Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτική Ελλάδα: 190.000 οικονομικά «ασθενείς» σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

Published

on

«Πρωταθλήτρια» του… κινδύνου φτώχειας αναδεικνύεται για ακόμα μία φορά η Δυτική Ελλάδα στο σύνολο της χώρας, σύμφωνα με τη νέα έκθεση της Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) η οποία αφορά το οικονομικό έτος 2020, δηλαδή οι υπολογισμοί έχουν γίνει με βάση τα εισοδήματα του 2019.

Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, το ποσοστό πληθυσμού στη Δυτική Ελλάδα που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ανέρχεται στο 27,4% που είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με 25,8% και στην τρίτη θέση η Δυτική Μακεδονία με 21,8%.

Στον αντίποδα, το χαμηλότερο ποσοστό κινδύνου φτώχειας στη χώρα καταγράφεται στα Νησιά του Ιονίου με 11,2% και ακολουθούν, η Αττική με 12,5% και η Κρήτη με 14%. Σε γενικές γραμμές πέντε (5) Περιφέρειες (Ιόνια Νησιά, Αττική, Κρήτη, Νότιο Αιγαίο και Ήπειρος) καταγράφονται ποσοστά κινδύνου φτώχειας χαμηλότερα από αυτό του συνόλου της Χώρας, ενώ σε οκτώ (8) Περιφέρειες (Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική

Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και Δυτική Ελλάδα) τα αντίστοιχα ποσοστά είναι υψηλότερα

Σε ό,τι αφορά τη Δυτική Ελλάδα, τα προαναφερόμενα στοιχεία σημαίνουν ότι περίπου 190.000 πολίτες ή κάπου 46.000 νοικοκυριά στην περιοχή βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement