Connect with us

Εκκλησιαστικά

Πέτρου και Παύλου, των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων-Πανηγυρίζει με λαμπρότητα ο φερώνυμος Ιερός Ναός στους Μύλους Πατρών

Published

on

Τη μνήμη των πρωτοκορυφαίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου τιμά σήμερα η Εκκλησία μας. Στην Πάτρα πανηγυρίζει με εκκλησιαστική λαμπρότητα ο Ιερός Ναός των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στους Μύλους Πατρών.

Στην θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος. Χθες τον εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος τέλεσε ο π. Γερβάσιος Παρακεντές, ενώ οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν σήμερα στις 7 το απόγευμα, οπότε και θα τελεστεί εσπερινός και ιερά παράκληση.
Ο Απόστολος Πέτρος καταγόταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας και ήταν γιος του Ιωνά, αδελφός του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου. Ο Πέτρος έγραψε και δύο Καθολικές Επιστολές, μέσα στις οποίες προτρέπει τους χριστιανούς: «Νήψατε, γρηγορήσατε, ο αντίδικος υμών διάβολος ως λέων ωρυόμενος περιπατεί ζητών τίνα καταπίη» (Α΄ Πέτρου, ε΄ 8). Μετά την Ανάληψη του Κυρίου, ο Πέτρος, δίδαξε το Ευαγγέλιο στην Ιουδαία, στην Αντιόχεια, στον Πόντο, στην Γαλατία, στην Καππαδοκία, στην Ασία και τη Βιθυνία. Κατά την παράδοση έφτασε μέχρι την Ρώμη, όπου επί Νέρωνος (54-68μ.Χ.) υπέστη μαρτυρικό θάνατο, αφού τον σταύρωσαν χιαστί, με το κεφάλι προς τα κάτω περί το έτος 64 μ.Χ.
Ο Aπόστολος Παύλος γεννήθηκε στην Ταρσό της Κιλικίας και έγινε ο μεγαλύτερος κήρυκας του Ευαγγελίου, θυσιάζοντας μάλιστα και την ζωή του γι’ αυτό. Ονομάστηκε ο πρώτος μετά τον Ένα και Απόστολος των Εθνών, λόγω των τεσσάρων μεγάλων αποστολικών περιοδειών του. Είναι ο ιδρυτής της Εκκλησίας της Ελλάδος. Συνέγραψε 14 επιστολές προς τις Εκκλησίες τις οποίες εκείνος ίδρυσε. Υπέστη μαρτυρικό θάνατο δι’ αποκεφαλισμού στη Ρώμη μεταξύ των ετών 64 – 67 μ.Χ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement