Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΚΙΝ.ΑΛ. :Αλλαγή σελίδας!- Του Νίκου Γ. Σουγλέρη

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν τα συμβαίνοντα στο ΚΙΝ.ΑΛ. όσοι ενδιαφέρονται για τις κομματικές διεργασίες εν όψει του Συνεδρίου για την αλλαγή ηγεσίας.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη κινητικότητα, συζητήσεις, συμφωνίες για στήριξη υποψηφίων, για αλλαγές (δραστικές ή μη) αλλά και για διατήρηση του STATUS QUO. Αυτά όλα είναι βέβαια μία εσωκομματική υπόθεση των πολιτικών στελεχών του ΚΙΝ.ΑΛ. και των οπαδών του.

Όμως, θα αναφερθώ σε κάτι που θεωρώ – κατά την γνώμη μου- στρατηγικό λάθος της ηγεσίας του ΚΙΝ.ΑΛ.

Η αντιπολιτευτική τακτική της κ. Γεννηματα και των συνεργατών της προς την Κυβέρνηση, ο ισαποστακισμός της είναι για μένα ένας βασικός λόγος για την δημοσκοπική καθήλωση του κόμματος τα τελευταία χρόνια.

Δεν βρισκόμαστε πια στην δεκαετία του ‘80 – ‘90 όταν “εχθρός” τους ήταν η “επάρατη Δεξιά”.

Δεν υπάρχουν πια μπλε και πράσινα καφενεία. Θα έλεγα δε πως η Ν.Δ. βλέπει με συμπάθεια τις προσπάθειες του ΚΙΝ.ΑΛ. να ανακάμψει. Και τούτο διότι το κόμμα αυτό, παρα τις λίγες παραφωνίες, αποτελεί έναν γνήσιο εκπρόσωπο της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα. Είναι ένα Αστικό κόμμα και, μαζί με την Κεντροδεξιά της Ν.Δ., αποτελεί τον έτερο βασικό πυλώνα της αστικής μας δημοκρατίας. Κανείς δεν λέει να μην ασκεί αντιπολίτευση το ΚΙΝ.ΑΛ.

Πρέπει, όμως, η ηγεσία του να αντιληφθεί πως “εχθρός” δεν είναι η Κεντροδεξιά και οι πολιτικές της αλλά ο λαϊκισμός του ριζοσπαστικού ΣΥΡΙΖΑ πού άκριτα στηρίζει κάθε είδους κινητοποίηση ακόμα και υπέρ ενός διαβόητου δολοφόνου. Και μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατ΄ επανάληψη έχει θέσει σε κίνδυνο το δημοκρατικό πολίτευμα.

Να θυμηθούμε μονάχα τα όσα συνέβησαν το 2015 (επιδιωκόμενος διχασμός της κοινωνίας, δημοψήφισμα, δηλώσεις για Νομισματοκοπείο, για Στρατό στους δρόμους κλπ.).

Ας ελπίσουμε πως η ευγενής άμιλλα για εκλογή νέας ηγεσίας θα φέρει και ωριμότερες σκέψεις ως προς την στρατηγική που πρέπει να ακολουθείται.

Το ΚΙΝ.ΑΛ. έχει μία μοναδική ευκαιρία να ανακάμψει και να βρει το δρόμο του μετά τα λάθη των τελευταίων ετών.

Έχει ξεφορτωθεί -σχεδόν- όλα τα παλαιοκομματικά βαρίδια, όλους τους θεσιθήρες πού έχουν μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι λοιπόν μία εκπληκτική ευκαιρία για ανάκαμψη και ελπιδοφόρο ξεκίνημα. Είθε να την εκμεταλευτούν. ΙΔΩΜΕΝΕΝ!!

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement