Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Κορονοϊός: Οι Νορβηγοί θα μπορούν πλέον να υποδέχονται στο σπίτι τους μέχρι 20 καλεσμένους

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Νορβηγία θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα την τρίτη μεγάλη φάση του σχεδίου της για εκ νέου άνοιγμα της κοινωνίας μετά τη συνεχιζόμενη μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός Έρνα Σόλμπεργκ.

Από τις 20 Ιουνίου οι Νορβηγοί θα επιτρέπεται να υποδέχονται έως και 20 προσκεκλημένους στα σπίτια τους -δηλαδή διπλάσιο αριθμό σε σχέση με σήμερα- ενώ τα μπαρ και τα εστιατόρια δεν θα υποχρεούνται πλέον να κλείνουν τα μεσάνυχτα.

“Η Νορβηγία είναι σε καλό δρόμο και είμαστε έτοιμοι για την τρίτη φάση”, είπε σε συνέντευξη Τύπου η Σόλμπεργκ.

Σύμφωνα με την πρωθυπουργό, από την Κυριακή θα επιτρέπεται η παρουσία περισσότερων θεατών στους αθλητικούς χώρους, καθώς και η είσοδος στη χώρα σε περισσότερους επισκέπτες από το εξωτερικό, αλλά τα απαιτούμενα τεστ και η καραντίνα θα παραμείνουν σε ισχύ για πολλούς τουρίστες.

“Η κατάσταση παραμένει απρόβλεπτη σε πολλά μέρη του κόσμου και υπάρχει ακόμη αβεβαιότητα σχετικά με τις μεταλλάξεις”, σημείωσε η πρωθυπουργός.

Η τελευταία άρση περιορισμών εντάσσεται στο κυβερνητικό σχέδιο τεσσάρων φάσεων, που ξεκίνησε τον Απρίλιο, για τη σταδιακή κατάργηση του λοκντάουν.

Η τέταρτη φάση, που πιθανόν να αφήσει σε ισχύ κάποιους κατά τόπους περιορισμούς, πιθανόν να ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα, ανάλογα με τα ποσοστά μόλυνσης και τους εμβολιασμούς, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η Νορβηγία κατέγραψε περίπου 1.200 νέα κρούσματα την εβδομάδα αυτή, τον χαμηλότερο αριθμό των τελευταίων οκτώ μηνών και χαμηλότερο από την εβδομαδιαία κορύφωση των σχεδόν 6.600 στα μέσα Μαρτίου αυτού του χρόνου, όπως ανακοίνωσε το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας.

Η χώρα αυτή των 5,4 εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει σχεδόν 130.000 κρούσματα κορονοϊού από την έναρξη της πανδημίας στις αρχές του περασμένου χρόνου καθώς και 790 θανάτους, γεγονός που την καθιστά μια από τις λιγότερο πληγείσες χώρες στην Ευρώπη.

Περίπου το 33% του ενήλικου πληθυσμού της Νορβηγίας είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένο κατά της COVID-19.

Αλλο ένα 16% έχει εμβολιαστεί με τη μία δόση, επομένως είναι μερικώς εμβολιασμένο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου.

www.newsit.gr

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement