Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

900 τσάντες ανακύκλωσης μοιράστηκαν στα παιδιά που συμμετείχαν στις δράσεις της Εβδομάδας Περιβάλλοντος

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου και το Τμήμα Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Δήμου Πατρέων, υλοποίησαν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ανακύκλωση, με προβολές εξειδικευμένου εκπαιδευτικού υλικού, φύλλα εργασίας, διανομή ενημερωτικού υλικού κ.α. στο πλαίσιο της Εβδομάδας Περιβάλλοντος – «Δες το Σφαιρικά» στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα περιλάμβανε ενημερωτική προβολή παρουσίασης για την ανακύκλωση σε όλους τους μαθητές του τμήματος και έπειτα τον διαχωρισμό των παιδιών σε τρεις υποομάδες.
Σε αυτές τα παιδιά υπολόγιζαν μέσω ειδικών εντύπων το ανθρακικό και υδατικό αποτύπωμα καθώς και τις γνώσεις του μαθητή στην ανακύκλωση.
Μοιράσθηκαν 900 τσάντες ανακύκλωσης σε ισάριθμα παιδιά και καθηγητές που περιείχαν πολύ περισσότερα φυλλάδια με οδηγίες για την σωστή ανακύκλωση συσκευασιών.
Υπεύθυνος προγράμματος: Κωνσταντίνος Κωνσταντακόπουλος: ΠΕ Περιβαλλοντολόγος Εκπαιδευτές: Μπαουστάνου Βασιλική: ΠΕ Γεωτεχνικός/Γεωλόγος, Μυρσίνη Ζούρου: ΠΕ Περιβαλλοντολόγος, Σοφία Πράτσα: ΠΕ Χημικός Μηχανικός.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement