Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Από 1η Ιουλίου ξανά τα δωρεάν self test στα φαρμακεία της Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην διακοπή της κινητοποίησης προχωρούν οι φαρμακοποιοί της Αχαΐας μετά από την απόφαση που έλαβε προχθές η έκτακτη γενική συνέλευση του τοπικού Συλλόγου, η οποία συνεδρίασε στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Έτσι, από την 1η Ιουλίου και οι φαρμακοποιοί της Αχαΐας – όσοι επιθυμούν- μπορούν να χορηγούν self-test αναμένοντας την πλήρη τήρηση χρονοδιαγραμμάτων για μια εβδομάδα το μήνα μόνο, με λήξη της διαδικασίας την 31/8/2021 και για νομοθέτηση των σχετικών ζητημάτων τους από την Κυβέρνηση ως τότε.
Η άρση της αναστολής χορήγησης δωρεάν self test αποτέλεσε εισήγηση του προέδρου του Φ.Σ. Αχΐας Ανδρέα Σοφιανόπουλου, η οποία εγκρίθηκε με οριακή πλειοψηφία, δεδομένου ότι ανεξάρτητοι με άλλα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου κατέθεσαν πρόταση για συνέχιση της κινητοποίησης ανεξαρτήτως συνθηκών και αιτιάσεων του Προέδρου.
Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο Φαρμακευτικός Σύλλογος ανακοίνωσε τα εξής: «Ο Πρόεδρος κατέθεσε πρόταση διακοπής της κινητοποίησης, με το σκεπτικό πως το σύνολο σχεδόν των υπόλοιπων Συλλόγων της χώρας έχει εκχωρήσει τη συνδικαλιστική του δυναμική και θεσμική λειτουργία στο προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και κατά συνέπεια δεν υπάρχει κανένας λόγος ο Φ.Σ. Αχαΐας να εξακολουθεί να κρατά τη σημαία ενός Αγώνα που μπορεί μεν να εκφράζει τη βάση των φαρμακοποιών όλης της χώρας αλλά είναι απεμπολημένος από τις ηγεσίες της. Η ταυτόχρονη πλήρης ενσωμάτωση του Προεδρείου του Π.Φ.Σ. ως άβουλο εργαλείο στην εφαρμογή κυβερνητικής πολιτικής αποτελεί ένα δεύτερο ενισχυτικό παράγοντα για την πρόταση του Προέδρου. Τρίτος επίσης σημαντικός λόγος είναι το γεγονός πως η διοίκηση του Π.Φ.Σ. ήταν έτοιμη να χρεώσει στο κίνημα των φαρμακοποιών της Αχαΐας τα αδιέξοδα και τις αποτυχίες της πολιτικής της».
ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΓΙΑ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΜΗΣΥΦΑ
Τονίζεται, επίσης, σε άλλο σημείο πως «για τον Φ.Σ. Αχαΐας, θεσμικά αιτήματα άξια της θυσίας στην οποία έχει υποβληθεί ο Κλάδος, αποτελούν μόνο το Συλλογικό ωράριο λειτουργίας και η σταθερή τιμή για τα ΜΗΣΥΦΑ».
Σημείωνεται δε πως το Δ.Σ. του Φ.Σ.Αχ. καλύπτει απόλυτα όσους φαρμακοποιούς δεν θα θελήσουν να χορηγήσουν self- test από τα φαρμακεία τους παρά την απόφαση της Γ.Σ., ενώ εξακολουθεί να ισχύει η απόφαση του Δ.Σ. πως τα φαρμακεία δεν θα χορηγούν self-test στο ωράριο εφημεριών/διημερεύσεων-διανυκτερεύσεων του Συλλόγου.
Στο ζήτημα του ωραρίου που επίσης απασχόλησε τη Γ.Σ., σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, «ομόφωνα ψηφίστηκε να αγνοηθεί ο εγκάθετος που με παρότρυνση μελών του Προεδρείου του Π.Φ.Σ. δήλωσε διευρυμένος για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Τα μέλη του Φ.Σ. Αχαΐας εξακολουθούν να λειτουργούν με το κλασικό τους ωράριο».
«ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ»
Εξάλλου, στην ίδια ανακοίνωση, η διοίκηση του Συλλόγου διαμηνύει τα εξής: «Ενημερώνουμε την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος πως ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Ταμίας του Φ.Σ.Αχ., που έχουν εκλεγεί σε ανάλογες θέσεις και στη Συνεταιριστική Φαρμακαποθήκη που εξυπηρετεί Αχαΐα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Ιθάκη και Αίγιο, ΔΕΝ πρόκειται να παραιτηθούν από τις θέσεις τους στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαΐας υποκύπτοντας στο φασιστικής κοπής αντισυνταγματικό νομοσχέδιο που κατά παραγγελία του προεδρείου του Π.Φ.Σ. και ιδιωτικών φαρμακαποθηκών, η Κυβέρνηση θέλει να κάνει Νόμο του Κράτους. Καλούμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τους εχέφρονες Βουλευτές της Κυβέρνησης να διακόψουν την εκτροπή, αλλά σε κάθε περίπτωση αναμένουμε την πράξη καθαίρεσής μας ως παράσημο για τη δράση μας υπέρ της υποστήριξης των συμφερόντων του Κλάδου. Θα τα ξαναπούμε το φθινόπωρο».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γώγος – Τα δεδομένα στη Βόρεια Ελλάδα είναι ανησυχητικά – Τι είπε για αντιεμβολιαστές και τρίτη δόση

Δημοσιεύθηκε

στις

Και στην τρίτη δόση θα υπάρχει ιεράρχηση τόνισε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος.

Σημείωσε ότι θα προηγηθούν οι άνω των 60 ετών που έχουν χαμηλότερη απόκριση και οι υγειονομικοί που εκτίθενται σε μεγάλο κίνδυνο. Εκτίμησε ότι και οι δυο αυτές ομάδες πιθανότατα θα εμβολιαστούν ταυτόχρονα.

Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας, ο κ Γώγος σημείωσε ότι αυτή την περίοδο υπάρχει ελάφρυνση στο σύστημα υγείας όσον άφορα στις άπλες εισαγωγές και εισαγωγές σε ΜΕΘ, ωστόσο τόνισε ότι έχουμε αρκετούς θανάτους.

Σημείωσε ότι μετά το καλοκαίρι, οπότε υπήρξε χαλάρωση, οι επιστήμονες ανέμεναν να είναι χειρότερη η κατάσταση. Συμφωνά με τον κ. Γώγο η ανοσία από τον εμβολιασμό ανέρχεται περίπου στο 60% και μαζί με τη φυσική ανοσία που έχουν όσοι έχουν νοσήσει, πιθανόν φτάνει το 70%.

Εκτίμησε ότι τα νούμερα μπορούν να ελεγθουν και ότι το σύστημα υγείας θα τα καταφέρει.

«Μας ανησυχεί η Β. Ελλάδα»
Υπογράμμισε όμως ότι ο στόχος δεν είναι να υπάρχει ένα κρεβάτι για τους ασθενείς covid, αλλά να λειτουργήσουν κανονικά τα νοσοκομεία για τους non covid ασθενείς ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν περιοχές που προκαλούν ανησυχία και ανάμεσα σε αυτές είναι και η Βόρεια Ελλάδα.

Τόνισε μεταξύ άλλων, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι έρχεται δύσκολη περίοδος με κλειστούς χώρους και ανοιχτά σχολεία.

Ερωτηθείς για τους αντιεμβολιαστές είπε πως υπάρχουν θύλακες αντιεμβολιστών παντού και πως στην εκκλησία το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο γιατί μπορούν να επηρεαστούν και μερικοί συνάνθρωποι θρησκευόμενοι. Από την άλλη σημείωσε ότι υπάρχει και η επίσημη φωνή της Εκκλήσιας που στηρίζει τους εμβολιασμούς.

www.in.gr

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Οι διασώστες και η πρόσβαση

Δημοσιεύθηκε

στις

Έχουν σώσει ζωές στους δρόμους, καθώς κατορθώνουν να φθάνουν σε χρόνο ρεκόρ στα έκτακτα περιστατικά.

Οι διασώστες που βρίσκονται πάνω στις δύο ρόδες της δίκυκλης μοτοσικλέτας, που αποτελεί ένα σημαντικό απόκτημα για το ΕΚΑΒ Πάτρας (με χορηγίες των επιχειρηματιών Διονύσιου Πλέσσα και Λεωνίδα Ευστρατιάδη), δεν μπορεί να μην έχουν άμεση πρόσβαση σε περιστατικά και δη σοβαρά.

Αυτό, διότι, εκτός από τις γνώσεις για παροχή πρώτων βοηθειών και την μεγάλη εμπειρία τους, διαθέτουν στις μηχανές τους όλο τον αναγκαίο διασωστικό εξοπλισμό, που είναι αναγκαίος για να σώζωνται ζωές και να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος.
Οι Πατρινοί διασώστες του ΕΚΑΒ που βρίσκονται στους δύο τροχούς, οι Τάκης Μικές και Χρύσανθος Φωτακόπουλος, με υψηλό αίσθημα καθήκοντος και επαγγελματισμού προσπαθούν να φθάσουν όσο πιο σύντομα γίνεται στο περιστατικό για να μην κινδυνεύουν ζωές… Τα στοιχεία το πιστοποιούν και αυτό οφείλουν να το λαμβάνουν υπόψιν οι πάντες και να δρουν αναλόγως…

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δείτε τη στιγμή του ατυχήματος που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό του 6χρονου-Συγκλονιστικό βίντεο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα συγκλονιστικό βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ, στο οποίο φαίνεται η στιγμή του ατυχήματος. Τα δύο καρτ συγκρούονται, με το ένα να εκτινάσσεται να “σκάει” με μεγάλη δύναμη στα προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα