Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Άνοιγμα» με συναυλία και εκθέσεις

Ανδρέου, Τσαλιγοπούλου, Λεγάκη και Νικολάου «συμπράττουν» με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων στα εγκαίνια των Παλαιών Σφαγείων

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

 

Το Σάββατο 26 Ιουνίου ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα επιφυλάσσει μια πολύπλευρη μουσική και εικαστική εμπειρία -με μια μεγάλη συναυλία και δυο σημαντικές εκθέσεις- στο κοινό που θα βρεθεί στα Παλαιά Σφαγεία, στον νέο πολυχώρο της Ακτής Δυμαίων 84, που ανοίγει επισήμως τις πύλες του.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ «ΑΓΙΟΣ Ο ΕΡΩΤΑΣ»

Η συναυλία έχει τίτλο «Άγιος ο Έρωτας». Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων συμπράττει με τον Γιώργο Ανδρέου σε μια μοναδική μουσική βραδιά που θα πραγματοποιηθεί στις 21.30 στα Παλαιά Σφαγεία, στον ανακαινισμένο πολιτιστικό πολυχώρο που έχει κέντρο αναφοράς το Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη.

Θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά αποσπάσματα από το έργο του συνθέτη για την  Ορχήστρα  Νυκτών  Εγχόρδων  «Ο Μπερντές του Καραγκιόζη, η Λάμπα της συνείδησης και το Σεντόνι της Μνήμης», που αφορά τον Καραγκιόζη σε στίχους σημαντικών Ελλήνων στιχουργών. Το έργο αυτό είναι εμπνευσμένο από μια ιδέα του αείμνηστου Θανάση Τσιπινάκη, ιδρυτή και πρώτου καλλιτεχνικού διευθυντή της Ορχήστρας. Θα ακουσθούν επίσης τραγούδια από το έργο “Χελιδόνια της βροχής” σε ποίηση Διονύση Καρατζά, καθώς και γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια του Γ. Ανδρέου από άλλους κύκλους δισκογραφικών του εργασιών.

Ερμηνεύουν: Ελένη Τσαλιγοπούλου,  Κορίνα Λεγάκη και  Θοδωρής Νικολάου.

Καλλιτεχνική διεύθυνση της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων: Βάγια Ζεππάτου

Μουσική διεύθυνση: ο μαέστρος, Αναστάσιος Συμεωνίδης.

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ολοκλήρωσης  του έργου SPARC, το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ελλάδας Ιταλίας 2014-2020 με επικεφαλής εταίρο το Δήμο Πατρέων και συνδεδεμένο εταίρο την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πατρέων (ΚΕΔΗΠ) Καρναβάλι Πάτρας.

ΔΥΟ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Στο χώρο παράλληλα, θα λειτουργούν δύο εκθέσεις. Αυτές είναι:

-Εικαστική εγκατάσταση «Εκμαγεία» ( Σάββατο 26/6 και Κυριακή 27/6 ώρα 19.00-20.30). Μια  πολυμορφική εγκατάσταση με τα πρωτογενή υλικά στοιχεία του Καρναβαλικού Εργαστηρίου που εδώ και χρόνια μετουσιώνουν το πνεύμα του Καρναβαλιού σε μήτρα δημιουργίας, μεταμόρφωσης,  ζωής, ψυχαγωγίας, μέθεξης.

Τα εκμαγεία του Καρναβαλικού Εργαστηρίου εκτίθενται ως στοιχεία  της συλλογικής και δημιουργικής μνήμης του θεσμού ξεδιπλώνοντας τη μαγεία και το συναίσθημα της πόλης μας. Ο θεατής καλείται να συμμετάσχει βιωματικά σε έναν εικαστικά ενεργοποιημένο χώρο, χωρίς οριοθέτηση αλλά με έντονη σκηνογραφική διάσταση. Διάφανα  θραύσματα καρναβαλικής μνήμης «ζωντανεύουν» τον κεντρικό εκθεσιακό χώρο, αίθουσα Κ6 των Παλαιών Σφαγείων που προορίζεται για την προβολή και ανάδειξη του Καρναβαλιού της  Πάτρας, σηματοδοτώντας τη νέα  πορεία  του.

Η σύλληψη της  Ιδέας και η Επιμέλεια της εικαστικής εγκατάστασης ανήκει στη Διεπιστημονική Ομάδα Λειτουργίας των Παλαιών Σφαγείων και πραγματοποιείται με την συνεργασία του Καρναβαλικού Εργαστηρίου και του Τομέα Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Πατρέων.

– Έκθεση Έργων Εικαστικών Εκπαιδευτικών (Σάββατο 26/6 και Κυριακή 27/6 ώρα 19.00-20.30).

Η έκθεση έχει σκοπό την ανάδειξη του θέματος της έξωσης της Τέχνης  από το Λύκειο. Πραγματοποιείται από την Ένωση Εκπαιδευτικών  Εικαστικών  Μαθημάτων με τη συνεργασία της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι  Πάτρας, η οποία παραχώρησε την Αίθουσα  Κ4 του πολυχώρου  των  Παλαιών  Σφαγείων και με τίτλο «για ένα Σχολείο με Σχέδιο» .

Συμμετέχουν με έργα τους: Αβραμοπούλου Ιφιγένεια, Αντωνέλλος Μιχαήλ, Αργυράτος Ευθύμης, Βανταράκη Χρυσάνθη, Γερούκη Αγγελική, Γεωργοπούλου Ελένη, Γούναρη Ελένη, Γρίβα Αντωνία, Δημογιαννόπουλος Αθανάσιος, Δημοπούλου Άντζελα, Καλύβα Βάνα, Καρατζά Άννα, Κασπίρης Ανδρέας, Κλωνής Θεοφάνης, Κορδέλλας Χάρης, Κοψίνης Ιωάννης, Μαλτέζου Ανδριάνα, Μαρινοπούλου Μαρίζα, Μαρίνου Έλενα, Μαυρογιαννη Ευτυχία, Παπαθεοδώρου Δήμητρα, Παύλου Δήμητρα, Σταθοπούλου Βασιλική, Στασινοπούλου Κανέλλα, Φούντζουλας Αλέξιος και Χάχαλη-Κατσιγιάνη Ευθαλία.

Λόγω των υφιστάμενων περιορισμών από τη πανδημία Covid19 απαιτείται κράτηση θέσεων, η οποία πραγματοποιείται μέσω της ιστοσελίδας carnivalpatras.gr από χθες.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Η ποιμαντική των Νεονύμφων στην Αγία Μαρίνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο της ποιμαντικής των Νεονύμφων πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη φορά σύναξη στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Πατρών.

Η εκδήλωση άρχισε με ύμνους από το Μυστήριο του Γάμου, που απέδωσε η χορωδία νέων ιεροψαλτών της Ι.Μ. υπό την διεύθυνση του Παναγιώτης Λάγιος.
Ακολούθως απηύθυνε χαιρετισμό ο προϊστάμενος του Ι.Ν. πρωτ.π. Παναγιώτης Θωμάς.
Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ανέλυσε το μυστήριο του γάμου, το οποίο χαρακτηρίζεται «μέγα» από τον Άγιο Παύλο, ενώ-μεταξύ άλλων- μίλησε για την πραγματική χαρά και ευτυχία μέσα στην οικογένεια, για την αγάπη και την σύμπνοια, την υπομονή και την ταπείνωση. Αναφέρθηκε επίσης στην από κοινού αντιμετώπιση των δυσκολιών και στην εν Χριστώ Ζωή, γιατί ο Χριστός είναι το θεμέλιο του βίου μας, του σπιτιού μας, με την έννοια της οικογένειας, της κοινωνίας μας ολόκληρης.
Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, ενώ σε όλους δόθηκε ως ευλογία από μια λιβανοθήκη για το σπίτι, ενώ προσφέρθηκαν κεράσματα από την ενορία.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πού θα γίνουν rapid tests της Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29/10

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι συνεχίζουν να διενεργούνται προς τον γενικό πληθυσμό εκ μέρους της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ, με τη συνεργασία του ΕΟΔΥ για την ανίχνευση των κρουσμάτων του νέου κορωνοιού που δεν φέρουν συμπτώματα.

Αύριο Πέμπτη 28 Οκτωβρίου  θα διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας (κατά το διευρυμένο ωράριο 8:30 με 20:30).

Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου  θα διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας (κατά το διευρυμένο ωράριο 8:30 με 20:30), στο οίκημα «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΑΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ», του Κέντρου Υγείας Αιγίου (κατά τις ώρες 09:00 με 15:00) και στην πλατεία Ντε Μιράντα, πλησίον του σταδίου Παναχαϊκής (κατά τις ώρες 09:00 με 14:30) για το ευρύ κοινό

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι διενεργούνται από το επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ με rapid tests και συμβάλλουν στην αναχαίτιση της πανδημίας.   

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επεισόδια μεταξύ Ρομά και αστυνομικών στα Σαγέικα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Νεότερη ενημέρωση:

Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στα Σαγέικα.

Ρομά εκτόξευσαν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, με την ΕΛΑΣ κα ενισχύει τις δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο.

Συγκέντρωση ατόμων είναι σε εξέλιξη,  στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, κλείνοντας τους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του 20χρονου Ρομά τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Πέραμα.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα