Ελλάδα
Γλυκά Νερά: Παραιτήθηκε από την υπόθεση ένας από τους δικηγόρους του 32χρονου συζυγοκτόνου
Δημοσιεύθηκε
11 μήνες πρνστις

Ένας από τους δικηγόρους του καθ’ ομολογία δολοφόνου της 20χρονης Κάρολαϊν, ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης στις κάμερες ότι αποσύρεται από την πολύκροτη υπόθεση των Γλυκών Νερών. Ο Βασίλης Σπύρου προέβη στην παραπάνω δήλωση λίγο πριν ο 32χρονος πιλότος περάσει το κατώφλι του ανακριτή.
«Δεν επιθυμώ να ασχοληθώ περαιτέρω με την υπεράσπιση αυτής της υποθέσεως, σε κανένα σκέλος της, για προσωπικούς λόγους… Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλο το χρόνο και τη συνεργασία», δήλωσε ο Βασίλης Σπύρου. Ερωτηθείς γιατί παραιτήθηκε αιφνιδίως, σημείωσε «Είναι προσωπικοί οι λόγοι, και σήμερα ένας άνθρωπος περνάει από τον ανακριτή, και κρίνεται το μέλλον ενός μωρού. Οπότε οι προσωπικοί δικοί μου λόγοι δεν έχουν καμία σημασία».
Ο πιλότος θα οδηγηθεί σήμερα στις 10:00 στον ανακριτή για να καταθέσει τα όσα συνέβησαν στις 11 Μαΐου στα Γλυκά Νερά, για ένα έγκλημα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ο 32χρονος πιλότος κατηγορείται για δύο κακουργήματα, ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση (της 20χρονης συζύγου του Κάρολαϊν) και θανάτωση ζώου, και δύο πλημμελήματα, ψευδή κατάθεση κάτ’ εξακολούθηση και ψευδή καταγγελία στις αρχές. Παρά το γεγονός ότι για 37 ημέρες επιχείρησε να παραπλανήσει όχι μόνο τις αστυνομικές αρχές αλλά και όλη τη χώρα για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, τώρα, δηλώνει, μέσω των συνηγόρων του μετανιωμένος και ζητά συγνώμη για την πράξη του, στάση που αναμένεται να τηρήσει και σήμερα ενώπιον του ανακριτή.
Νέα στοιχεία
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το δικηγόρο του, Αλέξανδρο Παπαιωαννίδη, ο κατηγορούμενος, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει πολυσέλιδο υπόμνημα ενώπιον του ανακριτή, θα εισφέρει νέα στοιχεία σχετικά με όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ ανάμεσα στον κατηγορούμενο και την 20χρονη κοπέλα πριν από το έγκλημα.
Μάλιστα, όπως είπε, ο κατηγορούμενος σκοπεύει απολογούμενος να δώσει κάθε λεπτομέρεια και να εκθέσει στον ανακριτή κάθε στοιχείο της υπόθεσης, “στοιχεία που δεν τα έχει πει μέχρι στιγμής” όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η βασική υπερασπιστική του γραμμή, όπως έχει διαφανεί τις ημέρες από τη σύλληψη του, μέχρι και σήμερα, την οποία αναμένεται, να ακολουθήσει και στην απολογία είναι πως δεν υπήρχε κίνητρο, δεν υπήρχε προσχεδιασμός, δεν υπάρχει τρίτο πρόσωπο που να εμπλέκεται στη δολοφονία. Όλα σύμφωνα με τον πιλότο έγιναν μέσα σε μια στιγμή, λόγω της έντασης που προηγήθηκε ανάμεσα στο ζευγάρι.
Ήδη προανακριτικά και στην πρώτη και στη δεύτερη εξέταση του από τους αστυνομικούς ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Κάρολαϊν στα Γλυκά Νερά, έχει υποστηρίξει πως η αφορμή για το έγκλημα ήταν η συμπεριφορά της γυναίκας του απέναντι στην κόρη τους, επιχειρώντας να ρίξει το «βάρος» της ευθύνης στο θύμα.
Τι υποστηρίζει για τον φόνο
Συγκεκριμένα στις 3 τα ξημερώματα της 18ης Ιουνίου στη συμπληρωματική του εξέταση ενώπιον των αστυνομικών ισχυρίστηκε για τη σκηνή του φόνου «η Κάρολαϊν κοιμόταν μπρούμυτα και η δεξιά πλευρά του προσώπου της ακουμπούσε στο μαξιλάρι. Ξάπλωσα δίπλα της προσπαθώντας να της πω ότι αυτό που έκανε στη Λυδία ήταν πάρα πολύ άσχημο.
Αυτή δεν ήθελε ούτε να με ακούσει. Μου είπε να φύγω και εγώ και η Λυδία. Τότε λοιπόν, όπως ήταν μπρούμυτα ξαπλωμένη, πήγα από πάνω της, προσπαθώντας να την κάνω να με ακούσει. Αυτή τιναζόταν για να με πετάξει από πάνω της, αλλά όσο αυτή τιναζόταν, τόσο εγώ την πίεζα γιατί το μόνο που ήθελα ήταν να με ακούσει.
Ενώ ήμασταν σε αυτή την κατάσταση, εγώ από πάνω της να την πιέζω και αυτή να τινάζεται, το μπροστά μέρος του προσώπου της, δηλαδή το στόμα, η μύτη και τα μάτια της κόλλησαν στο μαξιλάρι.
Δεν θυμάμαι αν εκείνη τη στιγμή της πίεσα με τα χέρια μου το κεφάλι, νομίζω όμως ότι με το βάρος του σώματός μου της πίεζα το κεφάλι. Όσο την πίεζα της είπα 2-3 φορές: “Τη μικρή δεν θα την ξαναχτυπήσεις”. Αυτό όλο πρέπει να κράτησε κάνα πεντάλεπτα, μέχρι που κατάλαβα ότι η Κάρολαϊν είχε σταματήσει να κουνιέται. Στη συνέχεια μέσα στον πανικό μου, προσπάθησα να την συνεφέρω, είδα όμως πως αυτό ήταν μάταιο».
www.newsit.gr
Σχετικά θέματα
-
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Αυτά είναι τα ελαφρυντικά που θα ζητήσει, για να «σπάσουν» τα ισόβια
-
Γλυκά Νερά – Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Έτσι σκότωσα την Κάρολαϊν
-
Γλυκά Νερά: Σήμερα η απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, έναν χρόνο μετά τη δολοφονία της Καρολάιν
-
Γλυκά Νερά: Ο Αναγνωστόπουλος κουνούσε την Καρολάιν και ρωτούσε «αγάπη μου είσαι καλά;», κατέθεσε ο αστυνομικός
-
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο πιλότος «φάντασμα του Κιέβου» στέλνει μήνυμα στους Ρώσους – «Έρχομαι για τις ψυχές σας»
-
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Το βίντεο λίγους μήνες πριν τη δολοφονία της Καρολάιν
Ελλάδα
24 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικό UAV
Δημοσιεύθηκε
5 ώρες πρνστις
28 Μαΐου 2022 21:15
Η τουρκική πολεμική αεροπορία συνέχισε και σήμερα Σάββατο τις έμπρακτες αμφισβητήσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, στέλνοντας ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) πάνω από το Αιγαίο.
Το τουρκικό UAV προχώρησε σε 24 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.
Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, το τουρκικό UAV κινήθηκε σε Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο και προέβη επίσης σε δύο παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.
Το τουρκικό αεροσκάφος όπως αναφέρει το Γενικό Επιτελείο αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Ελλάδα
«Καμπανάκι» Meteo για 14 περιοχές της Ελλάδας – Έρχονται επικίνδυνες «πυρομετεωρολογικές» συνθήκες
Δημοσιεύθηκε
6 ώρες πρνστις
28 Μαΐου 2022 20:02
Πρόσκαιρη αλλά ραγδαία αλλαγή του καιρού αναμένεται την Κυριακή στη χώρα μας με διαφορετικά χαρακτηριστικά και κινδύνους ανά περιοχή, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.
Συγκεκριμένα το Meteo χτυπά «καμπανάκι» για 14 περιοχές της Ελλάδας, ανάμεσά τους και η Αττική, τονίζοντας πως θα υπάρξει ένα επικίνδυνο μείγμα ζέστης, ξηρής ατμόσφαιρας και ισχυρών ανέμων. Μάλιστα οι ειδικοί του Meteo καλούν τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, καθώς θα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια κυρίως ηπειρωτικά τμήματα. Οι καταιγίδες τοπικά κυρίως σε τμήματα της Θεσσαλίας, της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι ισχυρές και είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις έως μεγάλου μεγέθους. Πρόσκαιρη ενίσχυση στα 5-6 Μποφόρ θα παρουσιάσουν οι άνεμοι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα ηπειρωτικά. Βελτίωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται σταδιακά από τα δυτικά έως τις βραδινές ώρες.
Οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» – Αποφυγή κάθε χρήση φωτιάς
Επικίνδυνες πυρομετεωρολογικές συνθήκες αναμένονται κατά τόπους κυρίως σε τμήματα της ανατολικής και νότιας χώρας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, της ξηρής ατμόσφαιρας και των ενισχυμένων ανέμων. Υψηλός/πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών αναμένεται σε τμήματα της Κ. & Α. Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας, Α. Στερεάς, Αττικής, Εύβοιας, Α. Πελοποννήσου, Β. Κρήτης, Ρόδου, Σάμου, Κω, Χίου και Λέσβου. Το meteo συνιστά αποφυγή κάθε χρήσης φωτιάς.
Πού θα φτάσει η θερμοκρασία μέχρι και τους 37 βαθμούς Κελσίου
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 13 έως 34, στην Ήπειρο από 11 έως 25 βαθμούς στη Θεσσαλία από 11 έως 31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 24 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 11 έως 35-37 βαθμούς και στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις έως 4 Μποφόρ στο Ιόνιο και έως 5-6 Μποφόρ στο Αιγαίο.
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Στην Αττική αναμένεται αίθριος γενικά καιρός με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ και στροφή τους σε δυτικούς-βορειοδυτικούς έως 4-5 Μποφόρ κυρίως στα δυτικά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς, στα βόρεια του νομού η μέγιστη έως 33 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, σταδιακά όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς.
Ελλάδα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητικών συλλόγων στην Αθήνα – Κλειστό το κέντρο
Δημοσιεύθηκε
8 ώρες πρνστις
28 Μαΐου 2022 18:26
Συγκέντρωση στα Προπύλαια βρίσκεται σε εξέλιξη το απόγευμα του Σαββάτου από φοιτητικούς συλλόγους.
Η διαμαρτυρία γίνεται με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα στο ΑΠΘ.
Παράλληλα, οι φοιτητικοί σύλλογοι που πραγματοποιούν το συλλαλητήριο δηλώνουν την εναντίωσή τους στο νέο νομοσχέδιο που παρουσίασε το υπουργείο Παιδείας για τα ΑΕΙ.
Λόγω της συγκέντρωσης και της πορείας που πραγματοποιούν οι φοιτητές, η Αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις .
Περίπου στις 18.00 έκλεισαν η Σταδίου, η Βασ. Αμαλίας και η Βασ. Σοφίας από το ύψος της Σέκερη.
Ροή ειδήσεων
Ψηφίζουν σήμερα οι ερυθροσταυρίτες
Champions League: Η Ρεάλ σήκωσε το 14ο τη Λίβερπουλ 1-0
Δίκη Ντεπ – Χερντ: Την Τρίτη η απόφαση – Τι θα συμβεί αν χάσει η Άμπερ Χερντ
Κοινές προμήθειες εμβολίων και φαρμάκων
24 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικό UAV
Ομάδα από ατσάλι
Πάτρα: Απεβίωσε η Αγγελική σύζυγος Κων/νου Ηλιοπούλου το γένος Καρπέτα
A’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Και όμως δεν τελειώσαμε
«Καμπανάκι» Meteo για 14 περιοχές της Ελλάδας – Έρχονται επικίνδυνες «πυρομετεωρολογικές» συνθήκες
Πάτρα: Τα εφημερεύοντα φαρμακεία Σάββατο (28/5)
Αυτή την εβδομάδα
-
Ελλάδα4 ημέρες πρν
Νεκρός σε τροχαίο 33χρονος μοτοσυκλετιστής
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα2 ημέρες πρν
Πάτρα: Σοκ από τον ξαφνικό θάνατο του 50χρονου αστυνομικού Ηλία Παπαδημητρίου
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα4 ημέρες πρν
Οι “9” της Αχαΐας-Δείτε ποιοι εκλέγονται στην κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα5 ημέρες πρν
Πάτρα: «Πράσινο» φως για την αξιοποίηση της πρώην Χαρτοποιϊας Λαδόπουλου από την Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ
-
Ερασιτεχνικό5 ημέρες πρν
Άμοιρο ερασιτεχνικό-O κόσμος το έχει τούμπανο και η Ένωση κρυφό καμάρι
-
Ελλάδα7 ημέρες πρν
37χρονος έτρωγε με τους γονείς του πήγε στο μπάνιο και αυτοκτόνησε
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα2 ημέρες πρν
Πάτρα: Πέθαναν και κηδεύονται την Παρασκευή (27/5)
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα6 ημέρες πρν
Πάτρα: Συμπολίτες που “έφυγαν” από τη ζωή και κηδεύονται τη Δευτέρα(23/5)