Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Απόδραση» για 150 παιδιά-Άνοιξαν από χθες οι κατασκηνώσεις του Δήμου σε Πλαζ και Ροΐτικα

Δημοσιεύθηκε

στις

Άνοιξε χθες η αυλαία για τις Ημερήσιες Παιδικές Κατασκηνώσεις του Δήμου Πατρέων, στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων στην Πλαζ Αγυιάς και στα Ροΐτικα.

Οι κατασκηνώσεις είναι δωρεάν και θα λειτουργήσουν σε τρεις περιόδους: 1η περίοδος (01.07.2021 – 15.07.2021), 2η περίοδος (16.07.2021 – 30.07.2021), 3η περίοδος (02.08.2021 – 13.08.2021), με 150 παιδιά στις εγκαταστάσεις του Πάρκου στην Πλαζ Αγυιάς και 45
παιδιά στις εγκαταστάσεις των Ροϊτίκων.
Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με τον Πρόεδρο του ΚΟΔΗΠ (Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων), Θόδωρο Τουλγαρίδη, την Διευθύντρια του ΚΟΔΗΠ, Αγγελική Ψαρρού, την Προϊσταμένη των Παιδικών Κατασκηνώσεων, Κυριακή Τζανάτου, την υπεύθυνη των Παιδκών Κατασκηνώσεων του Πάρκου στην Αγυιά, Ελένη Μπούκλη και τον βοηθό Δημάρχου για το συντονισμό του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων και των Παιδικών Κατασκηνώσεων, Γιώργο Μαγιάκη, παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου το φετινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα, στο χώρο του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων.
Ο κ. Πελετίδης ανέφερε πως οι κατασκηνώσεις, από την αρχή, αγκαλιάστηκαν από τα παιδιά μας. «Φτιάχτηκαν δύο καταπληκτικοί χώροι, ο ένας εδώ στην πλαζ, ο άλλος στα Ροΐτικα. Δύο χώροι που ήταν σε εγκατάλειψη πήραν ζωή και φιλοξενούν τα παιδιά και αυτό έγινε κατορθωτό χάρη στις προσπάθειες των εργαζομένων στο Δήμο. Οι 16 μήνες που ζούμε με την πανδημία του κορονοϊού μας δυσκόλεψαν εμάς και κυρίως τα παιδιά μας. Πιστεύουμε ότι με την επαναλειτουργία των δύο παιδικών κατασκηνώσεων του Δήμου να τους ξαναδώσουμε χαρά, να ξεφύγουν από την πίεση που έζησαν όλο τι διάστημα του lockdown και να το ευχαριστηθούν όπως και τις προηγούμενες χρονιές που δεν είχαμε την πανδημία. Θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια», ανέφερε και απηύθυνε ένα «μπράβο» στους εργαζόμενους για την συλλογική δουλειά που έκαναν στους δύο χώρους.

ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΦΕΤΟΣ ΛΟΓΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Ο πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ Θ. Τουλγαρίδης τόνισε
των περιοριστικών μέτρων φιλοξενούμε λιγότερα παιδιά σε τρεις περιόδους με λιγότερες ομάδες, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης που προβλέπονται από τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.
«Φιλοδοξούμε και φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, να καλύψουμε τις ανάγκες των παιδιών, να ψυχαγωγηθούν, να απασχοληθούν δημιουργικά, να περάσουν όμορφα και να έχουν ευχάριστες αναμνήσεις. Είναι μια συλλογική προσπάθεια των εργαζόμενων του Κοινωνικού Οργανισμού και των Υπηρεσιών του Δήμου που συνδράμουν. Είναι επίσης προσπάθεια των εθελοντών αλλά και των φορέων που προσφέρουν στις παιδικές κατασκηνώσεις», είπε και ευχαρίστησε τους γιατρούς από τα νοσοκομεία της πόλης μας που παρέχουν ιατρική κάλυψη, τους υγειονομικούς που προσφέρουν υγειονομική κάλυψη.
«ΕΡΓΑΛΕΙΟ» ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗΣ
Ο βοηθός Δημάρχου Γιώργος Μαγιάκης και η κοινωνική λειτουργός Ελένη Μπούκλη είπαν ότι η κατασκηνωτική ζωή είναι ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία για την διαπαιδαγώγηση του παιδιού, διότι καλλιεργούνται οι αρχές της συνεργατικότητας, της φιλίας, της αλληλεγγύης, της συλλογικής δουλειάς, και οι ατομικές δεξιότητες που αποκτούνται ταυτόχρονα από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι φετινές δράσεις

Το φετινό πρόγραμμα επικεντρώθηκε στην επαφή των παιδιών με διάφορα είδη τέχνης, την καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, την γνωριμία με τις φυσικές επιστήμες κ.ά αντιμετωπίζοντας ολιστικά την προσωπικότητα του παιδιού και παράλληλα εντάσσοντάς την σε ένα ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.
Τα προγράμματα και οι φορείς υλοποίησής του είναι:
• Το θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα που θα υλοποιηθούν από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΠΑΤΡΑΣ με τη συμμετοχή της Δραματικής Σχολής και του Θεατρικού Εργαστηρίου για Παιδιά & Εφήβους
• Τα εργαστήρια και παραστάσεις θεάτρου σκιών από τον Πολιτιστικό Οργανισμό
• Τις παρουσιάσεις της Μπάντας του Δήμου Πατρέων
• Τα καρναβαλικά εργαστήρια από το Καρναβαλικό Συνεργείο και την ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας
• Τα μαθήματα παραδοσιακού χορού από το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων
• Εργαστήρια μουσικής και εικαστικών από το εκπαιδευτικό προσωπικό του Κοινωνικού Οργανισμού
• Σχετικά με το αθλητικό πρόγραμμα αναφέρω ότι θα πραγματοποιηθούν μαθήματα
• Ράγκπυ, TaeKwoDo, Ιστιοπλοΐας, Άρσης Βαρών, Κολύμβησης, Τοξοβολίας, ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλει και beachvolley, πινγκ-πονγκ, ποδηλασίας, πυγμαχίας, ξυλορακέτας.
• Ακόμα περιλαμβάνονται παιχνίδια μυαλού όπως Σκάκι, Stratego, επιτραπέζια παιχνίδια
• Όσον αφορά την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση θα ενταχθούν προγράμματα ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης στην ανακύκλωση υλικών από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος,
Ενέργειας & Πρασίνου – Τμήμα Περιβάλλοντος & Ενέργειας και μαθήματα κηπουρικής από τον Γεωπόνο του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων.
• Ακόμη, θα συμμετάσχουν κοινωνικοί φορείς όπως το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών και Κέντρο Πρόληψης Ναρκωτικών σχετικά με προγράμματα πρόληψης από τα ναρκωτικά και ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο
Τέλος, ψυχολόγοι του Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρέωνθα λειτουργήσουν της ομάδες εμψύχωσης για την συναισθηματική ενδυνάμωση των παιδιών μετά την πολύμηνη καραντίνα. Κατά τη διάρκεια των κατασκηνώσεων θα ακολουθήσουν κι άλλες έκτακτες συνεργασίες και συμμετοχές φορέων αλλά και προσωπικοτήτων της πόλης.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Νέο τροχαίο Ελευθερίου Βενιζέλου και Ακρωτηρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Ακρωτηρίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες συγκρούστηκαν δύο οχήματα μεταξύ τους με αποτέλεσμα να υπάρξει τραυματισμός. Στο σημείο βρέθηκε η Αστυνομία για να εξακριβώσεις τα αίτια της σύγκρουσης καθώς επίσης και σταθμός του ΕΚΑΒ.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ο καιρός σήμερα (25/9)

Δημοσιεύθηκε

στις

Aίθριος και σήμερα ο καιρός με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Στην Πάτρα θα κυμανθεί από 14ο-29ο, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι και 2 μποφόρ.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ποίηση και μουσική-Αύριο βράδυ στο Πολύεδρο  «Τα Σατυρικά» με αφορμή το νέο έργο του συνθέτη, Αλέξανδρου Χάχαλη

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι Εκδόσεις Ινφογνώμων και το Πολύεδρο διοργανώνουν εκδήλωση “Τα Σατυρικά”, με αφορμή την παρουσίαση του 2ου μελοποιημένου ποιητικού έργου του συνθέτη Αλέξανδρου Χάχαλη, «Πλησιάζουν τα 200, 1821-2021» και της επανέκδοσης του 1ου έργου «Εν Κράτει Ακρατείας», αύριο τις ώρες 7:30-9 μ.μ. στον κήπο του Πολύεδρου.

Μιλάνε για το βιβλίο οι: Φωκίων Ζαΐμης, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας & Καινοτομίας, Δ. Ελλάδος, Εκδότης, Σάββας Καλεντερίδης, Συγγραφέας, Γεωπολιτικός Αναλυτής, Εκδότης, Σταύρος Σολωμός, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών, Ευάγγελος Βαλλιανάτος, Ιστορικός, Περιβαλλοντολόγος.

Στη μουσική εκτέλεση επιλεγμένων έργων συμμετέχουν οι:

Αλέξανδρος Χάχαλης, συνθέτης

Barry Finnerty, κιθάρα

Γιώργος Χάχαλης, πλήκτρα

Άγγελος Νικολόπουλος, κιθάρα

Βαγγέλης Γκούμας, (κρουστά)

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Όλγα Νικολοπούλου.

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΧΑΛΗΣ

Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς, διεθνώς γνωστός ως

Alexandros Hahalis ή απλώς ως Alexandros.

Θεατρικός συνθέτης, εκτελεστής και ποιητής. Το έργο του διαχρονικό,

αρχέγονο, προοδευτικό, επαναστατικό, επικό και σατυρικό. Σπούδασε κλασσική

σύνθεση στο Aaron Copland School στη Νέα Υόρκη, όπου έζησε και δημιούργησε

εκεί για 21 χρόνια, 1980-2001.

Έχει συνθέσει για διάσημους γλύπτες και ζωγράφους (Σπυρόπουλος, Στάμος,

Walderedo De Oliveira), έχει δώσει παραστάσεις σε συνεργασία με μεγάλους

οργανισμούς και φεστιβάλ παγκοσμίως (La Mama Theater της Νέας Υόρκης),

Μουσική Ακαδημία του Μπρούκλιν (BAM), Παν/μιο Rochester, Art Carnuntum

(Αυστρία), Libertas (Κροατία), Due Mondi (Ιταλία), Τοπ Καπί (Κων/πολη), Τελετή

Ολυμπιακής Φλόγας 2004 (Αρχαίο στάδιο Δελφών), Μαραθών 2500 Έτη Φωτός

(Τύμβος Μαραθωνομάχων), Ευγενίδειο Πλανητάριο, Αρχαία Πέλλα, Παν/μιο

Αθηνών, Ζάππειον κ.ά.

Το 2014 παρουσίασε το διαστημικό έργο ΠΥΡΑΕΙΖΩΟΝ προς τιμήν του

θρυλικού εκλιπόντος αστροναύτη Neil Armstrong, του Ρώσου κοσμοναύτη Alexei

Leonov, και παγκοσμίως διακεκριμένων αστροναυτών επιστημόνων και καλλιτεχνών

συμμετεχόντων όπως οι Charles Duke, Walter Cunningham, Stephen Hawking,

Richard Dawkins, Βrian May, Rick Wakeman), στο περίφημο Φεστιβάλ Αστρονομίας

& Μουσικής STARMUS, στο διάσημο θέατρο Grande Auditorio de Tenerife στα

Κανάρια Νησιά της Ισπανίας, με ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη από την Κρατική

Τηλεόραση της Ισπανίας.

Το 2015 και το 2018 παρουσίασε στην Τεχνόπολη των Αθηνών και στο

Αριστοτέλειο Θέατρο της Θεσσαλονίκης το Διεθνές Συνέδριο Επιστημών και Τεχνών ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ προς τιμήν της φιλοσόφου ΥΠΑΤΙΑΣ, και της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ αντίστοιχα, με την συμμετοχή δεκάδων επιστημόνων και καλλιτεχνών διεθνώς ανεγνωρισμένων. Μετεδόθησαν διαδικτυακά από το πρόγραμμα e-learning

του ΕΚΠΑ.

Το 2020 παρουσίασε την Τηλεσπερίδα “Ευριπίδης-Θερμοπύλαι-Σαλαμίς, 2500 Έτη Φωτός / Όλβιος όστις της Ιστορίας έσχε μάθησιν” με κορυφαίες προσωπικότητες από τον χώρο των επιστημών και της πολιτικής.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα