Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η νέα… «Άνω Πόλη»-Ξεκινούν τα έργα ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης υπέγραψε χθες την σύμβαση με τον εκπρόσωπο της εργοληπτικής εταιρείας, Παναγιώτη Λυκογιώργο, που ανέλαβε το έργο: «Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπτυξη Ιστορικού Κέντρου Πάτρας (Διαδρομή 1 – Άνω Πόλη)» προϋπολογισμού 8.740.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ στα πλαίσια του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Αμέσως μετά την διαδικασία των υπογραφών, σε σύντομη δήλωσή του ο Δήμαρχος, τόνισε: «Η Άνω Πόλη αλλάζει όψη με ένα έργο, την έναρξη του οποίου υπογράψαμε σήμερα. Αλλάζει όμως και ολόκληρη η πόλη μας, με τα έργα που ακολουθούν στην Κάτω Πόλη, στις σκάλες κ.α.».
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε για μια ακόμα φορά τους εργαζόμενους, αναφέροντας ότι «είναι τεράστια η δουλειά τους και το μπράβο δεν τους αξίζει λόγω ευγενείας, αλλά ουσιαστικά. Με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα μας, αν ένας εργαζόμενος δεν κάνει τη δουλειά του με μεράκι, δεν θα έχει αποτελέσματα, όπως αυτά που βλέπουμε στον Δήμο μας».

ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Η ανάπλαση της Άνω Πόλης σε συνδυασμό με την ανακατασκευή του Παλαιού Νοσοκομείου, που προκηρύσσεται διαγωνισμός το επόμενο διάστημα, είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα βελτίωσης της λειτουργίας και της εικόνας της Πάτρας και της ζωής των κατοίκων της εκεί περιοχής.

Ροή ειδήσεων

Advertisement