Connect with us

Ελλάδα

Ανδρέας Λοβέρδος: Μέχρι την 3η Σεπτέμβρη να οριστεί η ημερομηνία για την εκλογή ηγεσίας

Published

on

Την πρότασή του για επαναφορά του ονόματος του ΠΑΣΟΚ με την ταυτόχρονη αντικατάσταση εκείνου του ΚΙΝΑΛ, επανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Στην ίδια συνέντευξη είπε πως ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να έχει οριστεί πριν από την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος που θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, απήυθυνε έκκληση στα στελέχη του κινήματος να μην μετετρέψουν σε ρινγκ την προεκλογική περίοδο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ανδρέα Λοβέρδου:

–Μιλάμε για ΠΑΣΟΚ ή για Kίνημα Aλλαγής;

ΑΛ: Υπάρχουν προτάσεις γι’ αυτή την εξέλιξη. Έχω κάνει εγώ πρώτος πρόταση για επαναφορά του ονόματος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και αντικατάσταση του Κινήματος Αλλαγής. Έχουν ανησυχήσει ορισμένοι. Πάρα πολύς κόσμος, όμως, το έχει υποδεχθεί αυτό με πάρα πολλή μεγάλη χαρά ενίοτε και με συγκίνηση. Με καλούν άνθρωποι και, σοβαρά το λέω αυτό, κλαίνε.

Γιατί υπάρχει μια ιστορία πίσω μας. Βεβαίως, στην πολιτική δεν υπάρχει ψήφος ευγνωμοσύνης, ψήφος προσδοκίας υπάρχει. Τί θα κάνεις είναι το ζήτημα, όχι τί έκανες. Ωστόσο, είναι πάρα πολύ σοβαρό για μας το ζήτημα του ονόματός μας.

– Εδώ στην ΕΡΤ έχουμε μία πάρα πολύ ωραία σειρά σας συστήνω να την δείτε εάν δεν την έχετε δει. Λέγεται «η τούρτα της μαμάς». Η ατάκα της σειράς αυτής είναι: ΠΑΣΟΚ ωραία χρόνια. Το όραμά σας αυτό είναι, δηλαδή να ξαναπείτε το κόμμα ΠΑ.ΣΟ.Κ. και να υποσχεθείτε ωραία χρόνια;

ΑΛ: Κοιτάξτε, υπάρχουν ωραία χρόνια, πραγματικά ωραία και ωραία χρόνια παρασιτικά. Επιστροφή στο παρασιτικό παρελθόν κανένας στην Ελλάδα δεν πρέπει να εύχεται. Ειδικώς εκείνη που τάζουν. Άκουσα προχθές τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος θα καταργούσε με ένα άρθρο κι εμένα νόμο τα μνημόνια και τα go back μαντάμ Μέρκελ και τα λοιπά, τον άκουσα να υπόσχεται 800 € κατώτατο μισθό που δε νομίζω ότι ήταν ποτέ στην Ελλάδα 800 € ο κατώτατος, ποτέ δεν ήταν.

Και επίσης έταξε εβδομάδα 35 ωρών. Τώρα, εάν αρχίζουμε να πλειοδοτούμε σ’ αυτά να πω και εγώ εβδομάδα 28 ωρών και κατώτατος μισθός 2000 €. Μην μπει η Ελλάδα σε αυτόν τον παρασιτισμό πάλι!

Άρα αυτό που σας είπα είναι ναι ένα όνομα που άλλαξε την Ελλάδα είναι ένα όνομα που πρέπει να είναι μπροστά όμως για το μπροστά όχι για να θυμόμαστε το πίσω. Σας ξαναλέω δεν υπάρχει ψήφος ευγνωμοσύνης.

Πάντα υπάρχει ψήφος προσδοκίας. Εκείνοι, όμως, κε Πιταρά και κε Κοτταρίδη όλοι που ήρθαν κοντά μας όταν όλοι υπόλοιποι έφευγαν και αναφέρομαι σε συγκεκριμένους, αφορά τον κ.Καμίνη αυτό που λέω, τον κ.Μαργαρίτη, τον κ.Μπουλμπασάκο, τον κ.Τούντα τον κ.Μεϊμάρογλου, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που τους αγαπάμε και μας αγαπούν πρέπει να παραμείνουν. Και έχουμε βρει πρότυπα τέτοιας δράσης όπως η Δημοκρατική Συμπαράταξη που όλοι καλύπτονται και κανείς δεν αποβάλλεται. Άρα λοιπόν, κάνω μία πρόταση για το μέλλον, δεν κάνω μία πρόταση για το παρελθόν. Ωστόσο αυτά όλα αφορούν την επόμενη μέρα των εκλογών του Νοεμβρίου.

– Μέχρι τότε κύριε Λοβέρδο δεν δημιουργείται ένα κλίμα εσωστρέφειας;

ΑΛ: Έτσι είπαν στην αρχή και καταρχάς δεν κατέθεσα πρώτος εγώ την υποψηφιότητά μου αλλά άλλος. Εγώ ήρθα δεύτερος. Και καλά έκανα. Μου έλεγαν ότι αυτά που κάνετε προκαλούν εσωστρέφεια. Αποδείχτηκε ότι όλα αυτά έδωσαν ευκαιρία για εξωστρέφεια. Γιατί από εκει που ήμασταν στο πουθενά των μέσων μαζικής ενημέρωσης, γιατί το τρίτοκόμμα δεν αφορά κανέναν, ο ΣυΡιζΑ και η Νέα Δημοκρατία ήτανε μπροστά, ξαφνικά δεν υπάρχει Σαββατοκύριακο που να μην υπάρχουμε στις εφημερίδες και μάλιστα σε περίοπτη θέση, όλοι μας όχι μόνο εγώ. Και γενικότερα να μην υπάρχουν οι εξελίξεις που αφορούν στο κόμμα μας στο προσκήνιο. Άρα προκάλεσα εξωστρέφεια και όχι εσωστρέφεια.

Πότε θα γίνει η εκλογή ηγεσίας;

Και τώρα το ερώτημα μας είναι κ. Κοτταρίδη τί θα γίνει από δω και πέρα. Γιατί ο Νοέμβριος μετά τις θερινές διακοπές σχεδόν φτάνει. Είμαστε στο καλοκαίρι, 1 Ιουλίου σήμερα, ένα πράγμα έχω να πω. Καταρχάς μιλώ μόνο πολιτικά και πότε μου προσωπικά. Αλλά, κοιτάξτε, ό,τι υπάρχει ως κοινό κεκτημένο, το κόμμα μας, οι οργανώσεις του, οι τομείς του, όπως ο τομέας επικοινωνίας, οι τομείς χάραξης πολιτικής, τα σύμβολά του, οι συμβολικές ημερομηνίες του, όλα αυτά είναι κτήμα όλων και δεν είναι κτήμα μόνο κάποιου. Επειδή μπαίνουμε στο καλοκαίρι, θέλω από τώρα να το πω και να είναι καθαρό και το λέω στη δημόσια τηλεόραση και όχι σε οποιοδήποτε άλλο ιδιωτικό μέσο μαζικής ενημέρωσης ότι πριν την 3η του Σεπτέμβρη, πριν δηλαδή φτάσουμε στην επέτειό μας αυτό που έχουμε αποφασίσει τον Σεπτέμβριο να προσδιορίσουμε ημερομηνία εκλογών και διαδικασίες, να το έχουμε κάνει.

Γιατί παρατηρείται το φαινόμενο ορισμένες φορές να αξιοποιούνται οι δομές του κόμματος όχι για όλους μας, για όλους τουλάχιστον όσοι θέλουν να είναι υποψήφιοι και για εκείνους που τους υποστηρίζουν αλλά για κάποιους. Άρα, λοιπόν εγώ θα πω εδώ από την εκπομπή σας να απευθύνω ένα μήνυμα και μία έκκληση πάντα μιλώντας πολιτικά, γιατί θα είμαι αυτός που θα συμβάλει ώστε η προεκλογική περίοδος να είναι μιας πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ ανθρώπων που είναι στο ίδιο κόμμα και όχι να γίνει ρίνγκ το κόμμα μας. Έχω μάθει, είμαι πολύ έμπειρος και αυτό με τη συμπεριφορά μου θα προσπαθήσω να το επιβάλλω. Πρέπει, όμως, πέρα από την ευγενική συμπεριφορά και την αντιπαράθεση απόψεων όλες οι κομματικές δομές να αφορούν όλους.

-Στην κυρία Γεννηματά προφανώς απευθύνεστε. Τώρα αυτό καταλαβαίνω.

ΑΛ: Καθόλου. Αν ήθελα να αναφέρω όνομα θα το είχα κάνει. Εγώ μπορεί να αναφέρομαι σε συνεργάτες, μπορεί να αναφέρομαι σε κάποια πράγματα που ξέρω, δεν είναι ώρα εδώ …

– Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας που θέλετε εσείς;

ΑΛ: Όχι έχει προσδιοριστεί ότι τον Σεπτέμβριο η κεντρική επιτροπή θα αποφασίσει αυτό. Αλλά ο Σεπτέμβριος έχει 30 μέρες. Δεν έχει μόνο μία. Και γι’ αυτό είπα εν ανάγκη και υπάρχει ανάγκη, επειδή υπάρχει ανάγκη μάλλον, για να διορθώσω και τον εαυτό μου, πριν την επέτειο της 3ηςΣεπτεμβρίου και των εορτασμών που θα κάνουμε όλοι μαζί, πρέπει να έχουμε καθορίσει τις διαδικασίες μας ώστε να υπάρχει και χρόνος, και χρόνος για να κάνουμε της περιοδείας μας και από το Γραφείο Τύπου του κόμματος, και μιλάω μετά λόγου γνώσεως μέχρι όλα τα όργανά του, όλα να ανήκουν σε όλους. Ακόμη και τα γραφεία μας στην Χαριλάου Τρικούπη πρέπει να έχουν χώρο για όλους μας. Άρα, λοιπόν, ισονομία, ισοπολιτεία για να είναι τα θέματα πεντακάθαρα και να μαστέ όλοι αγαπημένοι, όπως πρέπει να είμαστε.

– Και το μουσικό κομμάτι που θα επενδύει τις συγκεντρώσεις σας ποιο θα είναι; Θα είναι τα Κάρμινα Μπουράνα;

ΑΛ: Θα είναι τα Κάρμινα Μπουράνα αλλά στην ροκ εκδοχή τους. Με μπάσα, με κιθάρες με Ντραμς όχι με τις παραδοσιακές εκτελέσεις Τα Κάρμινα Μπουράνα με ροκ μουσική όπως τα είχα στο βιντεάκι που έχω ανεβάσει.

www.protothema.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement