Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Προφυλακιστέος ο Αναγνωστόπουλος – Οδηγείται στον Κορυδαλλό

Δημοσιεύθηκε

στις

Προφυλακιστέος όπως ήταν αναμενόμενο κρίθηκε πριν από λίγο με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο 32χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος της γυναίκας του, Καρολάιν Κράουτς, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.  Ο συζυγοκτόνος οδηγείται στις φυλακές του Κορυδαλλού, ενώ όπως είπε κατά την έξοδό του  «ζητά μια μεγάλη συγγνώμη».

Τι είχε ισχυρισθεί και τι ζήτησε στην απολογία του 

Συγγνώμη επειδή κατέστρεψε, όπως φέρεται να είπε, δύο οικογένειες αλλά και το μέλλον του παιδιού του, φέρεται να ζήτησε κατά την απολογία του στον ανακριτή ο 33χρονος πιλότος που ομολόγησε ότι δολοφόνησε τη σύζυγό του Καρολάιν, στις 11 Μαΐου στα Γλυκά Νερά. Παράλληλα, επιχείρησε να αντικρούσει τα στοιχεία της δικογραφίας που καταδεικνύουν ότι προσχεδίασε το έγκλημα.

Συγκεκριμένα, κατέθεσε στον ανακριτή αίτημα προκειμένου να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη στην κάμερα που υπήρχε στο εσωτερικό της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά, ώστε να διαπιστωθεί, κατά τους ισχυρισμούς του, πότε ακριβώς αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης της. Ο κατηγορούμενος «κόντρα» στα στοιχεία της δικογραφίας από τα οποία διαφαίνεται ότι η κάρτα από την κάμερα αφαιρέθηκε περίπου τρεις ώρες πριν το έγκλημα εκείνος υποστήριξε, κατά τις πληροφορίες, στην απολογία του στον ανακριτή όσα είχε πει και προανακριτικά όταν ομολόγησε ότι δολοφόνησε την άτυχη Καρολάιν. Ότι δηλαδή, αφαίρεσε την κάρτα μνήμης από την κάμερα μετά το έγκλημα που διέπραξε και όχι πριν από αυτό. Στη συνέχεια, όπως έχει υποστηρίξει, έκοψε την κάρτα σε κομμάτια και την πέταξε στη λεκάνη της τουαλέτας.

Το δεύτερο αίτημα που υπέβαλλε ενώπιον του ανακριτή ο συζυγοκτόνος αφορά στην κλήση μαρτύρων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού, προκειμένου τα πρόσωπα αυτά να δώσουν την πλήρη εικόνα για την σχέση που είχε ο ίδιος με την άτυχη 20χρονη. Το αίτημα αυτό υποβλήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες προς ενίσχυση του ισχυρισμού του ότι είχε καλή σχέση με το θύμα. Αυτή την ώρα ο 33χρονος βρίσκεται ενώπιον του εισαγγελέα και απαντά σε ερωτήσεις. Αμέσως μετά ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Η πομπή της άφιξης του πιλότου στην Ευελπίδων


Δικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: Θα αντιμετωπιστεί άμεσα το θέμα της επιμέλειας του παιδιού

Έξω από τα κτήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, μίλησε νωρίτερα, το πρωί της Τριτης και ο δικηγόρος της οικογένειας της αδικοχαμένης Καρολάιν, Θανάσης Χαρμάνης, ο οποίος σχολιάζοντας το ζήτημα με την επιμέλεια του παιδιού που έχει προκύψει σημείωσε πως αυτό θα αντιμετωπιστεί άμεσα.

«Καταθέσαμε σήμερα μια δήλωση πολιτικής αγωγής στον κύριο ανακριτή εκπροσωπώντας την οικογένεια της Καρολάιν, για ευνόητους λόγους η μητέρα δεν μπόρεσε να έρθει και η δήλωση κατατέθηκε με εξουσιοδότηση. Αντιλαμβάνεστε τη θέση της μητέρας η οποία συνειδητοποίησε ότι αγκάλιασε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της. Το θέμα του παιδιού πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Θα επισκεφτούμε τον εισαγγελέα ανηλίκων. Πιστεύω καταρχήν ότι πρέπει να υπάρξει μια συνεννόηση με την οικογένεια του δράστη και απ’ ό,τι μου εκμυστηρεύτηκε η μητέρας της με τους γονείς του δράστη έχουν άριστη σχέση. Πιστεύω με αμοιβαία κατανόηση και αγάπη απ όλους θα μπορέσουμε να βρούμε την ιδανικότερη λύση», είπε.

Παραιτήθηκε ο ένας εκ των συνηγόρων του

Στο μεταξύ, ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις στην υπόθεση το πρωί της Τρίτης, καθώς ο ένας από τους δικηγόρους του πιλότου παραιτήθηκε της υπόθεσης. Όπως είπε ο δικηγόρος, Βασίλης Σπύρου, έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων στις τηλεοπτικές κάμερες, ο ίδιος δεν επιθυμεί να ασχοληθεί περαιτέρω με την υπόθεση και την υπεράσπιση του κατηγορουμένου. Διευκρινίζοντας είπε πως οι λόγοι της απόφασής του είναι προσωπικοί.

 

Για την παραίτηση του έτερου συνηγόρου του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, τον χειρισμό της υπόθεσης της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά και την αντιμετώπιση όσον αφορά στο παιδί, μίλησε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος του καθ’ ομολογίαν δράστη, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Όπως είπε σε δήλωσή του μπροστά στις κάμερες, έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, ο Παπαϊωαννίδης σχολιάζοντας την παραίτηση του κ. Σπύρου η οποία γνωστοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, σημείωσε πως «είναι επιλογή του εντολέως μου και σε αυτό δεν μπορώ να σχολιάσω». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε πως ήταν γνωστό πως όσον αφορά στο ποινικό κομμάτι και στο πλαίσιο της ανακρίσεως, υπεύθυνος ήμουν εγώ», είπε.

Σχετικά με το εάν η παραίτηση του έτερου συνηγόρου συνεπάγεται και απόφαση της υπεράσπισης να ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, ο κ. Παπαϊωαννίδης σημείωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει τέτοιες κινήσεις.

Σχετικά με την διαχείριση της υπόθεσης ο δικηγόρος σημείωσε πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ήταν ευσυγκίνητος μιλώντας για το τι έγινε, ωστόσο σημείωσε πως δεν πρόκειται να μπει σε λεπτομέρειες. «Τα πραγματικά περιστατικά θα τα αποκαλύψει ο εντολέας μου και θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη», είπε.

Ο κ. Παπαϊωαννίδης σχολίασε και το τι αναμένεται να γίνει σχετικά με την επιμέλεια της 11μηνών Λυδίας. Όπως είπε, «επιθυμία του εντολέως μου είναι το καλύτερο για το παιδί. Οι οικογένειες να είναι ενωμένες και όπου αυτός μπορεί να βοηθήσει, θα το κάνει».


Ροή ειδήσεων

Advertisement