Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Κορωνοϊός – Σκωτία: Παράταση στην άρση των περιορισμών μέχρι τις 19 Ιουλίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε ισχύ μέχρι τις 19 Ιουλίου θα παραμείνουν οι τρέχοντες περιορισμοί στη Σκωτία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Τρίτη η πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζον, με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων κατά 40% την τελευταία εβδομάδα στη χώρα.

Με βάση τα προηγούμενα κυβερνητικά πλάνα, η Σκωτία θα μετακινούνταν στο «επίπεδο μηδέν» στις 28 Ιουνίου, επανερχόμενη σε «μερική» κανονικότητα. Ωστόσο, η Στέρτζον έκανε γνωστό πως οι περιορισμοί θα διατηρηθούν, προσβλέποντας σε αύξηση του ποσοστού εμβολιασμένων και στη μείωση των νοσηλειών Covid.Η είσοδος της Σκωτίας στο «επίπεδο μηδέν» θα σήμαινε αύξηση του κόσμου που μπορεί να παρευρεθεί σε μυστήρια, μείωση της απόστασης μεταξύ των πολιτών από τα δυο μέτρα στο ένα, αύξηση στον αριθμό ατόμων που μπορούν να συγκεντρωθούν σε δημόσιους χώρους, καφετέριες και pubs.

Παράλληλα, η πρωθυπουργός της Σκωτίας ανακοίνωσε ότι στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας όλοι οι πολίτες άνω των 50 ετών, οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή την υγειονομικών υπηρεσιών και οι ευπαθείς θα έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement