Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Μοιραία πτήση-Θλίψη σε Αμαλιάδα και Μεσολόγγι για τους δύο επιβαίνοντας στο μονοκινητήριο αεροσκάφος 

Δημοσιεύθηκε

στις

«Πέταξαν» ψηλά, εκεί που… αγαπούσαν! Αμαλιάδα και Μεσολόγγι θρηνούν το χαμό δύο αξιόλογων ανθρώπων που έμελλε να αφήσουν την τελευταία τους πνοή στη διάρκεια της αγαπημένης του συνήθειας, να «οργώνουν» τους αιθέρες.

Ο εκπαιδευτικός- πιλότος, Δημήτρης Βασιλείου από τη Χαριά Ηλείας και ο Κώστας Καλογερογιάννης από το Μεσολόγγι ήταν οι επιβαίνοντες της μοιραίας πτήσης μονοκινητήριου αεροπλάνου, το οποίο κατέπεσε χθες το πρωί λίγα μόλις μέτρα από το πατρικό σπίτι του άτυχου δασκάλου, ο οποίος και ήταν ο κυβερνήτης του μικρού αεροσκάφους.
Τα αίτια της πτώσης δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως το αεροσκάφος άρχισε ξαφνικά να χάνει ύψος. Μετά την πτώση του, το αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ οι δύο επιβαίνοντας απανθρακώθηκαν, παρά τις προσπάθειες των κατοίκων της περιοχής να σβήσουν τη φωτιά με λάστιχα μέχρι να καταφθάσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΤΗΣΗΣ

Το μονοκινητήριο αεροσκάφος ήταν ιδιόκτητο και χρησιμοποιούσε την αερολέσχη Μεσολογγίου για πάρκινγκ. Οι δύο άνδρες χθες το πρωί είχαν καταθέσει σχέδιο πτήσης, στο οποίο ανέφεραν ώρα απογείωσης τις 11.15 το πρωί. Σύμφωνα με αυτό, το μικρό κόκκινο αεροσκάφος θα έκανε τη διαδρομή Μεσολόγγι – Φράγμα Πηνειού – Καρατούλα – Πύργος – Κατάκολο – Μεσολόγγι, με συνολική διάρκεια πτήσης 2,5 ώρες.
«Είχαν καταθέσει σχέδιο πτήσης, στο οποίο ανέφεραν ώρα απογείωσης ν. Θα έφευγαν από το Μεσολόγγι και θα πήγαιναν στο φράγμα Πηνειού Ηλείας και στο Κατάκολο», δήλωσε ο υπεύθυνος της αερολέσχης Μεσολογγίου, Γεώργιος Πρεβεζάνος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement