Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Διαρροή… αγανάκτησης-Εντοπίστηκε μετά από τρία 24ωρα η μεγάλη βλάβη στον αγωγό ύδρευσης που άφησε χωρίς νερό την Κάτω Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

Μεγάλη βλάβη σε αγωγό άφησε χωρίς νερό την Κάτω Αχαΐα επί τρία 24ωρα, με αποτέλεσμα την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής. Το γεγονός ότι το δίκτυο ύδρευσης της Κάτω Αχαΐας δεν είναι «χαρτογραφημένο» και τα συνεργεία… πήγαιναν ψάχνοντας προκάλεσε μεγάλη καθυστέρηση στον εντοπισμό της βλάβης. Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε το νερό αντί να πηγαίνει στα σπίτια είχε διαρροή προς τον Βιολογικό Καθαρισμό.

Τελικά, χθες το απόγευμα τα συνεργεία της ΔΕΥΑΔ εντόπισαν το ακριβές σημείο της βλάβης. Η διαρροή συνέβη σε κεντρικό αγωγό (φ 225) επί της οδού Πατρών-Πύργου. Ο αγωγός είχε «σκιστεί» σε μήκος περίπου ενός μέτρου και το νερό διέφευγε υπόγεια και αντί για σπίτια και κατοικίες διέφυγε προς τη Βιολογικό Καθαρισμό.
Αφότου εντοπίστηκε το ακριβές σημείο της διαρροής, ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση της βλάβης.
Νωρίτερα, η ΔΕΥΑΔ σε ανακοίνωσή της περιέγραφε το μέγεθος του προβλήματος, επισημαίνοντας πως «πρώτα πρέπει να περιγράψουμε τα γεγονότα ώστε να γνωρίζουν όλοι τι ακριβώς έχει συμβεί. Από την περασμένη Παρασκευή και μετά άρχισε να δημιουργείται πρόβλημα ύδρευσης στην Αχαγιά. Το πρόβλημα σταδιακά κορυφώθηκε με το μεγαλύτερο μέρος της πόλης να μην έχει νερό. Αντιδράσαμε συνδέοντας το δίκτυο με τρεις γεωτρήσεις της Αχαγιάς συν μία μισθωμένη συν 50 κυβικά μέτρα νερού ωριαίως από το Φράγμα Πείρου. Ο υδατόπυργος είχε νερό και η πόλη δεν είχε. Το πρόβλημα παρέμενε άλυτο.
Το πρωί της Δευτέρας παρατηρήθηκε άνοδος της στάθμης στη δεξαμενή εισόδου στο Βιολογικό καθαρισμό. Συμπεράναμε ότι σημαντικές ποσότητες νερού που προορίζονται για ύδρευση καταλήγει απ’ ευθείας στο Βιολογικό αντί να πηγαίνει στα σπίτια. Συνεπώς υπήρχε υπόγεια και μεγάλη διαρροή. Η διαρροή έπρεπε να εντοπιστεί και να αποκατασταθεί.
Κι εδώ αρχίζει ένα άλλο δράμα. Δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής νερού. Στην Αχαγιά και σ’ όλο το Δήμο. Αρχίσαμε να ψάχνουμε στα τυφλά, φρεάτιο-φρεάτιο σε μια πολύωρη και αγωνιώδη προσπάθεια. Καταλαβαίνουμε πλήρως τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των δημοτών και τους ζητάμε συγνώμη για την ταλαιπωρία που υφίστανται. Όμως δεν καταλαβαίνουμε καθόλου αυτούς που μας κουνάνε τώρα το δάχτυλο ενώ φέρουν απέραντες ευθύνες για το μαύρο χάλι της ΔΕΥΑΔ. Επιχειρούν να κάνουν αντιπολίτευση πάνω σε προβλήματα που αυτοί δημιούργησαν και που εμείς προσπαθούμε να λύσουμε.
Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με παθογένειες χρόνων. Εργαζόμαστε αδιάκοπα για την επίλυσή τους. Δεν είναι εύκολη η αντιμετώπιση, αλλά θα επιμείνουμε μέχρι την πλήρη ανάταξη της ΔΕΥΑΔ. Μας ασκείται κριτική ότι δεν ενημερώσαμε εγκαίρως για το πρόβλημα. Αν όμως δεν ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, πως και πότε θα λυθεί, τι είδους ενημέρωση να προσφέρεις;
Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα εντοπίστηκε στον κεντρικό αγωγό που διέρχεται από την οδό Πατρών-Πύργου. Συνεργεία πραγματοποιούν δοκιμαστικές τομές ώστε να εντοπιστεί το ακριβές σημείο της διαρροής και να αποκατασταθεί το πρόβλημα».


Ροή ειδήσεων

Advertisement