Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Απόδραση» για 150 παιδιά-Άνοιξαν από χθες οι κατασκηνώσεις του Δήμου σε Πλαζ και Ροΐτικα

Δημοσιεύθηκε

στις

Άνοιξε χθες η αυλαία για τις Ημερήσιες Παιδικές Κατασκηνώσεις του Δήμου Πατρέων, στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων στην Πλαζ Αγυιάς και στα Ροΐτικα.

Οι κατασκηνώσεις είναι δωρεάν και θα λειτουργήσουν σε τρεις περιόδους: 1η περίοδος (01.07.2021 – 15.07.2021), 2η περίοδος (16.07.2021 – 30.07.2021), 3η περίοδος (02.08.2021 – 13.08.2021), με 150 παιδιά στις εγκαταστάσεις του Πάρκου στην Πλαζ Αγυιάς και 45
παιδιά στις εγκαταστάσεις των Ροϊτίκων.
Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με τον Πρόεδρο του ΚΟΔΗΠ (Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων), Θόδωρο Τουλγαρίδη, την Διευθύντρια του ΚΟΔΗΠ, Αγγελική Ψαρρού, την Προϊσταμένη των Παιδικών Κατασκηνώσεων, Κυριακή Τζανάτου, την υπεύθυνη των Παιδκών Κατασκηνώσεων του Πάρκου στην Αγυιά, Ελένη Μπούκλη και τον βοηθό Δημάρχου για το συντονισμό του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων και των Παιδικών Κατασκηνώσεων, Γιώργο Μαγιάκη, παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου το φετινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα, στο χώρο του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων.
Ο κ. Πελετίδης ανέφερε πως οι κατασκηνώσεις, από την αρχή, αγκαλιάστηκαν από τα παιδιά μας. «Φτιάχτηκαν δύο καταπληκτικοί χώροι, ο ένας εδώ στην πλαζ, ο άλλος στα Ροΐτικα. Δύο χώροι που ήταν σε εγκατάλειψη πήραν ζωή και φιλοξενούν τα παιδιά και αυτό έγινε κατορθωτό χάρη στις προσπάθειες των εργαζομένων στο Δήμο. Οι 16 μήνες που ζούμε με την πανδημία του κορονοϊού μας δυσκόλεψαν εμάς και κυρίως τα παιδιά μας. Πιστεύουμε ότι με την επαναλειτουργία των δύο παιδικών κατασκηνώσεων του Δήμου να τους ξαναδώσουμε χαρά, να ξεφύγουν από την πίεση που έζησαν όλο τι διάστημα του lockdown και να το ευχαριστηθούν όπως και τις προηγούμενες χρονιές που δεν είχαμε την πανδημία. Θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια», ανέφερε και απηύθυνε ένα «μπράβο» στους εργαζόμενους για την συλλογική δουλειά που έκαναν στους δύο χώρους.

ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΦΕΤΟΣ ΛΟΓΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Ο πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ Θ. Τουλγαρίδης τόνισε
των περιοριστικών μέτρων φιλοξενούμε λιγότερα παιδιά σε τρεις περιόδους με λιγότερες ομάδες, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης που προβλέπονται από τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.
«Φιλοδοξούμε και φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, να καλύψουμε τις ανάγκες των παιδιών, να ψυχαγωγηθούν, να απασχοληθούν δημιουργικά, να περάσουν όμορφα και να έχουν ευχάριστες αναμνήσεις. Είναι μια συλλογική προσπάθεια των εργαζόμενων του Κοινωνικού Οργανισμού και των Υπηρεσιών του Δήμου που συνδράμουν. Είναι επίσης προσπάθεια των εθελοντών αλλά και των φορέων που προσφέρουν στις παιδικές κατασκηνώσεις», είπε και ευχαρίστησε τους γιατρούς από τα νοσοκομεία της πόλης μας που παρέχουν ιατρική κάλυψη, τους υγειονομικούς που προσφέρουν υγειονομική κάλυψη.
«ΕΡΓΑΛΕΙΟ» ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗΣ
Ο βοηθός Δημάρχου Γιώργος Μαγιάκης και η κοινωνική λειτουργός Ελένη Μπούκλη είπαν ότι η κατασκηνωτική ζωή είναι ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία για την διαπαιδαγώγηση του παιδιού, διότι καλλιεργούνται οι αρχές της συνεργατικότητας, της φιλίας, της αλληλεγγύης, της συλλογικής δουλειάς, και οι ατομικές δεξιότητες που αποκτούνται ταυτόχρονα από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι φετινές δράσεις

Το φετινό πρόγραμμα επικεντρώθηκε στην επαφή των παιδιών με διάφορα είδη τέχνης, την καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, την γνωριμία με τις φυσικές επιστήμες κ.ά αντιμετωπίζοντας ολιστικά την προσωπικότητα του παιδιού και παράλληλα εντάσσοντάς την σε ένα ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.
Τα προγράμματα και οι φορείς υλοποίησής του είναι:
• Το θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα που θα υλοποιηθούν από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΠΑΤΡΑΣ με τη συμμετοχή της Δραματικής Σχολής και του Θεατρικού Εργαστηρίου για Παιδιά & Εφήβους
• Τα εργαστήρια και παραστάσεις θεάτρου σκιών από τον Πολιτιστικό Οργανισμό
• Τις παρουσιάσεις της Μπάντας του Δήμου Πατρέων
• Τα καρναβαλικά εργαστήρια από το Καρναβαλικό Συνεργείο και την ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας
• Τα μαθήματα παραδοσιακού χορού από το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων
• Εργαστήρια μουσικής και εικαστικών από το εκπαιδευτικό προσωπικό του Κοινωνικού Οργανισμού
• Σχετικά με το αθλητικό πρόγραμμα αναφέρω ότι θα πραγματοποιηθούν μαθήματα
• Ράγκπυ, TaeKwoDo, Ιστιοπλοΐας, Άρσης Βαρών, Κολύμβησης, Τοξοβολίας, ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλει και beachvolley, πινγκ-πονγκ, ποδηλασίας, πυγμαχίας, ξυλορακέτας.
• Ακόμα περιλαμβάνονται παιχνίδια μυαλού όπως Σκάκι, Stratego, επιτραπέζια παιχνίδια
• Όσον αφορά την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση θα ενταχθούν προγράμματα ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης στην ανακύκλωση υλικών από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος,
Ενέργειας & Πρασίνου – Τμήμα Περιβάλλοντος & Ενέργειας και μαθήματα κηπουρικής από τον Γεωπόνο του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων.
• Ακόμη, θα συμμετάσχουν κοινωνικοί φορείς όπως το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών και Κέντρο Πρόληψης Ναρκωτικών σχετικά με προγράμματα πρόληψης από τα ναρκωτικά και ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο
Τέλος, ψυχολόγοι του Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρέωνθα λειτουργήσουν της ομάδες εμψύχωσης για την συναισθηματική ενδυνάμωση των παιδιών μετά την πολύμηνη καραντίνα. Κατά τη διάρκεια των κατασκηνώσεων θα ακολουθήσουν κι άλλες έκτακτες συνεργασίες και συμμετοχές φορέων αλλά και προσωπικοτήτων της πόλης.


Ροή ειδήσεων

Advertisement