Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Πουτίγκα με κόκκινα φρούτα        

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 6 μερίδες)

400γρ. φρούτα του δάσους κατεψυγμένα (ράσμπερι, μπλούμπερι, μύρτιλα κ.ά.)

8 φέτες από ψωμί του τοστ άσπρο, μπαγιάτικο

1 κονσέρβα (425γρ.) βύσσινο κομπόστα

2 κουτ. σούπας ζάχαρη

κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

Εκτέλεση:

Βάζετε μία φέτα ψωμιού στον πάτο ενός γυάλινου μπολ που να χωράει 1½ λίτρο νερό. Καλύπτετε τα πλαϊνά με 5-6 φέτες τοποθετημένες διαγώνια (οι μύτες τους να είναι πάνω από το χείλος του σκεύους και να μισοκαλύπτουν η μία την άλλη). Βάζετε τα κατεψυγμένα φρούτα σε μικρό σκεύος μαζί με τη ζάχαρη και τα βράζετε για 5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και όταν μισοκρυώσουν τα ανακατεύετε με τα βύσσινα και το ζουμί της κομπόστας. Μεταφέρετε με κουτάλι το μίγμα φρούτων με αρκετό ζουμί στο μπολ, φροντίζοντας να μουλιάσουν οι φέτες ψωμιού. Γεμίζετε τη σαλατιέρα και διπλώνετε με τις γωνίες του ψωμιού που προεξέχουν. Σκεπάζετε το κενό με μια τελευταία φέτα και καλύπτετε την επιφάνεια τοποθετώντας ανάποδα ένα πιάτο στην περίμετρο του σκεύους. Βάζετε από πάνω ένα βάρος να πιέζει το γλυκό και το αφήνετε στο ψυγείο για 8 ώρες τουλάχιστον. Αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και σερβίρετε με σαντιγί και το ζουμί από τα φρούτα που περίσσεψε. Μπορείτε στο μίγμα των φρούτων να προσθέσετε, όταν είναι η εποχή τους, φράουλες ολόκληρες (αν είναι μικρές) ή κομμένες στη μέση.

Περισσότερα

Ροή ειδήσεων

Advertisement