Connect with us

Ελλάδα

Κορονοϊός: Σε αυτές τις τέσσερις περιοχές χτύπησε «καμπανάκι» ο Χαρδαλιάς

Published

on

Μια ενημέρωση που… δεν είχαμε συνηθίσει, καθώς ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε μια σειρά από μέτρα που αίρονται, με την χώρα να μπαίνει σε ρυθμούς κανονικότητας, την ώρα που ο κορονοϊός δείχνει να αποχωρεί.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν και κάποιες περιοχές στις οποίες τα πράγματα όχι απλά δεν πάνε καλύτερα, αλλά αντιθέτως… πάνε προς το χειρότερο!

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς

«Αξίζει να σημειωθεί ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα παρουσιάζουν μια βελτιωμένη εικόνα, με την ηπειρωτική Ελλάδα να εμφανίζει μια σταθερή πτωτική πορεία σε όλους τους επιδημιολογικούς δείκτες.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στα νησιά μας, όπου το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει χαμηλό. Όμως, υπάρχουν 4 περιοχές που δημιουργούν ένα μικρό προβληματισμό. Παρατηρούμε σε αυτές τις περιοχές μικρές αυξήσεις κρουσμάτων και νέες συρροές την ίδια στιγμή που σε όλη την Ελλάδα οι δείκτες πέφτουν. Για αυτό καλό θα ήταν οι κάτοικοι της Πάρου (κίτρινο), της Κω (πορτοκαλί), της Ρόδου (κίτρινο) και της Ικαρίας (πράσινο) να συνεχίσουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων, ώστε να μην αλλάξουν επίπεδο και να συνεχιστεί η καλή επιδημιολογική εικόνα που παρατηρείται στο σύνολο της χώρας».

Και κατέληξε ο Νίκος Χαρδαλιάς με το εξής μήνυμα: «Η καθημερινότητά μας αλλάζει και πάλι, καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες σταματούν να ισχύουν μέτρα που για μήνες ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της. Όσο, όμως, και αν αδημονούμε για τη νέα μας κανονικότητα, όσο και αν θέλουμε να αφήσουμε την πανδημία πίσω μας, είναι απαραίτητο να θυμόμαστε ότι δεν έχει έρθει ακόμα αυτή η στιγμή.

Και ότι για όσο η πανδημία συνεχίζεται, παραμένουμε προσεκτικοί και εξακολουθούμε να εφαρμόζουμε τα υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα».

www.newsit.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement