Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Με «Τα μπλουζ του Θάνου Μικρούτσικου» αύριο η αυλαία  στα Παλαιά Σφαγεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο νέος πολυχώρος των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων της Πάτρας, για τρεις ημέρες θα είναι… JAZZ. Θα είναι …+ΠΡΑΞΕΙΣ. Αφορμή αποτελεί η ενότητα του Διεθνούς Φεστιβάλ «JAZZ+ΠΡΑΞΕΙΣ», η οποία ξεκινά την φετινή της πορεία στο θεσμό, στις 9.30 το βράδυ της Πέμπτης 1η Ιουλίου, με «Τα μπλουζ του Θάνου Μικρούτσικου».

Πρόκειται για μία συναυλία στην οποία ενσωματώνεται η τάση του Θάνου Μικρούτσικου προς το σύνθετο αυτοσχεδιασμό. Οι αυτοσχεδιασμοί εμφανίστηκαν στο έργο και στα τραγούδια του νωρίς, από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ‘70.
Τζαζ-ροκ αναφορές, υπάρχουν στο κομμάτι «Το κακόηθες μελάνωμα» από το «Εμπάργκο» και κυρίως στη live εκδοχή του από το Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας, τον Ιούλιο του ‘82, έτσι όπως καταγράφηκε, ως «Κι αυτό κακόηθες παιδιά;», στο LP «Αραπιά Για Λίγο Πάψε Να Χτυπάς με το Σπαθί».

Στοιχεία τζαζ και αυτοσχεδιασμού μπορεί κάποιος να ανακαλύψει όμως ακόμα και στα «Πολιτικά Τραγούδια», όπως και σε άλλους δίσκους ή και τραγούδια εκείνης της περιόδου.

Ένα από τα χαρακτηριστικά της μουσικής του Θάνου Μικρούτσικου ήταν, ότι πειραματιζόταν σε νέες μουσικές φόρμες και συνεργαζόταν με νέους ανθρώπους, τολμώντας πάντα μια καινούργια προσέγγιση στα τραγούδια του. Μπαλάντες, μελωδίες, λαϊκά τραγούδια βαφτίζονται και ξαναγεννιούνται με τζαζ ηχοχρώματα και με σύγχρονο ηλεκτρικό ήχο.

Βασικοί συνεργάτες του Θάνου Μικρούτσικου, που πορεύτηκαν μαζί του σε διαφορετικές περιόδους, θα προσεγγίσουν μουσικές στιγμές του συνθέτη με τον τρόπο που εκείνος θα ήθελε. Αγγίζουν τις μελωδίες του και συνομιλούν μαζί τους ενώ ο Χρήστος Θηβαίος τραγουδάει Καββαδία (Λύχνος του Αλλαδίνου, Ενα μαχαίρι, William George Allum κ.ά.) Μπρεχτ, Τριπολίτη (Μπουμ, Ένα μπλουζ η αγάπη μου πένθιμο), Καβάφη, Ελευθερίου (Άμλετ). Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί η οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου και η σύζυγός του Μαρία Παπαγιάννη.
Παίζουν οι: Καλλίστρατος Δρακόπουλος (Τύμπανα), Μάξιμος Δράκος (πιάνο), Γιώτης Κιουρτσόγλου (μπάσο), David Lynch ( σαξόφωνο, φλάουτο, κρουστά), Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά). Τραγουδάει ο Χρήστος Θηβαίος.
Και σποτ από το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

Tο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, θα πραγματοποιηθεί στο νέο πολυχώρο των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων, προχώρησε στην παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού το οποίο αφορά στην προβολή των τριήμερων συναυλιών.

Το υλικό είναι αναρτημένο στο κανάλι του οργανισμού στο You Tube στη διεύθυνση https://youtu.be/8bvpVOIB3zs , στην ιστοσελίδα του Οργανισμού patrasculture.gr και στην σελίδα του στο facebook, καθώς και στις ηλεκτρονικές σελίδες και τα social media των τμημάτων του και στα αντίστοιχα του Δήμου Πατρέων. Είναι προσβάσιμο από όλους και μπορεί να αξιοποιηθεί – διαχυθεί από οποιονδήποτε θα επιθυμούσε

Κατά την διάρκεια της τριήμερης ενότητας του «JAZZ» + «ΠΡΑΞΕΙΣ», ο χώρος όπου φιλοξενείται η έκθεση «Νο paper limit» στα Παλαιά Σφαγεία θα είναι επισκέψιμος για το κοινό, από τις 7.00 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ. Η προμήθεια των εισιτηρίων για την συναυλία γίνεται στο Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου καθημερινά από τις 11.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα και ηλεκτρονικά από την ηλεκτρονική πλατφόρμα ticketservises.gr στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού patrasculture.gr.

Οι τιμές των εισιτηρίων για την συναυλία διαμορφώνονται ως εξής: Γενική είσοδος 10.00 €. Άνεργοι, Φοιτητές, πολύτεκνοι, άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, 7.00€. Για συλλόγους – σωματεία και για προμήθεια από 10 εισιτήρια και πάνω, ισχύει η ειδική προσφορά των 5.00€. Για τα άτομα με αναπηρία και τον συνοδό τους η είσοδος είναι δωρεάν. Επίσης έχει προβλεφθεί και διατίθενται με την μορφή «πακέτου» εισιτήρια εισόδου και για τις τρεις ημέρες του «JAZZ+ΠΡΑΞΕΙΣ» στην τιμή των 20.00€.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement