Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νέος προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών ο Γ. Μπισμπίκης-Ποιές μετακινήσεις – μεταθέσεις αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Αλλαγές με το νέο δικαστικό έτος επέρχονται στην Εισαγγελία Εφετών Πατρών καθώς αναλαμβάνει καθήκοντα νέου προϊσταμένου ο Εισαγγελέας Εφετών Γεώργιος Μπισμπίκης.

Ο κ. Μπισμπίκης είναι ο αρχαιότερος στην τάξη και από τον Σεπτέμβριο θα διαδεχθεί τον νυν προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Γεώργιο Σκλήρη, ο οποίος συνταξιοδοτείται.

Χθες συνεδρίασε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου και προχώρησε σε μεταθέσεις και τοποθετήσεις Εισαγγελικών Λειτουργών που υπηρετούν στις Εισαγγελικές Αρχές της χώρας.
Στην Εισαγγελία Εφετών Πατρών μετατίθεται ο Εισαγγελέας Εφετών Νικόλαος Νικολάου, ο οποίος υπηρετούσε στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και στο παρελθόν είχε διαατελέσει καθήκοντα στην Πάτρα.
Ωστόσο, αποχωρεί από την Πάτρα ο Αντιεισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Μεΐδάνης, ο οποίος με απόφαση του Συμβουλίου θα υπηρετεί από τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα. Ο κ. Μεϊδάνης υπηρέτησε το τελευταίο έτος στην Εισαγγελία Εφετών ενώ στο παρελθόν είχε διατελέσει προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πάτρας.
Επίσης, φεύγουν από την Πάτρα οι Αντιεισαγγελείς Εφετών Ευάγγελος Μάστακας (μετατίθεται στα Ιωάννινα), Καλλιόπη Θεολογίτου (στην Αθήνα) και ο Στέφανος Ζαρκαντζιάς (στη Λάρισα).
Τις τέσσερις θέσεις θα αναπληρώσουν ο Αντεισαγγελέας Εφετών Λάμπρος Πατσαβέλλας από την Κέρκυρα, καθώς επίσης οι νεοπροαχθέντες Αντιεισαγγελείς Εφετών Αλεξάνδρα Κοσμά, Ηρακλής Πασαλίδης και Αλεξάνδρα Μουσούρη.
ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ
Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας, προϊσταμένη της οποίας είναι η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κωνσταντούλα Αθανασοπούλου, μετατίθενται οι Εισαγγελείς Πρωτοδικών: Αναστάσιος Κεσίσης (θα υπηρετεί στην Θεσπρωτία), Ανδρομέδα Στεφανίδη (θα υπηρετεί στην Λευκάδα) και τοποθετούνται οι: Ιωάννης Παΐσιος (υπηρετεί στην Κεφαλονιά) και Νικόλαος Χατζησιαφαρίας (υπηρετεί στην Μυτιλήνη).
Επίσης, μετατίθεται η Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Αγγελοπούλου, που υπηρετεί στην Αθήνα. Στο Αίγιο τοποθετείται ο νεοπραχθείς Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Αθανάσιος Κολοκοτρώνης ενώ στην Ηλεία η Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Ευαγγελία Χατζηαγγελή.
Στην Πάτρα τοποθετούνται οι νεοπροαχθέντες Εισαγγελείς Πρωτοδικών: Αναστασία Νικολακοπούλου (υπηρετεί στην Ηλεία), Πηνελόπη – Δανάη Χριστοδουλοπούλου (υπηρετεί στην Χαλκίδα), ενώ η Μαρία Καραγιάννη που υπηρετεί στην Πάτρα με το νέο δικαστικό έτος θα βρίσκεται στις Σέρρες.
Τέλος, να σημειωθεί πως στην Ηλεία τοποθετείται η πάρεδρος Εισαγγελιών Πρωτοδικών Ιωάννα Σκούφη, η οποία είναι απόφοιτος ΕΣΔι.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Αυλαία» με θετικές εντυπώσεις

Ολοκληρώθηκε η εικαστική έκθεση «Προς Επισκευήν Ολομελείας – μια διαφορετική προσέγγιση της ελληνικής επανάστασης από τους εικαστικούς του σήμερα»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η εικαστική έκθεση «Προς Επισκευήν Ολομελείας – μια διαφορετική προσέγγιση της ελληνικής επανάστασης από τους εικαστικούς του σήμερα» με τους χώρους της Αγοράς «Αργύρη» και της Δημοτικής Πινακοθήκης, οι οποίοι φιλοξενούσαν ταυτόχρονα τα εκθέματα, να έχουν υποδεχθεί εκατοντάδες επισκέπτες. Παράλληλα «συγκινητική» ήταν η ανταπόκριση των σχολείων από όλες της βαθμίδες της περιοχής, τα οποία επισκέφτηκαν τους χώρους της έκθεσης και ξεναγήθηκαν σε αυτή.

Η έκθεση διήρκεσε από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Οκτωβρίου και ήταν ενταγμένη στις εκδηλώσεις του Δήμου για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση του ’21. Οργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Οργανισμό σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, με τη συμμετοχή εκατόν δεκαπέντε εικαστικών οι οποίοι παρουσίασαν εκατόν σαράντα οκτώ έργα τους.

Μέσα από τα έργα και τη θεματολογία τους, επιχειρήθηκε η αποτύπωση την σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, με άξονα το μείζον γεγονός της επανάστασης του 1821. Η έκθεση περιλάμβανε όλες τις σύγχρονες μορφές έκφρασης, όπως ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, video, φωτογραφία, εγκαταστάσεις.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

Οι δράσεις του Πολιτιστικού Οργανισμού που πραγματοποιούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την επανάσταση θα συνεχιστούν και τον μήνα Νοέμβριο. Στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης θα ανοίξει τις πύλες της η έκθεση με τίτλο, «Η Αχαΐα στην Επανάσταση του 1821. Διήγηση συμβάντων μέσα από τα τεκμήρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών». Στα μέσα Δεκεμβρίου θα

παρουσιαστεί στο κοινό της περιοχής και η όπερα «Μάρκος Μπότσαρης».

ΓΕΡΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ

Με αφορμή την ολοκλήρωση της έκθεσης η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη σε δήλωσή της επισημαίνει: «O Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων με τη συμμετοχή όλων των δομών του, ξεδιπλώνει από την αρχή της χρονιάς, μια «βεντάλια» εκδηλώσεων σε όλη την έκταση του Δήμου Πατρέων, αφιερωμένες στην επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης. Στο πλαίσιο αυτό, επί ένα μήνα αντικρύσαμε και «συνομιλήσαμε» με τα έργα σημερινών καλλιτεχνών, οι οποίοι δεν μένουν αδιάφοροι στα μεγάλα γεγονότα που έδειξαν το δρόμο για την εξέλιξη της κοινωνίας καθώς και το δρόμο του αγώνα και αντλούν την έμπνευσή τους από την πηγή του λαού που δεν σκύβει το κεφάλι και μάχεται για την ελευθερία του από κάθε μορφής σκλαβιά».

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός έχει προχωρήσει στην παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού (video) μέσα από το οποίο επιχειρείται η ξενάγησηστην έκθεση και η ανάδειξη της ταυτότητάς της. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα σε όσους δεν είχαν την τύχη να την επισκεφτούν, να έρθουν σε επαφή με τα εκθέματα της.

Το σχετικό υλικό είναι αναρτημένο και στο κανάλι του οργανισμού στο

you tube στη διεύθυνση https://youtu.be/UWcYEO30kdA

 

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το «Παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ στο θέατρο Όροφως

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Σήμερα (21.00) και αύριο (20.00) στην σκηνή του Θεάτρου Όροφως (Όθωνος Αμαλίας 112) θα ανέβει η παράσταση «Το Παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ  σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Θοδωρή Γκόγκου. Ο Νικολάι Γκόγκολ, πατέρας του ρωσικού πεζογραφικού ρεαλισμού έγραψε το ομώνυμο διήγημα το 1842, παραμένει όμως εξαιρετικά επίκαιρο. Κεντρικός ήρωας του έργου είναι ένας ταπεινός υπάλληλος της δημόσιας υπηρεσίας, ο οποίος κατορθώνει με στερήσεις να αγοράσει ένα πολυπόθητο πανωφόρι. Αυτό είναι το όνειρό του… ένα παλτό. Με αυτό έχει συνδέσει την αντίληψη για σπουδαιότητα και κοινωνική επιβολή. Το παλτό θα τον κάνει καλύτερο, πιο σημαντικό στην κοινωνία. Όμως το ίδιο παλτό θα τον στοιχειώσει κι όταν το χάσει θα έρθει αντιμέτωπος με δοκιμασίες που θα υποχρεωθεί να διαχειριστεί για να το ξαναβρεί.

Τηλεφωνικές κρατήσεις: 2611810983, 6939835990.

Γενική είσοδος: 10 €, Μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων): 8€.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο… ακριβός χειμώνας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

«Χειμώνα με κρύο» δεν έχουμε δει ακόμα. Κατά συνέπεια, οι καταναλωτές κρατάνε ακόμα στάση αναμονής και περιμένουν να δουν και τι θα γίνει με το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης, προκειμένου να προχωρήσουν σε παραγγελίες, που πάντως ασφαλώς θα είναι «ψαλιδισμένες» σε σχέση με πέρυσι. Επίσης, οι περισσότεροι λογαριασμοί ρεύματος που φτάνουν σε πολίτες, δεν περιλαμβάνουν πολύ σημαντικές αυξήσεις. Όμως, ο μεγάλος φόβος είναι το… «μπουγιουρντί» του επόμενου 4μήνου. Και τότε θα φανεί πραγματικά, πόσα νοικοκυριά θα τεθούν εκτός προϋπολογισμών. Με λίγα λόγια, είναι νωρίς ακόμα για να υπάρχει πλήρης εικόνα του «ακριβού χειμώνα»…

 

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα