Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη πέφτουν οι υπογραφές για τη Γραμμή 4 του Μετρό

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι υπογραφές για το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο που παίρνει μπρος μετά την Αττική Οδό, πέφτουν απόψε στο άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι, εκεί που σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουν να ξεπροβάλλουν τα πρώτα εργοτάξια της νέας γραμμής 4 του μετρό για την έναρξη των πρόδρομων εργασιών του έργου. Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή υπογράφεται η σύμβαση ύψους 1,2 δισ. ευρώ με την κοινοπραξία «J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. – GHELLA SpA – ALSTOM Transport S.A».

Οι τρεις εταιρείες με μεγάλη τεχνογνωσία σε έργα μετρό αναλαμβάνουν για τα επόμενα 8 χρόνια να αναβαθμίσουν μερικές από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας, δημιουργώντας 15 νέους σταθμούς που θα αποτελέσουν την ραχοκοκκαλιά της νέας γραμμής από το Γαλάτσι ως το Γουδί, διασχίζοντας την καρδιά της πόλης και περιοχές όπως η Κυψέλη, τα Εξάρχεια και το Κολωνάκι. Πρόκειται για ένα γιγαντιαίο έργο που ξεκίνησε να σχεδιάζεται στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 αλλά χρειάστηκε να σβηστούν και να ξαναγραφτούν πολλοί σχεδιασμοί μέχρι να ωριμάσει και να προκηρυχθεί το 2017.

Ουσιαστικά, η γραμμή 4 παρέμεινε λόγω προσφυγών παγωμένη και επανακκίνησε τον Δεκέμβριο του 2019, με την έναρξη της διαδικασίας ελέγχου των φακέλων δικαιολογητικών συμμετοχής και Τεχνικής Προσφοράς, που είχε σταματήσει. Ο πόλεμος προσφυγών συνεχίστηκε αλλά δικαίωσε την κυβερνητική πολιτική αλλά και την απόφαση της Αττικό Μετρό να μην ακυρωθεί ο διαγωνισμός και να προχωρήσει το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών και εν συνεχεία η κατακύρωση του έργου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement