Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
Connect with us

Οικονομία

INTERAMERICAN και UNIVERSAL LIFE ανεβάζουν ψηλά τον πήχη της ψηφιακής ασφάλισης στην Κύπρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση μιας πρωτοποριακής συνεργασίας στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά έδωσαν στη δημοσιότητα η INTERAMERICAN και η Universal Life.

Οι δύο οργανισμοί, αξιοποιώντας από κοινού τις δυνάμεις τους προσφέρουν μια καινοτόμο ασφαλιστική εμπειρία, με «όχημα» την ψηφιακή τεχνολογία, καθώς και την πείρα και τεχνογνωσία που διαθέτει το ασφαλιστικό δίκτυο της Universal Life. Η συνεργασία αναμένεται να προσδώσει μια νέα δυναμική ανάπτυξης στην τοπική ασφαλιστική αγορά, στους κλάδους Γενικών Ασφαλίσεων μέσω της παρουσίας της INTERAMERICAN στην Κύπρο και της θυγατρικής εταιρείας Ασφαλιστικής Πρακτόρευσης της Universal Life, Universal Insurance Agency (UIA).

Κεντρικό άξονα της συνεργασίας INTERAMERICAN – UIA αποτελεί η ψηφιοποίηση της πλατφόρμας επικοινωνίας μεταξύ ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και πελάτη για προγράμματα ασφάλισης Αυτοκινήτου και Κατοικίας, με τη βοήθεια συγχρόνων τεχνολογικών εργαλείων. Τα εργαλεία αυτά, παρέχουν τη δυνατότητα άμεσης έκδοσης συμβολαίων με μια πλήρως αυτοματοποιημένη μέθοδο, προσφέροντας παράλληλα και μια σειρά από διαδικασίες που πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά, προς διευκόλυνση τόσο του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή όσο και του πελάτη.

Αναφερόμενος στη συνεργασία, ο πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής της Universal Life κ. Έβαν Γαβάς δήλωσε: «Η σύμπραξη με τον κορυφαίο ασφαλιστικό οργανισμό INTERAMERICAN εντάσσεται στην ευρύτερη πορεία της Εταιρείας μας προς το ψηφιακό μετασχηματισμό και την αυτοματοποίηση. Σε αυτό το πλαίσιο, η καινούργια αυτή συνεργασία ευθυγραμμίζεται πλήρως με το στόχο της UIA να εξελίσσεται και να ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις της αγοράς, προσφέροντας ψηφιοποιημένες λύσεις».

«Η επιτυχημένη παρουσία μας στην Κύπρο με το brand της Anytime από το 2017, μας ώθησε να κάνουμε ένα ακόμη βήμα στην τοπική αγορά αξιοποιώντας την τεχνογνωσία μας, αυτή τη φορά μαζί με τη διαχρονικά δυναμική πορεία της Universal Life. Η κίνηση της συνεργασίας δεν είναι τυχαία, αφού διαπιστώσαμε ότι με τους νέους συνεργάτες μας συνδέει το ίδιο όραμα για ένα ιδιαίτερα υποσχόμενο, ψηφιακό ασφαλιστικό μέλλον», τόνισε σχετικά ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTERAMERICAN.

Τα προγράμματα ασφάλισης Αυτοκινήτου και Κατοικίας είναι διαθέσιμα από 1η Ιουνίου 2021 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους Ασφαλιστικούς τους Συμβούλους για περισσότερες πληροφορίες.

Ποιοι είναι οι συνεργαζόμενοι Όμιλοι

Η INTERAMERICAN, με 52 χρόνια ηγετικής και δημιουργικής παρουσίας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, οδηγεί σήμερα τις εξελίξεις στην ελληνική ασφαλιστική αγορά με ένα σύγχρονο επιχειρηματικό μοντέλο. Αποστολή της είναι «να βοηθά τους ανθρώπους να ζουν ασφαλέστερα, περισσότερο και καλύτερα». Στην Ελλάδα, δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς ασφάλισης ενώ στην ψηφιακή διανομή, είναι leader στη direct ασφάλιση με την Anytime. Στην Κυπρο δραστηριοποιείται τα τελευταία 4 χρόνια, από το 2017, στον τομέα της direct ασφάλισης μέσω της Anytime. Η INTERAMERICAN παρουσίασε το 2020 κέρδη προ φόρων 28 εκατ. ευρώ προ φόρων και διαθέτει σήμερα πάνω από 1 εκατ. πελάτες. Αποτελεί μέλος της ACHMEA, ολλανδικού ομίλου εταιρειών με συνεταιριστικό χαρακτήρα και εμπειρία 210 ετών, ο οποίος κατέχει την πρώτη θέση στην παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών Υγείας στην Ευρώπη.

Η Universal Life ήταν η πρώτη ασφαλιστική εταιρεία που ιδρύθηκε στην Κύπρο το 1970 με βασικό στόχο την ανάπτυξη και πρόοδο του τοπικού ασφαλιστικού τομέα. Έκτοτε πρωτοστατεί με την εισαγωγή νέων θεσμών και σύγχρονων ασφαλιστικών προγραμμάτων καθιστώντας το όνομά της συνώνυμο με την ασφάλεια ζωής και υγείας στην Κύπρο. H Universal Insurance Agency (UIA) είναι εταιρεία Ασφαλιστικής Πρακτόρευσης θυγατρική της Universal Life και ιδρύθηκε το 1998 με σκοπό να παρέχει ασφαλιστικές λύσεις προϊόντων Γενικής Φύσεως στους πελάτες της Universal Life, είτε απ’ ευθείας είτε μέσω του ασφαλιστικού της δικτύου. Διαθέτοντας μεγάλη τεχνογνωσία στις ασφαλίσεις Γενικής Φύσεως και με ένα ευρύ φάσμα επιλεγμένων συνεργασιών με ασφαλιστικές εταιρείες Γενικού Κλάδου, τόσο από τον Κυπριακό όσο και το Διεθνή χώρο, η UIA παρέχει στους πελάτες της ολοκληρωμένες ασφαλιστικές λύσεις Προσωπικών και Επιχειρηματικών ασφαλίσεων με πολλαπλές επιλογές καλύψεων και κόστους σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές, με την στήριξη και την καθοδήγηση του έμπειρου Προσωπικού της.

Φωτογραφίες:
• Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου INTERAMERICAN
• Έβαν Γαβάς, Διευθύνων Σύμβουλος Universal Life

Οικονομία

Η Anytime της INTERAMERICAN παρουσιάζει το πρώτο έντυπο ασφάλισης σε μορφή Βraille, σε συνεργασία με την Κωτσόβολος

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Anytime της INTERAMERICAN, η πρώτη direct ασφάλιση στη χώρα μας, μαζί με την Κωτσόβολος, τη Νο1 εταιρεία ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών στην Ελλάδα, με σταθερό στόχο να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες ολοένα και περισσότερων ανθρώπων και στη δημιουργία ενός κόσμου χωρίς εμπόδια και διακρίσεις, δημιούργησαν και διαθέτουν το πρώτο ενημερωτικό έντυπο ασφάλισης σε γραφή Βraille.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Τεχνολογία Χωρίς Εμπόδια» της εταιρείας Κωτσόβολος, δημιουργήθηκε το ενημερωτικό έντυπο για την Ασφάλιση Περιεχομένου Σπιτιού σε γραφή Braille, το οποίο επιμελήθηκε και εκτύπωσε η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών.
Με αυτόν τον τρόπο, οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά από το τετρασέλιδο έντυπο σε γραφή Braille για τα προγράμματα Ασφάλισης Περιεχομένου Σπιτιού της Anytime, που διατίθενται αποκλειστικά από την Κωτσόβολος.
Η πρωτοβουλία αυτή ακολουθεί την πολιτική υποστήριξης των ίσων δικαιωμάτων όλων των πολιτών σε κάθε έκφανση της ζωής – φυσικά και στην επικοινωνία και ενημέρωση, που χαρακτηρίζει την κοινωνική ευθύνη του οργανισμού της INTERAMERICAN. Ως ενέργεια, κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους και περήφανους τους ανθρώπους της Anytime, αφού έτσι ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ανθρώπων με προβλήματα όρασης, συνεισφέροντας στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς.

Περισσότερα

Οικονομία

ΕΝΦΙΑ – Έτσι θα δείτε τα εκκαθαριστικά: Βήμα – βήμα η διαδικασία για να πληρώσετε

Δημοσιεύθηκε

στις

Στον «αέρα» της νέας πλατφόρμας My AADE βρίσκονται από χθες το βράδυ τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ. Ο φόρος αφορά 6,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων και θα πληρωθεί σε έξι δόσεις.

Η πρώτη και η δεύτερη δόση πρέπει να πληρωθούν ταυτόχρονα στο τέλος Οκτωβρίου και οι υπόλοιπες δόσεις θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2022 ανά μήνα. Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν αυτό το χρονοδιάγραμμα, μπορούν να εκμεταλλευτούν τις δύο εναλλακτικές που υπάρχουν προκειμένου να “σπάσει” η πληρωμή σε 12 ή και 24 δόσεις.

Τα έξι βήματα για να βρείτε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ:

1. Είσοδος στην αρχική σελίδα του myAADE (κάντε κλικ ΕΔΩ)

2. Κάνετε κλικ στο παράθυρο «Εφαρμογές»

3. Κάνετε κλικ στην επιλογή «Πολίτες»

4. Πηγαίνετε στο γράμμα Δ στην επιλογή «Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ»

5. Στη σελίδα με τον ΕΝΦΙΑ και το Ε9 θα βάλετε τους προσωπικούς κωδικούς για το ΤΑΧΙS και μπαίνετε στην εφαρμογή.

6. Κάνετε επιλογή έτους 2021 και εμφανίζεται το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2021.

Πώς θα γίνει η πληρωμή

Ο προγραμματισμός του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ σε 6 μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Στη συνέχεια, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν στο τέλος κάθε μήνα το ποσό της δόσης, με την τελευταία να πληρώνεται στο τέλος Φεβρουαρίου 2022.

Να σημειωθεί ότι τόσο η πρώτη όσο και η δεύτερη δόση μπορούν να πληρωθούν έως τις 29 Οκτωβρίου 2021. Η τρίτη δόση λήγει στις 30/11/2021, η τέταρτη στις 31/12/2021, η πέμπτη στις 31/1/2022 και η έκτη στις 28/2/2022.

Για να πληρώσετε θα πρέπει, όντας συνδεδεμένοι, να επιλέξετε στο εικονίδιο «Οφειλές, Πληρωμές και Επιστροφές».

aade-5

Στην συνέχεια στο πλαίσιο «Συγκεντρωτική Εικόνα Ατομικών Ανοικτών Οφειλών εκτός Ρύθμισης» θα δείτε τις συνολικές οφειλές σας ανά κατηγορία, όπως ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος εισοδήματος. Εκεί επιλέγετε «Εξόφληση».

Τι πρέπει να προσέξετε

Μόλις βρείτε το εκκαθαριστικό, το πρώτο που πρέπει να ελέγξετε είναι το ύψος του φόρου. Αν σας φαίνεται υπερβολικά υψηλό θα πρέπει να ανατρέξετε στις αντικειμενικές και να εξετάσετε ο ίδιος ή ο λογιστής αν ο φόρος που σας χρεώθηκε αντιστοιχεί με την αξία της ακίνητης περιουσίας και το είδος ιδιοκτησίας ή εμπράγματων δικαιωμάτων που έχετε σε ακίνητα.

Αν είναι υψηλότερος θα πρέπει αναζητήσετε λάθη που έχουν γίνει στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης Ε9.

Το πιο συχνό λάθος που κάνουν οι ιδιοκτήτες αφορά τον όροφο όπου βρίσκεται το διαμέρισμα, παράμετρος η οποία είναι ικανή να φουσκώσει σημαντικά τον φόρο, ενώ δεν λείπουν και αυτά στη δήλωση βοηθητικών χώρων ως κύριων ή σε θέματα που αφορούν την ψιλή κυριότητα και την επικαρπία του ακινήτου.

Περισσότερα

Οικονομία

INTERAMERICAN και Anytime στο πλευρό του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μια ουσιαστική ενέργεια υποστήριξης του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος προχώρησαν χθες, 21 Σεπτεμβρίου η INTERAMERICAN και η Anytime.

Τις ώρες που νέα μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην Αρκαδία, απειλώντας χωριά στη Μεγαλόπολη, η εταιρεία παρέδωσε στο Πυροσβεστικό Σώμα καινούργιο υλικοτεχνικό, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, συμπληρώνοντας έτσι τη σημαντική συνδρομητική συμμετοχή των τριών εταιρειών του ομίλου (Ζωής, Ζημιών και Βοήθειας) αναλογικά στην πρόσφατη δωρεά της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος προς το Π.Σ.Ε.. Συγκεκριμένα, η INTERAMERICAN και η Anytime διέθεσαν για τις λειτουργικές ανάγκες του τομέα Επικοινωνίας του Πυροσβεστικού Σώματος, τηλεοράσεις 45”, Laptops, Desktops, οθόνες και ηχεία υπολογιστών, smartphone, πλαστικοποιητή, έγχρωμο εκτυπωτή-scanner.

Στο πλαίσιο μάλιστα της ευρύτερης, κοινής αντίληψης για την ανάπτυξη βασικών γνώσεων των πολιτών για την πυροπροστασία, την πρόληψη πυρκαγιών και την εξέλιξη της εταιρικής κουλτούρας εθελοντισμού και ενεργοποίησης για την αντιμετώπιση καταστροφικών κινδύνων, η INTERAMERICAN προτίθεται να προβεί στην κατάρτιση των εργαζομένων της, μέσω πιστοποιημένου προγράμματος της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Η ενέργεια αυτή, εντάσσεται, πλέον, ως βασικός άξονας στις πρακτικές της εταιρείας για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στην κλιματική κρίση, απειλώντας με καταστροφικές συνέπειες το φυσικό περιβάλλον, τα περιουσιακά στοιχεία και την ποιότητα ζωής.

Οι φετινές πυρκαγιές στη χώρα μας έχουν προκαλέσει οικολογικές καταστροφές τεράστιας έκτασης. Μόνο στη Βόρεια Εύβοια, σύμφωνα με τη χαρτογράφηση του European Forest Fire Information, οι πυρκαγιές κατέστρεψαν περί τα 66.000 εκτάρια – που αφορούσαν σε 32% γεωργικές περιοχές και 66% σε δασικές εκτάσεις. Η πρόληψη με αντιπυρική προστασία με τη σωστή διαχείριση των δασικών εκτάσεων, αναδεικνύεται σε κορυφαία προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό, η INTERAMERICAN έχει σχεδιάσει σειρά ενεργειών και συνεργασιών, που θα εκδηλωθούν κατά το προσεχές χρονικό διάστημα με συμμετοχή σε σημαντικά προγράμματα, πέρα από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η εταιρεία σε διεθνές επίπεδο θεσμών.

Στην πράξη και σχετικά με τον κοινωνικό αντίκτυπο των φετινών πυρκαγιών σε Εύβοια και κυρίως στην Αττική, η INTERAMERICAN εξέφρασε και το αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης στον απόηχο των τραγικών γεγονότων συνεργαζόμενη με οργανισμούς κοινωνικής πρόνοιας, ενώ προσέφερε δωρεάν μια πλήρη ασφαλιστική κάλυψη υγείας και σε οικογένεια που επλήγη σοβαρά κατά τις πυρκαγιές. Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία είχε κινητοποιηθεί από τις πρώτες στιγμές των πυρκαγιών με τους ανθρώπους και τις ιδιόκτητες υποδομές της Οδικής Βοήθειας και των υπηρεσιών Υγείας, για την υποστήριξη της Πολιτικής Προστασίας και των πολιτών που επλήγησαν.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα