Connect with us

Παναχαϊκή

Αστοχία στο νομοσχέδιο Αυγενάκη, δίνει ίδια δικαιώματα στις ομάδες Β΄

Published

on

Αστοχία από την πλευρά του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη καθώς παρά το γεγονός ότι η Super League 2 έθεσε προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των Β’ ομάδων στο πρωτάθλημά της, με τροπολογία που κατέθεσε στο αθλητικό νομοσχέδιο τους δίνει τα ίδια δικαιώματα σε σχέση με τις ΠΑΕ της SL2.

Οι Β΄ ομάδες που μετέχουν στην SL2 αποτελούν μέλη του συνδέσμου, έχουν πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις σύμφωνα με το καταστατικό και την προκήρυξη του πρωταθλήματος.
Επίσης ισχύουν τα εξής:
-Απαγορεύεται η άνοδος των Β’ ομάδων στη SL1 (σ.σ. δεν απαγορεύεται η συμμετοχή στα πλέι οφ).
-Αν υποβιβαστεί από τη SL1 ομάδα της οποίας η Β΄ ομάδα αγωνίζεται στην SL2 τότε η Β΄ ομάδα μπορεί να αγωνιστεί στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα με επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.
-Για τις Β’ ομάδες που θα αγωνιστούν στην SL2 ισχύουν οι προβλέψεις για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.
Αυτό όμως δεν είναι σωστό. Αφενός αλλοιώνει έμμεσα την διαδικασία με τις ομάδες του big-4 να ψηφίζουν και να επηρεάζουν ανάλογα τα δεδομένα στη SL 2 και αφετέρου θα εισπράττουν χρήματα την ώρα που οι συγκεκριμένες ΠΑΕ έχουν πολλαπλάσια έσοδα σε σχέση με τις υπόλοιπες ΠΑΕ.
Αυτή η κίνηση έχει ήδη φέρει αντίδραση στην SL 2, χθες δεν έγινε συζήτηση στην επιτροπή της ΕΠΟ και είναι πιθανό να γίνει συνάντηση κορυφής σήμερα για να βρεθεί η χρυσή τομή ενώ το νομοσχέδιο έχει προγραμματιστεί να ψηφιστεί σήμερα από τη Βουλή.

Ροή ειδήσεων

Advertisement