Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Φιλική και «ανανεωμένη»-Καλαίσθητα ξύλινα σκίαστρα, καμπίνες, ντουζιέρες και ξύλινα παγκάκια άλλαξαν την όψη της πολυσύχναστης Πλαζ

Δημοσιεύθηκε

στις

Τις ήπιες παρεμβάσεις που έγιναν στην Πλαζ της Αγυιάς, από τους εργαζόμενους στο Δήμο, για να εξυπηρετούνται οι χιλιάδες λουόμενοι, εξέτασε χθες ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, κατά την επίσκεψή του στο χώρο.

Στην Πλαζ έχουν τοποθετηθεί, κατά μήκος της παραλίας, ξύλινα σκίαστρα, ξύλινες μονές καμπίνες – αποδυτήρια για να αλλάζουν οι λουόμενοι, ντουζιέρες και ξύλινοι πάγκοι, ενώ στη θάλασσα έχουν τοποθετηθεί κίτρινες σημαδούρες για να δείχνουν μέχρι πού πρέπει να γίνεται το κολύμπι.
Επίσης έχει τοποθετηθεί εξέδρα για ναυαγοσώστες που θα βρίσκονται στις θέσεις τους στις αρχές του Ιουλίου.
Απομένουν, επίσης, να τοποθετηθούν ομπρέλες κατά μήκος της παραλίας και να γίνει φύτευση λουλουδιών στις γλάστρες που βρίσκονται σε όλη την παραλία, για να ομορφύνει ακόμη περισσότερο ο χώρος.

Ο Δήμαρχος μίλησε με πολλούς λουόμενους οι οποίοι εξέφρασαν τη χαρά και την ικανοποίησή τους προς το Δήμο για όσα έχουν γίνει στην πλαζ για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες τους και παρότρυναν τον Κ. Πελετίδη η Δημοτική Αρχή να συνεχίσει τα έργα για τους δημότες.
Ο Δήμαρχος είπε ότι οι εργαζόμενοι στο Δήμο δημιούργησαν ένα όμορφο περιβάλλον στην παραλία για να το απολαμβάνουν οι δημότες ενώ ταυτόχρονα στο έλος της Αγυιάς γίνονται οι εργασίες για τη διαμόρφωση χώρων, ώστε η περιοχή να γίνει προσβάσιμη στους Πατρινούς για περίπατο και αναψυχή.
Σε δηλώσεις του προς τα Μέσα Ενημέρωσης ο Κώστας Πελετίδης σημείωσε:
«Οι εργαζόμενοι στο Δήμο για μια ακόμη χρονιά έβαλαν το μεράκι τους και βλέπουμε το αποτέλεσμα. Ο λαός της Πάτρας δικαιούται να έχει χώρους αξιοπρεπείς, ειδικά μέσα σε αυτή την κατάσταση που ζούμε, να μπορεί να κάνει το μπάνιο του. Αυτό παλεύουμε και το αποτέλεσμα δικαιώνει τις προσπάθειες όλων μας. Εμείς θα συνεχίσουμε για να έχουμε αυτό που βλέπετε σε όλο το μήκος της ακτογραμμής του Δήμου μας, μιλάμε για 40 χιλιόμετρα. Αυτό θα γίνει, αλλά θέλει χρόνο. Δυστυχώς με το λίγο προσωπικό που έχουμε, αφού δεν επιτρέπουν τις προσλήψεις, και με τα λίγα χρήματα που μας δίνουν, κάνουμε μια υπερπροσπάθεια που μας δίνει αποτέλεσμα. Αν κρίνουμε και μέσα σε τι περιβάλλον πάμε να κάνουμε όλα αυτά, με ανεργία με φτώχεια, με οικονομικές δυσκολίες, είναι χαρά μας που δίνουμε μια ανάσα στον Πατραϊκό λαό».
Ο Κ. Πελετίδης στη συνέχεια είπε ότι είναι θέμα κουλτούρας να προστατευτούν από τους ίδιους τους δημότες οι κατασκευές αυτές. «Τα έργα που είναι για όλους μας πρέπει να τα βλέπουμε σαν την αυλή του σπιτιού μας, είναι δικά μας δεν είναι ξένα, πρέπει να τα φροντίζουμε και να τα προστατεύουμε» είπε ο Δήμαρχος.
ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου, στο χώρο του πρώην κάμπινγκ της Αγυιάς όπου από το Ιούλιο θα αρχίσει η λειτουργία της θερινών παιδικών κατασκηνώσεων. Εκεί γίνονται εργασίες για τη διαμόρφωση του Ιατρείου, της Κουζίνας και άλλων νέων χώρων.
Ο Κ. Πελετίδης μίλησε με τους εργαζόμενους και με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 16ου Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας που εκείνη την ώρα είχαν επισκεφθεί το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου στα πλαίσια των δραστηριοτήτων για το περιβάλλον.
Οι εκπαιδευτικοί ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τις δημιουργικές διεξόδους που δωρεάν προσφέρει ο Δήμος στα παιδιά τα οποία, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που έχουν περάσει πολύμηνο περιορισμό, λόγω της πανδημίας και του lockdown, έχουν μεγάλη ανάγκη από αυτές τις δραστηριότητες.
Σε δήλωσή του ο Κ. Πελετίδης, ανέφερε: «Με τους εργαζόμενους στο Δήμο φτιάχνουμε το χώρο των παιδικών κατασκηνώσεων όπως αρμόζει να είναι. Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να φτιάξουμε καινούργιους τους χώρους. Οι μηχανικοί και οι εργαζόμενοι του Δήμου κάνουν καταπληκτικά πράγματα. Φτιάχνουμε μια σύγχρονη κουζίνα που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες για να προσφέρουμε στα παιδιά μας. Σύντομα θα λειτουργήσουν οι παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου και θα έχουμε ένα χώρο που θα καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών. Σε λίγο όλη η Πάτρα θα έχει χώρους για τα παιδιά και για τους μεγάλους, για να ευχαριστηθούν τη ζωή».


Ροή ειδήσεων

Advertisement