Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Φιλική και «ανανεωμένη»-Καλαίσθητα ξύλινα σκίαστρα, καμπίνες, ντουζιέρες και ξύλινα παγκάκια άλλαξαν την όψη της πολυσύχναστης Πλαζ

Δημοσιεύθηκε

στις

Τις ήπιες παρεμβάσεις που έγιναν στην Πλαζ της Αγυιάς, από τους εργαζόμενους στο Δήμο, για να εξυπηρετούνται οι χιλιάδες λουόμενοι, εξέτασε χθες ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, κατά την επίσκεψή του στο χώρο.

Στην Πλαζ έχουν τοποθετηθεί, κατά μήκος της παραλίας, ξύλινα σκίαστρα, ξύλινες μονές καμπίνες – αποδυτήρια για να αλλάζουν οι λουόμενοι, ντουζιέρες και ξύλινοι πάγκοι, ενώ στη θάλασσα έχουν τοποθετηθεί κίτρινες σημαδούρες για να δείχνουν μέχρι πού πρέπει να γίνεται το κολύμπι.
Επίσης έχει τοποθετηθεί εξέδρα για ναυαγοσώστες που θα βρίσκονται στις θέσεις τους στις αρχές του Ιουλίου.
Απομένουν, επίσης, να τοποθετηθούν ομπρέλες κατά μήκος της παραλίας και να γίνει φύτευση λουλουδιών στις γλάστρες που βρίσκονται σε όλη την παραλία, για να ομορφύνει ακόμη περισσότερο ο χώρος.

Ο Δήμαρχος μίλησε με πολλούς λουόμενους οι οποίοι εξέφρασαν τη χαρά και την ικανοποίησή τους προς το Δήμο για όσα έχουν γίνει στην πλαζ για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες τους και παρότρυναν τον Κ. Πελετίδη η Δημοτική Αρχή να συνεχίσει τα έργα για τους δημότες.
Ο Δήμαρχος είπε ότι οι εργαζόμενοι στο Δήμο δημιούργησαν ένα όμορφο περιβάλλον στην παραλία για να το απολαμβάνουν οι δημότες ενώ ταυτόχρονα στο έλος της Αγυιάς γίνονται οι εργασίες για τη διαμόρφωση χώρων, ώστε η περιοχή να γίνει προσβάσιμη στους Πατρινούς για περίπατο και αναψυχή.
Σε δηλώσεις του προς τα Μέσα Ενημέρωσης ο Κώστας Πελετίδης σημείωσε:
«Οι εργαζόμενοι στο Δήμο για μια ακόμη χρονιά έβαλαν το μεράκι τους και βλέπουμε το αποτέλεσμα. Ο λαός της Πάτρας δικαιούται να έχει χώρους αξιοπρεπείς, ειδικά μέσα σε αυτή την κατάσταση που ζούμε, να μπορεί να κάνει το μπάνιο του. Αυτό παλεύουμε και το αποτέλεσμα δικαιώνει τις προσπάθειες όλων μας. Εμείς θα συνεχίσουμε για να έχουμε αυτό που βλέπετε σε όλο το μήκος της ακτογραμμής του Δήμου μας, μιλάμε για 40 χιλιόμετρα. Αυτό θα γίνει, αλλά θέλει χρόνο. Δυστυχώς με το λίγο προσωπικό που έχουμε, αφού δεν επιτρέπουν τις προσλήψεις, και με τα λίγα χρήματα που μας δίνουν, κάνουμε μια υπερπροσπάθεια που μας δίνει αποτέλεσμα. Αν κρίνουμε και μέσα σε τι περιβάλλον πάμε να κάνουμε όλα αυτά, με ανεργία με φτώχεια, με οικονομικές δυσκολίες, είναι χαρά μας που δίνουμε μια ανάσα στον Πατραϊκό λαό».
Ο Κ. Πελετίδης στη συνέχεια είπε ότι είναι θέμα κουλτούρας να προστατευτούν από τους ίδιους τους δημότες οι κατασκευές αυτές. «Τα έργα που είναι για όλους μας πρέπει να τα βλέπουμε σαν την αυλή του σπιτιού μας, είναι δικά μας δεν είναι ξένα, πρέπει να τα φροντίζουμε και να τα προστατεύουμε» είπε ο Δήμαρχος.
ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου, στο χώρο του πρώην κάμπινγκ της Αγυιάς όπου από το Ιούλιο θα αρχίσει η λειτουργία της θερινών παιδικών κατασκηνώσεων. Εκεί γίνονται εργασίες για τη διαμόρφωση του Ιατρείου, της Κουζίνας και άλλων νέων χώρων.
Ο Κ. Πελετίδης μίλησε με τους εργαζόμενους και με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 16ου Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας που εκείνη την ώρα είχαν επισκεφθεί το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου στα πλαίσια των δραστηριοτήτων για το περιβάλλον.
Οι εκπαιδευτικοί ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τις δημιουργικές διεξόδους που δωρεάν προσφέρει ο Δήμος στα παιδιά τα οποία, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που έχουν περάσει πολύμηνο περιορισμό, λόγω της πανδημίας και του lockdown, έχουν μεγάλη ανάγκη από αυτές τις δραστηριότητες.
Σε δήλωσή του ο Κ. Πελετίδης, ανέφερε: «Με τους εργαζόμενους στο Δήμο φτιάχνουμε το χώρο των παιδικών κατασκηνώσεων όπως αρμόζει να είναι. Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να φτιάξουμε καινούργιους τους χώρους. Οι μηχανικοί και οι εργαζόμενοι του Δήμου κάνουν καταπληκτικά πράγματα. Φτιάχνουμε μια σύγχρονη κουζίνα που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες για να προσφέρουμε στα παιδιά μας. Σύντομα θα λειτουργήσουν οι παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου και θα έχουμε ένα χώρο που θα καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών. Σε λίγο όλη η Πάτρα θα έχει χώρους για τα παιδιά και για τους μεγάλους, για να ευχαριστηθούν τη ζωή».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κάθε πέρυσι και καλύτερα…»-Περιορισμένη φέτος η κίνηση στα εμπορικά της Πάτρας λόγω της «Black Friday»

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου (χωρίς φωτό)

«Ζέστανε» αλλά περιορισμένα την εμπορική αγορά της Πάτρας η Black Friday.

Η αγοραστική κίνηση, προχθές, αυξήθηκε στα εμπορικά καταστήματα της πόλης, χωρίς όμως να κάνουν το «ταμείο» των προηγούμενων ετών.
Αυτή είναι η αποτίμηση της προχθεσινής ημέρας από τους εμπόρους της Πάτρας οι οποίοι αν και είχαν εκπτωτικά είδη στις βιτρίνες τους δεν προέλκυσαν τους καταναλωτές.
Ωστόσο, σίγουρα η «Μαύρη Παρασκευή» ήταν μια «καλή» εμπορικά μέρα για τα καταστήματα, σε σχέση με την υποτονική αγοραστική κίνηση που επικρατεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.
«Υπήρξε κινητικότητα στην αγορά στα εμπορικά καταστήματα της πόλης, όμως σίγουρα ήταν χαμηλότερη από τις προσδοκίες μας. Η «Μαύρη Παρασκευή» ήταν καλή μέρα, όμως δεν θύμιζε την κίνηση των προηγούμενων χρόνων. Γι’ αυτό εμείς λέμε… κάθε πέρυσι καλύτερα…», επισημαίνει στην «Γ» ο πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος.
Σημειώνει επίσης πως δέλεαρ για τους καταναλωτές έπαιξαν οι εκπτώσεις και οι προσφορές που είχαν τα καταστήματα.
«Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στα εκπτωτικά προϊόντα» συνέχισε ο κ. Ζαφειρόπουλος.
Σύμφωνα με εμπορικούς κύκλους, φέτος δεν υπήρχαν υπερπροσφορές στα καταστήματα καθώς δεν υπήρξε πλεόνασμα σε εμπόρευμα. Τα τελευταία χρόνια οι παραγγελίες ήταν μετρημένες και δεν υπήρχαν προϊόντα που θέλησαν να «σπρώξουν» οι έμποροι για να μην τους μείνει ως stock εμπόρευμα.

ΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΕΙΔΗ

Την τιμητική τους σε σχέση με άλλα είδη ήταν τα ηλεκτρικά καθώς οι καταναλωτές έσπευσαν να εξοπλιστούν με συσκευές που βρήκαν σε τιμές ευκαιρίες.
«Δούλεψαν περισσότερο τα ηλεκτρονικά καταστήματα και το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις λευκές συσκευές. Ωστόσο, δεν υπήρχαν μεγάλες εκπτώσεις στις τιμές» συνέχισε ο κ. Ζαφειρόπουλος, ενώ τόνισε πως σε μεγάλα πολυκαταστήματα και πολυεθνικές διαπιστώθηκε πως οι τιμές ήταν «φουσκωθεί» το τελευταίο διάστημα για να είναι πιο ελκυστικές οι εκπτώσεις λόγω της Black Friday.
Πάντως, χθες η κίνηση ήταν υποτονική και αυτό προβλημάτισε ιδιαίτερα τους εμπόρους της Πάτρας για το εάν σήμερα αξίζει να ανεβάσουν ρολά σήμερα, Κυριακή.
Το άνοιγμα της αγοράς είχε προγραμματιστεί στις αρχές Νοεμβρίου στο πλαίσιο των θεσμοθετημένων 7 Κυριακών του έτους που υπαρχει η δυνατότητα για προαιρετική λειτουργία. Ωστόσο, μεταφέρθηκε για σήμερα καθώς συνδυάστηκε με την «Black Friday» και «Cyber Monday», δύο μέρες που κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος και στην ελληνική αγορά.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ

Ο Δεκέμβριος είναι προ των πυλών και η αγορά θα μπει σε εορταστικούς ρυθμούς, με αυξημένο ωράριο. Φέτος οι ανοικτές Κυριακές θα είναι δύο πριν τα Χριστούγεννα και οι έμποροι θεωρούν πως θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του καταναλωτικού κοινού.
Μεθαύριο το βράδυ, θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών προκειμένου να αποφασίσουν για το εορταστικό ωράριο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Σε πανικό ηλικιωμένος μετά απο πυρκαγιά στο μπαλκόνι του

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε πανικό ηλικιωμένος άνδρας όταν είδε ότι σακούλα απορριμμάτων στο μπαλκόνι του είχε πιάσει φωτιά.

Το περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί στην οδό Πέντε Πηγαδίων και Ελληνος Στρατιώτου., Αμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας. Η φωτιά έσβησε αμέσως.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Το μπουφάν ήταν κλεμμένο-Λεία 250 ευρώ αλλά άμεση σύλληψη για κλοπή

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος
Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι αφαίρεσε από φορτηγό
ημεδαπού άνδρα, ένα μπουφάν που περιείχε το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα