Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Aνατροπές και αθώωση για τον υπαξιωματικό της Π.Α. και για τον αστυνομικό που είχαν κατηγορηθεί για κλοπή καυσίμων στην 117 ΠΜ στον Άραξο

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ανατροπή στην πολύκροτη υπόθεση κλοπής καυσίμων στην 116 Πτέρυγα Μάχης του Αράξου προκάλεσε η εκδίκαση στο δεύτερο βαθμό.

Χθες το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών δικαίωσε πανηγυρικά δύο ένστολους οι οποίοι ήταν αμέσα στους κατηγορούμενους, για την υπόθεση που αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο του 2014 και τότε είχε προκαλέσει πανελλήνιο σάλο.

Πρόκειται για έναν υπαξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας και έναν αστυνομικό, οι οποίοι αν και από την πρώτη στιγμή είχαν αρνηθεί την όποια συμμετοχή τους πρωτόδικα είχαν κριθεί ένοχοι με ποινές φυλάκισης με αναστολή.

Χθες, όμως, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, τους απήλλαξε από όλες τις κατηγορίες που τους είχαν αποδοθεί σε πρώτο βαθμό και αφορούσαν τις πράξεις της απλής συνέργειας σε κλοπή και λαθρεμπορία και της δωροληψίας σε βαθμό πλημμελήμματος, δίνοντας αίσιο τέλος στην ταλαιπωρία τους.

Στο άκουσμα της απόφασης, ένοιωσαν ανακουφισμένοι και πλήρως δικαιωμένοι, έστω και αν χρειάστηκε να δώσουν αγώνα για να αποδείξουν την αθωότητά τους.

Υπενθυμίζουμε πως η υπόθεση αποκαλύφθηκε από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, όταν συνελήφθη ένας από τους κατηγορούμενους να μεταφέρει με βυτιοφόρο όχημα ποσότητα με αεροπορικού καυσίμου- κηροζίνη, την οποία είχε αφαιρέσει από το φρεάτιο της Πολεμικής Αεροπορίας. Την ώρα της σύλληψης στο όχημα βρέθηκε και ο γιος του, ο οποίος θεωρήθηκε από τις Διωκτικές Αρχές συννένοχος με αποτέλεσμα όλα αυτά τα χρόνια να παλεύει για να αποδείξει ότι δεν είχε καμία απολύτως ανάμειξη. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τότε και τον υπαξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας, «χρεώνοντάς» του ανάμειξη στην υπόθεση, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος υπεραμυνόταν από την πρώτη στιγμή λέγοντας πως δεν είχε καμία εμπλοκή και πως όλα τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν σε βάρος του ήταν ανυποστήρικτα. Έφθασε μάλιστα στο σημείο να κριθεί προσωρινά κρατούμενος για ένα έτος, άδικα…

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ, ΔΥΟ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ

Συνολικά, στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου κάθισαν τέσσερις κατηγορούμενοι, οι οποίοι άσκησαν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης και μετά από δικαστική διερεύνηση το Δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση των δύο ένστολων και την ενοχή των άλλων δύο συγκατηγορουμένων τους, μειώνοντας τις ποινές τους.

Ο ένας, μάλιστα, είχε αποδεχθεί την πράξη του, όμως, μόνο για δύο περιπτώσεις κλοπής καυσίμων και όχι οκτώ όπως είχε κατηγορηθεί αρχικά και το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλακίσεως τριών ετών με τριετή αναστολή. Στον τέταρτο κατηγορούμενο (ο οποίος υποστήριξε πως αρνήθηκε να συμμετάσχει στην κλοπή όταν αντελήφθη το σχέδιο του φίλου του) επεβλήθη ποινή φυλάκισης ενός έτους και έξι μηνών με τριετή επίσης αναστολή, για μια μόνο κλοπή καυσίμου και για την πράξη της λαθρεμπορίας.

Τέλος, να αναφέρουμε πως οι δύο ένστολοι είχαν απαλλαγεί από τα πειθαρχικά δικαστήρια των σωμάτων τους σε πρώτο και δεύτερο βαθμό.

 

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement