Κυριακή 25 Ιουλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο μικροσκόπιο περιστατικά- Δεν νοσηλεύτηκε στην Πάτρα νεαρή γυναίκα με σοβαρή μυοκαρδίτιδα

Μιλούν στην «Γ» οι καθηγητές Μαρία Τσολιά, Περικλής Νταβλούρος και Γιώργος Χρούσος, καθώς επίσης ο καρδιολόγος Ανδρέας Μαζαράκης για τις μυοκαρδίτιδες μετά από εμβόλια mRNA

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Της Τέτας Γιαννάρου

 

Θορύβησαν οι δηλώσεις της Καθηγήτριας Παιδιατρικής /Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Δ/ντριαςτης Παιδιατρικής Κλινικής στο «Αγλαΐα Κυριακού» και μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμού Μαρίας Τσολιά.

Οι δηλώσεις της κας Τσολιά αναφέρονται στη διενέργεια επιστημονικής διερεύνησης για το αν περιστατικά ήπιας μυοκαρδίτιδας νεαρών κυρίως ατόμων που εμφανίστηκαν μετά από τον εμβολιασμό τους με mRNA σκεύασμα οφείλονται σε αυτό.

Ειδικότερα, ανησύχησε η αναφορά της για περιστατικό σοβαρής μυοκαρδίτιδας μετά από εμβολιασμό νεαρής γυναίκας στην Πάτρα, γεγονός όμως που δεν υφίσταται, αφού δεν έχει καταγραφεί στα δύο Νοσοκομεία της πόλης.

Ειδικότερα, με αφορμή τις δηλώσεις της εν λόγω Καθηγήτριας η «Γ» επικοινώνησε μαζί της για να διευκρινιστεί κατά πόσον έχει διερευνηθεί και αν υπάρχει επιστημονικό υπόβαθρο ότι τα εμβόλια mRNA μπορεί να προκαλέσουν μυοκαρδίτιδες σε νεαρά άτομα. Παράλληλα τι συνέβη με το σοβαρό περιστατικό μυοκαρδίτιδας νεαρής γυναίκας στην Πάτρα το οποίο δεν έχει καταγραφεί στα συμβάντα των δύο Νοσοκομείων.

 

MAΡΙΑ ΤΣΟΛΙΑ: «Υπό διερεύνηση οι μυοκαρδίτιδες»

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής /Λοιμωξιολογίας Μαρία Τσολιά επεσήμανε ότι υπάρχουν επίσημες αναφορές από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ για περιστατικά νεαρών κατά πλειοψηφία ατόμων που παρουσιάζουν ήπιες μυοκαρδίτιδες και χρήζουν νοσηλείας το πολύ 4 ημερών. Σε σχέση με τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας δηλώνει: «Είναι ένα αυξημένο σήμα που μας θέτει σε εγρήγορση για την συστηματική παρακολούθηση  περιστατικών νεαρών κυρίως ατόμων ηλικίας 15-24 ετών που εμφανίζουν ήπιες μυοκαρδίτιδες. Διερευνούμε επισταμένως τα περιστατικά. Στην παρούσα φάση βρίσκονται ακόμα υπό επιστημονική διερεύνηση και δεν έχει ξεκαθαριστεί η αιτιολογία τους».Όσον αφορά το περιστατικό σοβαρής μυοκαρδίτιδας  νεαρής γυναίκας στην Πάτρα που δεν είναι καταγεγραμμένο ως συμβάν,η κα Τσολιά απάντησε: «Όλα όσα ανέφερα στις δηλώσεις μου ήταν στοιχεία που δόθηκαν από τον ΕΟΦ. Ενδεχομένως να υπήρξε κάποιο μπλέξιμο. Χαίρομαι που δεν συνέβη αυτό το περιστατικό στην Πάτρα».

 

 

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΣ: «Αμελητέα τα περστατικά, σε σχέση με τους θανάτους»

Παράλληλα στο πλαίσιο της διερεύνησης των περιστατικών μυοκαρδίτιδας της περιοχής μας μετά τον εμβολιασμό, η «Γ» απηύθυνε ερώτημα στον Καθηγητή Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, δ/ντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Περικλή Νταβλούρο, ποια η άποψή του για το θέμα, επί τη βάσει των περιστατικών που περιέθαλψε.
«Κατ’ αρχήν να διευκρινιστεί ότι δεν περιθάλψαμε ποτέ περιστατικό νεαρής γυναίκας με μυοκαρδίτιδα μετά από εμβολιασμό. Νοσηλεύτηκε εδώ και μήνες  ένας νεαρός άνδρας με μυοκαρδίτιδα μετά από εμβολιασμό για δύο μόνον μέρες, ο οποίος εξήλθε σε αρίστη κατάσταση και επέστρεψε άμεσα στις δραστηριότητες του. Να σημειωθεί ότι δεν απεδείχθη ότι η κατάστασή του προήλθε από το εμβόλιο».

Σχετικά με τις αναφορές σε ΗΠΑ και Ισραήλ για πρόκληση μυοκαρδίτιδας από εμβόλια mRNA αλλά και των περιστατικών που βρίσκονται υπό διερεύνηση στη χώρα μας, ο Καθηγητής  Νταβλούροςεπισημαίνει: «Έστω και αν αποδειχθεί ότι οι μυοκαρδίτιδες προκαλούνται από εμβόλια Mrna μιλάμε για ποσοστό  1,5 στο εκατομμύριο, όταν την ίδια χρονική περίοδο πεθαίνουν εκατοντάδες συνάνθρωποί μας από covid-19. Η σύγκριση μέσω  στατιστικής είναι συντριπτική».

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΟΥΣΟΣ: «Πολύ σπάνια και ήπια η επιπλοκή»

Ο γνωστός Καθηγητής Παιδιατρικής/Ενδοκρινολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Γεώργιος Χρούσος επισημάνει, ότι το πρόβλημα του αναφυλακτικού σοκ ή σοβαρής αναφυλαξίας κίνδυνος που εγκυμονεί ως παρενέργεια από τα εμβόλια mRNA έχει αντιμετωπισθεί με απόλυτη επιτυχία. «Οι μυοκαρδίτιδες που ενδεχομένως μπορεί να προκληθούν  είναι σπάνιες πολύ ήπιες και αφορούν νεαρά άτομα  που αντιδρούν θετικά στη θεραπεία και αναρρώνουν άμεσα. Μελετώνται από τους αρμόδιους επιστήμονες επισταμένως  τα αναφερθέντα   περιστατικά στη χώρα μας και σύντομα θα έχουμε επίσημη απάντηση».

 

 

ANΔΡΕΑΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ: «Δεν φαίνεται να σχετίζονται με εμβόλια»

Επίσης ο Συντονιστής /Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινική του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» καρδιολόγος Ανδρέας Μαζαράκης, τονίζει ότι δεν υπήρξε περιστατικό νεαρής γυναίκας με βαριά μυοκαρδίτιδα μετά από εμβολιασμό, αποφορτίζοντας πλήρως το κλίμα αναστάτωσης που προκλήθηκε από μη διακριβωμένα στοιχεία του ΕΟΦ. Παράλληλα, ο κος Μαζαράκης δηλώνει ότι έχουν νοσηλευτεί αρκετές περιπτώσεις εμβολιασθέντων ατόμων με ήπιες μυοκαρδίτιδες και περικαρδίτιδες αλλά δεν έχει σε καμμιά περίπτωση διακριβωθεί ότι πρόκειται για παρενέργεια των εμβολίων.

 

Eπίσημη επιβεβαίωση από την Βάνα Παπαευαγγέλου

«25-27 περιστατικά στη χώρα μετά από εμβολιασμό με εmβόλια Pfizer & Moderna»

“Περί τα 25 με 27 περιστατικά μυοκαρδίτιδας – περικαρδίτιδας σε εμβολιασμένους με mRNA εμβόλιο έχουν αναφερθεί στη χώρα μας, χωρίς ωστόσο να είναι ξεκάθαρο εάν σχετίζονται με τον εμβολιασμό”, τόνισε η Βάνα Παπαευαγγέλου, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και καθηγήτρια Παιδιατρικής, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Σημείωσε ακόμη, ότι τα περιστατικά αφορούν σε μεγάλους ανθρώπους, ενώ τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί κυρίως το Ισραήλ αφορούν νέα άτομα ηλικίας από 18 έως 24 ετών. Η κ. Παπαευαγγέλλου, πρόσθεσε επίσης ότι τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό με Pfizer είναι ήπια, και δεν αφήνουν κάποιο κατάλοιπο.

Για το εμβόλιο της AstraZeneca, σχολίασε ότι δεν έχουν αλλάξει καθόλου τα επιστημονικά δεδομένα ως προς το σκεύασμα και ότι παραμένει εξαιρετικό και αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Κάλεσε όσους έχουν προγραμματίσει δεύτερη δόση με AstraZeneca να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Κώστας Πελετίδης αποχαιρετά τον Σάκη Μουστάκα

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά την είδηση της απώλειας του Προέδρου του Σκαγιοπούλειου Ιδρύματος και πρώην Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Πατρέων, Σάκη Μουστάκα, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετάμε τον Σάκη Μουστάκα που έδωσε με γενναιότητα και περισσή αξιοπρέπεια την άνιση μάχη με την ασθένεια από την οποία τελικά νικήθηκε κι έφυγε πολύ νωρίς από κοντά μας.
Ο σύντροφος Σάκης Μουστάκας υπήρξε σεμνός αγωνιστής και υπηρέτησε το λαό της Πάτρας ως Δημοτικός Σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ως Πρόεδρος του Σκαγιοπούλειου Ιδρύματος στο οποίο η προσφορά του ήταν σημαντική.
Βρισκόταν πάντα, ως άνθρωπος και ως γιατρός, στο πλευρό των συμπολιτών και ιδιαίτερα στο πλευρό των ανέργων, των οικονομικά αδύναμων κι ανήμπορων.
Προσωπικά έχασα ένα φίλο, ένα καλό συναγωνιστή, έναν καλό άνθρωπο όπως τον χαρακτηρίζουν κι όλοι όσοι τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του.
Θα τον θυμόμαστε πάντα για την ανθρωπιά του και το χαμόγελό του.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγό του Άννα, στα παιδιά του, στους φίλους και στους συναγωνιστές του»

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Αδέρφια “έφυγαν” από τη ζωή με διαφορά λίγων ωρών

Δημοσιεύθηκε

στις

Με διαφορά λίγων ωρών, “έφυγαν” από τη ζωή το απόγευμα του Σαββάτου δύο αδέρφια.

GOODYS

Η οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε αρχικά στην Ταραμπούρα, όπου ο 81χρονος αυτοπυροβολήθηκε, βάζοντας τέρμα στη ζωή του σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ και ολοκληρώθηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας με τον 58χρονο αδερφό του να χάνει τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο, νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Ψώνιζαν” από υπεραγορά τροφίμων-Συνελήφθησαν δύο γυναίκες που αφαίρεσαν προϊόντα

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του
Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δύο ημεδαπές γυναίκες, οι οποίες
αφαίρεσαν από υπεραγορά τροφίμων συνολικής αξίας 104 ευρώ.

GOODYS

Οι δράστιδες απέκρυψαν τα προϊόντα στις τσάντες τους και αποπειράθηκαν
να εξέλθουν του καταστήματος, χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους,
διότι έγιναν αντιληπτές από τον υπεύθυνο του καταστήματος.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι οι δράστιδες πριν από ένα
μήνα, στο ίδιο κατάστημα είχαν αφαιρέσει με την ίδια μεθοδολογία διάφορα
προϊόντα συνολικής αξίας 121 ευρώ.

Περισσότερα
GOODYS
ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα