκληρη η κοινωνία των Πατρών, γι’ αυτό όταν κυκλοφορούσε στην πόλη όλοι έσπευδαν να τον χαιρετίσουν και να συζητήσουν μαζί του διάφορα θέματα. Ειδικότερα όταν περπατούσε στην οδό Γούναρη για να κατέβει από το σπίτι του, στο κέντρο της πόλεως, έκανε πολλές ώρες για να φτάσει, καθώς όλοι τον χαιρετούσαν και συζητούσαν μαζί του.
Έτσι ολόκληρη η κοινωνία όταν πληροφορήθηκε τον θάνατό του έλεγε τα καλύτερα λόγια διότι όλοι θυμόντουσαν τον ευπροσήγορο Άγγελο , ο οποίος χαιρετούσε όλους τους συμπολίτες και συνομιλούσε μαζί τους, χωρίς να κάνει διακρίσεις ομάδων ή κομμάτων.

Εκείνοι, όμως, οι Πατρινοί που τον θυμούνται ακόμη είναι όσοι περπατούν την οδό Δημ. Γούναρη, την οποία ο Άγγελος διέσχιζε σε καθημερινή βάση. Όλοι αυτοί τον θυμούνται ακόμη και όλοι έχουν να πουν καλά λόγια για τον αξιαγάπητο φίλο τους.
Όμως όλα κάποτε στη ζωή τελειώνουν για όλους μας. Έτσι και για τον αξιαγάπητο Άγγελο Μπεκίρη τα πάντα τελείωσαν την 16 Ιουνίου του 2015 . Για αυτό ο γιός του Μιχάλης και όλοι οι συγγενείς όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα συγκεντρωθούμε στο νεκροταφείο για να τον θυμηθούμε για μια ακόμη φορά και να ευχηθούμε να είναι αιωνία η μνήμη του.

Η Οικογένεια Άγγελου Μπεκίρη


Ροή ειδήσεων

Advertisement