Connect with us

Μαγειρική

Ελαφρύ δροσιστικό γλυκό με γιαούρτι και πεπόνι

Published

on

 

 

Υλικά (για 6 άτομα)

20γρ. φύλλα ζελατίνης

800γρ. πεπόνι καθαρισμένο

2 κιλά γιαούρτι 2% λιπαρά

200γρ. μέλι

Εκτέλεση:

Σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνης και τα αφήνετε να μουλιάσουν μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 5 λεπτά. Παράλληλα, βάζετε στο μπλέντερ το μισό καθαρισμένο πεπόνι και πολτοποιείτε, σαν να φτιάχνετε χυμό. Μεταφέρετε το χυμό σε ένα μικρό σκεύος και σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία του δίνετε μία βράση. Αποσύρετε από την εστία και προσθέτετε τις ζελατίνες που έχετε στύψει καλά, αφαιρώντας όλο το περιττό νερό και ανακατεύετε να ενσωματωθούν στο μίγμα. Σε μεγάλο μπολ προσθέτετε το γιαούρτι και στη συνέχεια το χυμό πεπόνι από το σκεύος. Προσθέτετε, επίσης, το μέλι και με ένα αβγοδάρτη, ομογενοποιείτε πάρα πολύ καλά. Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα 400γρ. πεπόνι και τα προσθέτετε κι αυτά στο γιαούρτι. Καλύπτετε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες έως ότου δέσει η ζελατίνη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement