Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Ο Πατρινός Μ. Χατζηγιάννης πρωταθλητής Ελλάδας στην ξιφασκία

Δημοσιεύθηκε

στις

Στις 11-13 Ιουνίου , στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις –ΟΑΚΑ- διεξήχθη το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ξιφασκίας στην κατηγορία των  παίδων, στο  ξίφος ασκήσεως (fleuret).O Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης , αθλητής του Α.Ο.Ξ Αιγάλεω, του συλλόγου των πρωταθλητών όπως κατ’ ευφημισμό αποκαλείται, ανακηρύχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος για την τρέχουσα αθλητική περίοδο.

Ο αθλητής του Α.Ο.Ξ.Α ,στα πουλ (ομάδες των έξι αθλητών)έκανε 5 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και στην συνέχεια πέρασε χωρίς αγώνα το πρώτο νοκ άουτ , καθότι είχε την υψηλότερη βαθμολογία . Χρειάστηκε 4 συνεχόμενες νίκεςστα επόμενα νοκ- άουτ, για να φτάσει χωρίς ήττα ,στην πρώτη θέση.  Η συμβολή, του προπονητή του Νίκου Κοντοχριστόπουλου (παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων) ήταν καθοριστική αφ’ ενός  στο προπονητικό –αγωνιστικό κομμάτι  και αφ’ ετέρου  στο κομμάτι της ψυχολογίαςτων αγώνων. Έτσι η αγωνιστική απραξία (λόγω covid 19)  ξεπεράστηκε ανώδυνα και έφτασε ο αθλητής αρκετά έτοιμος στους απαιτητικούς  αγώνες του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Αρωγός σε όλη την προετοιμασία του αθλητή υπήρξε και η άοκνη και αεικίνητη ομοσπονδιακή προπονήτρια κα Έλλη Τσολακίδου .Η συνεργασία προπονητών,  αθλητών και διοίκησης του συλλόγου, λειτούργησε υποδειγματικά ώστε ο Α.Ο.Ξ Αιγάλεω το τριήμερο των Πανελληνίων  αγώνων μπόρεσε να κατακτήσει συνολικά 8 μετάλλια εκ των οποίων τα τρία Χρυσά  .

Στους ίδιους αγώνες και στο ομαδικό ,η ομάδα του Α.Ο.Ξ.Α ,αποτελούμενη από τους Α.Γκούμα,Ν. Γιατρά, Χ.Τουλάκη-Μαρκάκη και Μ. Χατζηγιάννη , αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος ,νικώντας στον τελικό τον σύλλογο , Α.Χ.Ι.Α,45-37.

Θα ήταν παράλειψη, να μην αναφερθούμε , στο γεγονός  πως ο Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης, μαθητής της Α τάξης του 18 Γυμνασίου Πατρών,  μέχρι την προηγούμενη αθλητική περίοδο αγωνιζόταν με τον Αχαϊκό Σύλλογο Ξιφασκίας .Εκεί έμαθε ξιφασκία και κατέκτησε νίκες στις μικρότερες κατηγορίες αλλά και αυτή των παμπαίδων.Εκεί όπου ο Αλέξανδρος και ο Χάρης Λεβαντίδης  ( στις εγκαταστάσεις του «Δ.Τόφαλος»)ακούραστα μέχρι και σήμερα, μαθαίνουν στα παιδιά την χαρά ,αυτού του υπέροχου αλλά απαιτητικού αθλήματος.Ενός αθλήματος που λειτουργεί πολυεπίπεδαστην  ψυχοσύνθεση και τον χαρακτήρα των παιδιών.

Από την επόμενη χρονιά ο Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης(ο οποίος υπήρξε μέλος των προεθνικών ομάδων ανάπτυξης)θα αγωνίζεται στην κατηγορία των εφήβων με στόχο την συμμετοχή  του στην εθνική ομάδα. Άλλωστε ο Α.Ο.Ξ Αιγάλεω, χρόνια τώρα δουλεύοντας αθόρυβα και αποτελεσματικά στελεχώνει τις  εθνικές ομάδες.

 

 

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement