Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Χρήστος Παππάς: Φυλάκιση 30 μηνών με αναστολή στην 52χρονη για την υπόθαλψή του

Δημοσιεύθηκε

στις

Για εθιμοτυπική επίσκεψη του μέχρι πριν από λίγες ώρες φυγόποινου υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χρ. Παππά στο σπίτι της με προσωρινό χαρακτήρα, έκανε σήμερα λόγο στην απολογία της στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, η 52χρονη γυναίκα από την Ουκρανία, η οποία δικάστηκε για υπόθαλψη εγκληματία, έπειτα από δίωξη που της άσκησε η εισαγγελία.

Στο σπίτι της 52χρονης οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον Χρήστο Παππά, ο οποίος λίγο πριν καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης. Το δικαστήριο με απόφαση που εξέδωσε επέβαλε στην κατηγορουμένη ποινή φυλάκισης 30 μηνών, ενώ απέρριψε και αίτημα της για αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου σύννομου βίου. Επίσης, το δικαστήριο με την απόφασή του έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και έτσι η κατηγορούμενη αφήνεται ελεύθερη.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή της κατηγορούμενης για υπόθαλψη εγκληματία χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών. «Τελέστηκε η υπόθαλψη. Η κατηγορούμενη ήξερε ότι του έχει επιβληθεί ποινή και του άνοιξε την πόρτα. Να κηρυχθεί ένοχη», ανέφερε ο εισαγγελέας στη σχετική τοποθέτησή του στη δίκη και το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρότασή του.

Ροή ειδήσεων

Advertisement