Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Το μπάσκετ δείχνει τον δρόμο στο ποδόσφαιρο…

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Στις 31 Μαΐου 2021 σε άρθρο μου στη “Γνώμη” υποστήριζα πως ευτυχώς που το μπάσκετ κρατά όρθιο τον αθλητισμό στην Αχαΐα. Και μετά από λίγες μέρες η ομάδα του Απόλλωνα Πατρών με τη δίκαιη επικράτησή της κόντρα στον Ολυμπιακό Β΄, έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και πανηγύρισε την επιστροφή της στα σαλόνια.

Στην αρχή έλεγα να σχολιάσω για το αν χωράνε δύο πατρινές ομάδες στην basket league, όμως στη συνέχεια σκέφτηκα πως δεν υπάρχει λόγος να καταπιαστώ με αυτό το θέμα.
Όπου υπάρχει αγάπη, μεράκι, οργάνωση, αλλά και ικανός προπονητής -ξεχωριστά μπράβο στον Νίκο Βετούλα για αρκετούς λόγους- χωρούν ομάδες σε όλα τα αθλήματα και ανεξαρτήτως του μεγέθους της πόλης, καθώς στον σύγχρονο αθλητισμό, όπου τα πάντα είναι επαγγελματικά, αυτό που μετράει εκτός από τα χρήματα είναι η τεχνογνωσία.
Οπότε με βάση όλα τα παραπάνω, εκτιμώ πως η Πάτρα μπορεί να αντέξει δύο ομάδες στη νέα basket league, όμως αυτό που θέλω να σχολιάσω είναι αν το μπάσκετ μπορεί να δείξει τον δρόμο στο ποδόσφαιρο.
Δεν λέω αν μπορεί η Πάτρα να έχει δύο ομάδες στη Σούπερ Λιγκ 1 (αυτό είναι ανέφικτο για πολλούς λόγους), απλώς, επειδή και τα εμπορικά δεδομένα είναι διαφορετικά, σκεπτόμουν αν κάποια στιγμή θα μπορέσει η Αχαΐα να έχει δύο ομάδες σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα.
Για παράδειγμα να είναι η Παναχαϊκή στη φυσική της θέση, την Σούπερ Λιγκ 1, και να έχουμε μία ακόμα στη Σούπερ Λιγκ 2.
Πώς το καταφέρνουν άλλες γεωγραφικές περιοχές στην Ελλάδα; Πώς το κάνουν στην Κρήτη, όταν τη νέα περίοδο θα έχουν τον ΟΦΗ στη Σούπερ Λιγκ 1 και στην αμέσως πιο κάτω κατηγορία, τρεις ομάδες, τον Εργοτέλη (ο οποίος θυμίζουμε πως διεκδίκησε άνοδο μέχρι την τελευταία μέρα των πλέι-οφ), τον Κισσαμικό και τον ΟΦ Ιεράπετρας.
Πώς πετυχαίνουν στη Ρόδο να έχουν δύο ομάδες στη Σούπερ Λιγκ 2; Δεν συνεχίζω περισσότερο, γιατί η λίστα θα μεγαλώσει και θα πικραθούμε όλοι οι άνθρωποι του αθλητισμού.
Προφανώς σε αυτές τις περιοχές κάνουν κάτι καλύτερα από εμάς. Ελπίζω η εξαιρετική δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια από την ΚΑΕ Προμηθέας, αλλά και η πολύ καλή προσπάθεια που έκανε φέτος η διοίκηση του Απόλλωνα με επισφράγισμα την επιστροφή στην basket league, να αποτελέσουν «οδηγούς» αρχικά για την Παναχαϊκή, που είναι με διαφορά η ιστορικότερη ομάδα στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και στις υπόλοιπες ομάδες ποδοσφαίρου.
Να μπορέσουμε κάποια στιγμή να δούμε την Παναχαϊκή να κάνει αυτά που πρέπει για να βρεθεί στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου και να δούμε και άλλες ομάδες ποδοσφαίρου της περιοχής σε υψηλές κατηγορίες, ώστε να μπορέσουν να χαμογελάσουν και οι χιλιάδες φίλοι της στρογγυλής θεάς στην Αχαΐα.
ΥΓ.: Επειδή βλέπω στα social media να γίνεται λόγος για …κόντρα ανθρώπων που υποστηρίζουν τον Προμηθέα και τον Απόλλωνα Πατρών, νομίζω ότι ειδικά αυτή την εποχή με τη μιζέρια που υπάρχει στον αθλητισμό της Αχαΐας, δεν χωράει καμία κόντρα για το οτιδήποτε. Ο αθλητισμός έχει ανάγκη τόσο τον Προμηθέα όσο και τον Απόλλωνα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement