Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Επίθεση σε Μητροπολίτες: Στη φυλακή ο ιερέας–Δεκτό το αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία του ο καθαιρεθείς 37χρονος ιερέας για την επίθεση με βιτριόλι την περασμένη εβδομάδα στη Μονή Πετράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε δεκτό το αίτημα του κατηγορούμενου για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης και ως εκ τούτου δεν αποκλείεται να νοσηλευθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε μετανιωμένος υποστηρίζοντας ότι δεν ήθελε να προκαλέσει κακό σε κανέναν.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται στο υπόμνημά του «Είμαι απόλυτα συγκλονισμένος και συντετριμμένος από το περιστατικό και μοναδική μου σκέψη και μέλημα είναι να συμπαρασταθώ με κάθε δυνατό τρόπο στους παθόντες, προκειμένου να απαλύνω τη βλάβη που προκάλεσα εκ της άκουσιας συμπεριφοράς μου».

Στο σύντομο ιστορικό του απολογητικού υπομνήματος ο κατηγορούμενος αναφέρεται στην υπόθεση που τον έφερε ενώπιον του δευτεροβάθμιου συνοδικού δικαστηρίου, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για σκευωρία. Ο κατηγορούμενος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ήταν μια σκευωρία η υπόθεση του 2018 της μικροποσότητας του 1,8 γραμμαρίων». Ο ίδιος κατονομάζει τους ηθικούς αυτουργούς της σκευωρίας και υποστηρίζει ότι γνώριζε πράγματα για τους δυο «διώκτες» του, καθώς «γνώριζα παραπτώματα όπως αυτό της παιδοφιλίας και της ομοφυλοφιλίας».

Η Εκκλησία ήταν και είναι η διαφυγή μου από τα ψυχικά προβλήματα που με διακατέχουν από μικρό παιδί.

«Ο λόγος που έκανα την απονενοημένη μου πράξη, για να κάνω κακό στον εαυτό μου, καθώς η απόφαση της καθαίρεσής μου ήταν προειλημμένη και απόδειξη αυτού ήταν πως δεν με άφηναν καν να μιλήσω. Όταν μου ανακοινώθηκε η απόφαση, σε ένδειξη αγανάκτησης και πόνου ψυχής, έβγαλα το καυστικό υγρό και έριξα πρώτα σε μένα, εξ αυτού του λόγου φέρω και ελαφρά εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια. Ύστερα όμως θόλωσα και διασκόρπισα το υγρό στον αέρα, χωρίς να έχω πρόθεση να βλάψω κανέναν από τους μητροπολίτες ή τους παρευρισκόμενους» ισχυρίστηκε αναφερόμενος στην πράξη που του αποδίδεται.

www.in.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement