Connect with us

Αθλητισμός

Τρεις Αχαιοί πανηγύρισαν την άνοδο της Καλαμάτας στην Super League 2

Published

on

Η Καλαμάτα πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος έχοντας στις τάξεις της τους Μιχάλη Κοντογιάννη, Τάσο Γιαλουρή και Παναγιώτη Κωνσταντινόπουλο

ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Η Καλαμάτα κατέκτησε το Σάββατο και επίσημα το πρωτάθλημα της Football League μια αγωνιστική πριν πέσει η αυλαία.

Η «Μαύρη Θύελλα» που είχε στόχο την άνοδο από την προετοιμασία της στην Πορταριά δούλεψε σκληρά υπό τις οδηγίες του Νίκου Αναστόπουλου και κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη άνοδο.

Έχοντας 9 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις 3 ήττες δίκαια κατέκτησε την πρώτη θέση και συνάμα το πρωτάθλημα. Παράλληλα η «Μαύρη Θύελλα» είχε την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα έχοντας δεχτεί μόλις 7 τέρματα, που και ήταν το «κλειδί» της επιτυχίας. Ωστόσο και στην γραμμή κρούσης δεν τα πήγε άσχημα έχοντας την τρίτη καλύτερη επίθεση, πετυχαίνοντας 16 γκολ.

Στις τάξεις όμως της ομάδας είναι και τρεις Αχαιοί. Πρόκειται για τον βοηθό του Νίκου Αναστόπουλου, Μιχάλη Κοντογιάννη, τον προπονητή τερματοφυλάκων Τάσο Γιαλουρή αλλά και τον έμπειρο άσο και έναν εκ των αρχηγών της ομάδας, Παναγιώτη Κωνσταντινόπουλο.

Η «Γ» επικοινώνησε και με τους τρεις, οι οποίοι τοποθετήθηκαν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

  ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Η πίεση του πρωταθλητισμού θέλει αντοχή για να συνεχίσεις»

“Από τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας είχαμε θέσει ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ήταν ένα όνειρο που θέλαμε να πετύχουμε και δουλέψαμε σκληρά έτσι ώστε να το καταφέρουμε. Είχαμε σταθερότητα, προγραμματισμό και μελετούσαμε τους αντιπάλους μας. Σκιαγραφούσαμε τα πάντα έτσι ώστε να είμαστε διαβασμένοι και στον αγωνιστικό χώρο να φέρνουμε τ’ αποτελέσματα που θέλαμε.

Ο πρωταθλητισμός έχει πίεση και θέλει αντοχή για να μπορέσεις να συνεχίσεις. Εμείς σε αυτή την πίεση αντέξαμε έχοντας όλο το πακέτο και καταφέραμε στο τέλος να κλείσουμε το ταμείο μας με θετικό πρόσημο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Τάσο Γιαλουρή ο οποίος πραγματικά έκανε εξαιρετική δουλειά όχι μόνο στο κομμάτι του, στους τερματοφύλακες αλλά και γενικότερα βοήθησε τόσο εμένα προσωπικά όσο και τον προπονητή Νίκο Αναστόπουλο”.

 ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΛΟΥΡΗΣ: «Δεχτήκαμε μόλις επτά τέρματα»

«Γνώριζα ότι η Καλαμάτα έχει στόχο την άνοδο και αυτό με έκανε να θέλω να είμαι κομμάτι της. Αισθάνομαι πολύ όμορφα γι’ αυτή την επιτυχία μας γιατί η αλήθεια είναι ότι δουλέψαμε πολύ σκληρά. Όσον αφορά το δικό μου κομμάτι ως προπονητής τερματοφυλάκων καταφέραμε να έχουμε την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα έχοντας δεχτεί μόλις επτά τέρματα με τον τερματοφύλακά μας να αναμένεται να πάρει τον τίτλο του mvp στην Football League ενώ είχαμε να δεχτούμε γκολ 14 παιχνίδια.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία τον συνεργάτη μου Μιχάλη Κοντογιάννη αλλά και τον προπονητή Νίκο Αναστασόπουλο».

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Μεγάλη στιγμή για την πόλη»

«Για να καταφέρει κάποια ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό χρειάζεται σημαντική προσπάθεια απ΄ όλους. Εμείς δουλέψαμε σκληρά για να καταφέρουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα το οποίο έδωσε μεγάλη χαρά στους φιλάθλους μας μετά από τόσα χρόνια. Η Καλαμάτα επιτέλους γιόρτασε την άνοδο και επιστέφει στα σαλόνια της σούπερ λιγκ. Ήμασταν όλοι μια οικογένεια και αυτό είναι ένα από τα βασικά συστατικά για να έρθει στο τέλος η επιτυχία. Χαίρομαι που έβαλα και εγώ το δικό μου λιθαράκι στο να επιτευχθεί ο αρχικός μας στόχος».

Υποδοχή των πρωταθλητών σε διόδια και παραλία της Καλαμάτας

Υποδοχή πρωταθλητών επιφύλασσαν οι οπαδοί της Καλαμάτας στην αποστολή της ομάδας κατά την επιστροφή της από την Αθήνα και την μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου του νοτίου ομίλου της Football League.

Παρά το γεγονός ότι η αποστολή έφθασε στη Μεσσηνία με σημαντική καθυστέρηση σε σχέση με την αρχική ενημέρωση των φιλάθλων δεν ήταν λίγοι αυτοί που περίμεναν αρκετά και αποθέωσαν την ομάδα στα διόδια Καλαμάτας στον ύψος των Αρφαρών.

Έπειτα συνόδευσαν το πούλμαν της ομάδας μέχρι την παραλία και το ξενοδοχείο, όπου εκεί ακόμα περισσότεροι έστησαν ξέφρενους πανηγυρισμούς τόσο για τον τίτλο, όσο φυσικά και για την επιστροφή της ομάδας μετά από αρκετά χρόνια στη Superleague 2.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Αιγάλεω – Καλαμάτα 2-0

Ρόδος – Σαντορίνη 1-3

Καλλιθέα – Νίκη Βόλου 0-0

Ασπρόπυργος – Επισκοπή 1-2

Ιάλυσος – Αστέρας Βλαχιώτη 1-2

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Καλαμάτα               16-7    32
Ρόδος                       18-15  27
Επισκοπής              15-10  26
Ιάλυσος                   16-18  24
Σαντορίνη               14-14  24
Καλλιθέα                 18-13  22
Αιγάλεω                   14-14  22
Νίκη Βόλου             18-14  21
Αστέρας Βλ.            14-13  19
Ασπρόπυργος         10-32  8

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ “Γ”

Ροή ειδήσεων

Advertisement