Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τσουκαλέικα όπως… Σαντορίνη-Αναστάτωση στην περιοχή από τις νέες αντικειμενικές αξίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναστάτωση στην περιοχή των Τσουκαλεΐκων έχουν προκαλέσει οι νέες αντικειμενικές αξίες που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, καθώς ο οικισμός της Δ.Ε. Βραχνεΐκων «εξισώνεται» με δημοφιλή νησιά, όπως η Σαντορίνη.

Στα Τσουκαλέικα, όπως άλλωστε, και στην ευρύτερη περιοχή των Βραχνεΐκων παρά τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν, οι νέες αντικειμενικές αξίες επιβάλλουν αύξηση στους συντελεστές που ξεπερνά το 70% με αποτέλεσμα μεταβιβάσεις ή αγοροπωλησίες ακινήτων να «τσουρουφλίζουν» τους ιδιοκτήτες.

«Τα Τσουκαλέικα είναι μία μικρή Τοπική Κοινότητα που λόγω της γεωγραφικής της θέσης δεν έχει περιθώρια επέκτασης. Διχοτομείται από την Πατρών- Πύργου, όπως επίσης, και από τη σιδηροδρομική γραμμή και ενώ αυτές οι ιδιαιτερότητες θα έπρεπε να είχαν ληφθεί υπόψη, απεναντίας εντάσσονται στους νέους πίνακες των αντικειμενικών αξιών, οι οποίες αυξάνονται δραματικά και εξισώνονται με αυτές της Σαντορίνης. Όπως γίνεται αντιληπτό γονείς που ήθελαν να μεταβιβάσουν τις περιουσίες τους στα παιδιά τους πλέον δεν θα έχουν τη δυνατότητα, ενώ αντίστοιχα, το υψηλό κόστος των αντικειμενικών αξιών θα λειτουργήσει αποτρεπτικά και για όσους ενδεχομένως ενδιαφέρονται να αγοράσουν ακίνητα στην περιοχή μας. Έχουμε θέσει το θέμα στον Δήμο Πατρέων, ενώ σχετικό διάβημα έχει γίνει και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Ζητάμε την άμεση παρέμβασή τους σε κεντρικό επίπεδο για να μην ισχύσουν οι τιμές που ανακοινώθηκαν», δήλωσε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τσουκαλεΐκων, Χρήστος Παπαντωνόπουλος.

(φωτό dionysios vallis)

Ροή ειδήσεων

Advertisement