Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Καθησυχάζουν οι έλεγχοι-Στην Κλειτορία βρέθηκε χθες εκτάκτως κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενεργώντας 133 τεστ

Δημοσιεύθηκε

στις

Περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού η οποία ξεκίνησε μέσα από τη σχολική κοινότητα, διαπίστωσαν χθες τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ που βρέθηκαν εκτάκτως χθες στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Κλειτορίας του Δήμου Καλαβρύτων.

Η απόφαση για την μετάβαση των στελεχών του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια rapid test ελήφθη μετά τα 12 κρούσματα σε μαθητές και το οικογενειακό περιβάλλον των παιδιών στο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο της Κλειτορίας.
Μετά από συνεννόηση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, χθες πραγματοποιήθηκαν 133 τεστ-covid για να ελεγχθεί τυχόν διασπορά στην κοινότητα που περιλαμβάνει και οικογένειες παιδιών από οικισμούς της ευρύτερης περιοχής που μετακινούνται καθημερινά στο σχολείο.
Όλα τα rapid test ήσαν αρνητικά ενώ αναμένεται και το αποτέλεσμα μοριακών ελέγχων σε στενές επαφές κρουσμάτων που προέκυψαν εντός της σχολικής κοινότητας.
Επίσης, σήμερα έχουν προγραμματιστεί και νέα rapid tests στην Κλειτορία στο χώρο της μαθητικής εστίας, από τις 12.30 έως τις 2 το μεσημέρι.
ΔΥΟ ΘΕΤΙΚΑ ΣΕ ΚΕΡΠΙΝΗ, ΡΩΓΟΥΣ
Εξ άλλου χθες έγιναν 45 rapid tests στην Κερπινή και τους Ρωγούς και βρέθηκαν δύο θετικά. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων, Θεόδωρος Νασιώτης ανέφερε πως «αξίζουν συγχαρητήρια στους δύο προέδρους των Κοινοτήτων, Ηλία Παπαζαφειρόπουλο και Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο για την έγκαιρη κινητοποίησή τους, η οποία απέτρεψε να έχουμε ένα τσουνάμι μολύνσεων στα δύο χωριά».

Ροή ειδήσεων

Advertisement