Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κορωνοϊός-Πάτρα: Από τα 280 ενεργά κρούσματα φθάσαμε στα 69 σύμφωνα με τα στοιχεία Μπονάνου

Published

on

Μεγάλη μείωση καταγράφουν τα ενεργά κρούσματα στην Πάτρα, αλλά και την Αχαΐα γενικότερα, ως αποτέλεσμα της γενικότερης αποκλιμάκωσης της πανδημίας στη χώρα.

Μοναδική εξαίρεση στον νομό Αχαΐας, αποτελούν τα Καλάβρυτα, όπου σημειώθηκε αύξηση των ενεργών κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα (από 3 έχουν εκτοξευθεί στα 22 την τελευταία εβδομάδα).

Σε ανάρτησή του ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος ανέφερε πως «από 280 ενεργά κρούσματα φτάσαμε στα 69 στον Δήμο Πατρεων όταν πριν από λίγο καιρό είχαμε ξεπεράσει και τα 800.

Η ωριμότητα των συμπολιτών μας, με την συνειδητοποιημένη απόφαση για εμβολιασμό και η τήρηση των μέτρων μας έφεραν σε αυτή την ευχάριστη θέση.»

Τόνισε, δε, πως τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα, εφόσον το 1/2 του πληθυσμού της περιφερειακής ενότητας Αχαΐας πρέπει να εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 121.000 άτομα περίπου έχουν εμβολιαστεί με μία δόση, ενώ αυτές τις μέρες ξεπεράσαμε τους 203000 στο σύνολο των εμβολιασμών, τονίζοντας πως «στον πίνακα της στατιστικής των εμβολιασμών βρισκόμαστε πολύ πάνω από την Ανατολική Αττική και το Ηράκλειο και πολύ κοντά στον Πειραιά που έχει τριπλάσιο πληθυσμό».

Ροή ειδήσεων

Advertisement