Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κακοποίηση γαϊδουριών στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Αξιότιμοι κ. κ.

Σωρεία καταγγελιών έλαβε η Ομοσπονδία μας, για κακοποίηση 2 γαϊδουριών στην Πάτρα, στην περιοχή απέναντι του νέου λιμανιού, Παραλία Πατρών Καλαβρύτων 41, όπου ευρίσκονται πάντα σε εγκατάλειψη, χωρίς νερό και χωρίς τροφή μέρες ολόκληρες, δεμένα με αλυσίδες, ώστε να μη μπορούν να κινηθούν κάτω από τον καυτό ήλιο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο κάτοχος ονομάζεται —————-, ηλικίας περίπου 70 ετών, ο οποίος αδιαφορεί εγκληματικά για τα ζώα του. Είτε συνειδητά, είτε αδυνατεί να τα φροντίσει για κάποιους λόγους. Μας ενημέρωσαν οι γείτονες, ότι εμφανίζεται να τα ταΐσει και να τα δει περίπου μία φορά το μήνα, πολλές φορές μπλέκονται με τις αλυσίδες τους τα ζώα και προσπαθούν οι γείτονες να τα ξεμπλέξουν, προκειμένου να μην πάθουν κακό και να μπορούν να σκύψουν να φάνε και να πιούν το νερό που οι γείτονες τους πηγαίνουν.

Το χειμώνα επίσης επικρατεί η ίδια κατάσταση και τα ζώα είναι εκτεθειμένα εκεί στο κρύο και τις βροχές, χωρίς τη δυνατότητα προστασίας, έχουν δε τραβηχτεί βίντεο εν ώρα έντονων καιρικών συνθηκών με χαλάζι. Όλοι τον φοβούνται πως για εκδίκηση μπορεί να κάνει κακό στα ζώα τους κι έτσι κανείς δεν θέλει να εμφανιστεί το όνομά του στους καταγγέλλοντες.

Υπήρχε δε και 3ο γαϊδούρι, το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες πέθανε από την κακομεταχείριση.

Στα ζώα που έχουν απομείνει σπεύδουν οι γείτονες, όταν μπορούν προκειμένου να τους αφήσουν λίγο νερό και φαγητό για να μην πεθάνουν. Αυτός είναι και ο λόγος που παραμένουν ακόμα ζωντανά και όρθια.

Επί πλέον, επειδή δεν γνωρίζουν όλοι τι τρώνε αυτά τα ζώα, άφηναν εκεί ψωμιά και ρωτούσαν τι πρέπει να τους δίνουν για να τα βοηθήσουν.

Το ένα γαϊδούρι μάλιστα πιθανολογείται πως είναι έγκυος.

Έχουν προσπαθήσει πολλές φορές να συμβουλέψουν τον ιδιοκτήτη, όμως σύμφωνα με τις περιγραφές είναι ιδιαίτερα αγενής και επιθετικός, βρίζει και απειλεί και μάλιστα οι καταγγέλλοντες εξέφρασαν την απορία διότι ο δράστης τους τονίζει πως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα για κάποιο άγνωστο λόγο.

Ειδοποιήθηκε ο Δήμος Πατρέων, έστειλαν εκεί δικό τους άνθρωπο για να ταΐσει και ποτίσει , μέχρι να γίνουν τα νόμιμα από τις Αρχές, ωστόσο ο κάτοχος πρόλαβε και τα μετέφερε από το οικόπεδο αυτό προφανώς γιατί κάποιος τον ειδοποίησε, και με σκοπό να τα κρύψει.

Μετά από αγωνιώδες ψάξιμο διαφόρων φιλόζωων που τα ξέρουν και τα συμπονούν, ανακάλυψαν τα ζώα κρυμμένα σε ένα σημείο σαν αδιέξοδο, και δίπλα στην επιχείρηση Πλέσσα με τις νταλίκες, περιοχή Εύα, ως μας περιέγραψαν.

Ωστόσο ο κίνδυνος για να τα ζώα παραμένει. Είναι και πάλι χωρίς νερό.

Έχοντας υπόψιν:

— Το Ν.4039/12, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει αρ. 16 παρ. 1 και αρ. 20 παρ. 2, που

ορίζει ότι οι παραβάτες τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους και με χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ έως δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ, αλλά και διοικητικά πρόστιμα της τάξης έως 30.000 ευρώ ανά ζώο, και επίσης με την πρόσφατη τροποποίηση του με τον 4547/2020, όπου ο βασανισμός ζώου καθίσταται πλέον κακούργημα με ποινή καθείρξεως έως δέκα έτη.

— Την υπ’ αρ. πρωτ. 1837/108300/2.8.2018 Εγκύκλιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων περί «Προστασίας των Ιπποειδών εργασίας»

https://pfpo.gr/wp-content/uploads/2018/08/prostasia_ippoi020818.pdf

— Την υπ’ αρ. πρωτ.9302/18/959529 διαταγή του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Δ. Αυγερινού.

ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ

 Άμεση ενημέρωση σχετικά με το αν έχει διερευνηθεί το περιστατικό, αν έχει ασκηθεί ήδη δίωξη αυτεπάγγελτα εναντίον του δράστη, ως ο νόμος ορίζει, καθώς ο εντοπισμός του από τις τοπικές Αρχές είναι κάτι απόλυτα εφικτό, αν αναζητείται ο ίδιος στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και αν τα ζώα έχουν οδηγηθεί σε ασφαλές σημείο.

 Άλλως και σε κάθε περίπτωση παρακαλούμε για τις νόμιμες ενέργειές σας άμεσα, καθόσον μεν ο κίνδυνος της ζωής των ζώων είναι διαρκής και καθημερινός και ο ιδιοκτήτης σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ακατάλληλος κι επικίνδυνος.

 κατ’ εφαρμογή του άρθρου 19 του Ν. 4039/2012, όπως αυτό τροποποιήθηκε με τον Ν. 4757/2020, την κατ’ εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών αφαίρεση των ζώων από τον ιδιοκτήτη τους και την παράδοση αυτών στο Δήμο Πατρέων και στο συνεργαζόμενο με αυτόν τοπικό φιλοζωικό σύλλογο.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και την άμεση ενημέρωσή μας.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες.

Με εκτίμηση

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Τούμπαρε αυτοκίνητο στην Ακτή Δυμαίων-Σε κατάσταση σοκ ο οδηγός που ευτυχώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά

Δημοσιεύθηκε

στις

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Ακτή Δυμαίων. Αυτοκίνητο ανετράπη στο ύψος του Λιμανιού, με τον οδηγό ευτυχώς να τραυματίζεται ελαφρά. Μετά την ανατροπή του οχήματος, βγήκε σώος σε κατάσταση σοκ.

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την μεταφορά του στο νοσοκομείο, ενώ η κυκλοφορία διεξήχθη μετ΄εμποδίων για αρκετά λεπτά.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αίσιο τέλος με τη γυναίκα που απειλούσε να πέσει από τη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Νεότερη ενημέρωση: Λήξη συναγερμού στη Γέφυρα, καθώς στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις από τη Ναύπακτο, με τον διαπραγματευτή της ΕΛ.ΑΣ να καταφέρνει να ηρεμήσει τη γυναίκα, αποτρέποντας την, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή και των ιθυνόντων της Γέφυρας.

Έντονη κινητοποίηση αυτή την ώρα στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, καθώς μια γυναίκα απειλεί να πέσει στο κενό.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Σταυρώθηκε” και έφυγε ανασφάλιστος διάκονος από ενορία

Δημοσιεύθηκε

στις

Μείζον θέμα για την τοπική Εκκλησία αποτελούν οι ανασφάλιστοι διάκονοι, που υπηρετούν σε ενορίες της Πάτρας!
Πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία για την επίλυση του θέματος ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος.
Βλέπετε, δεν άντεξε και έφυγε διάκονος από τη Μητρόπολη Πατρών!

Όπως είναι γνωστό, το μνημόνιο έφερε ασφυκτικούς περιορισμούς στους διορισμούς ιερέων με εμφανή αρνητικά αποτελέσματα από τον πρώτο κιόλας χρόνο, αφού εξαιτίας των συνταξιοδοτήσεων, των αποσπάσεων σε άλλες Μητροπόλεις, των ασθενειών και των θανάτων μειώθηκε ο εφημέριος κλήρος και πολλοί ενοριακοί Ναοί κυρίως στην ύπαιθρο έμειναν χωρίς ιερέα.
Τα φαινόμενα “αποψίλωσης” ήταν ορατά ήδη από τις αρχές του 2016 και στη Μητρόπολη Πατρών και ως αντιστάθμισμα ήλθε η επαινετή πρωτοβουλία ορισμένων συμπολιτών που μόλις συνταξιοδοτήθηκαν χειροτονηθήκαν ιερείς και τοποθετήθηκαν αμισθί σε ενορίες της Πάτρας και της υπαίθρου. 
Παράλληλα, η πολιτεία άρχισε να προσφέρει στην Εκκλησία της Ελλάδος κάθε χρόνο ορισμένες οργανικές θέσεις εφημερίων, αριθμός πολύ μικρός αν συνυπολογισθεί ότι η μία θέση στη Μητρόπολη Πατρών αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό!
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια με πρωτοβουλία του, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος ξεκίνησε τις χειροτονίες άμισθων διακόνων που τοποθετήθηκαν σε ενορίες της Πάτρας (Αγ. Διονύσιος, Παντοκράτορας, Αλεξιώτισσα κ.ά.) στις οποίες όμως ανετέθη και η υποχρέωση να καταβάλλουν σε αυτούς από τα χρήματα του Φιλόπτωχου Ταμείου τημηνιαία αποζημίωση των 400 ή 500 ευρώ. Ακόμα και αν προσθέσεις και τα ελάχιστα πλέον τυχερά που δεν ξεπερνούν τα 100, τότε οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι η συνολική αμοιβή δεν καλύπτει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης, αφού σημειωτέον πολλοί εκ των πέντε ή έξι άμισθων διακόνων της Πάτρας είναι παντρεμένοι με τέκνα.
Το χειρότερο βέβαια είναι ότι οι άμισθοι διάκονοι σύμφωνα με τις καταγγελίες είναι οι περισσότεροι ανασφάλιστοι με αποτέλεσμα ακόμα και την παραμικρή ιατρική εξέταση ή χειρουργική επέμβαση είτε αυτών, είτε μελών της οικογένειάς τους να την καλύπτουν οι ίδιοι!
Πριν από τρεις μήνες η Μητρόπολη Πατρών εξασφάλισε από το Υπουργείο μια οργανική θέση. Η επιλογή έγινε ανάμεσα στους έξι άμισθους διακόνους και τελικά δόθηκε σε διάκονο που δεν έχει οικογενειακές υποχρεώσεις προκαλώντας τις διαμαρτυρίες πολλών από τους υπόλοιπους.
 Ένας εξ αυτών, ο Ιωάννης Πανουτσακόπουλος (υιός ιερέα ενορίας της Δυτικής Αχαΐας) που είχε τοποθετηθεί πριν από τρια χρόνια στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Πατρών, δεν άντεξε, καθώς ήταν ανασφάλιστος και δεν μπορούσε να εξασφαλίσει ούτε τα στοιχειώδη για την οικογένειά του και ζήτησε απόλυση από το μητρώο της Μητρόπολης Πατρών και την εγγραφή του στη Μητρόπολη Ηλείας!
Με πολλή πίεση το αίτημά του έγινε αποδεκτό ήδη από την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Ενέγραφη και τοποθετήθηκε στη Μητρόπολη Ηλείας η οποία πέραν του μισθού τού πρόσφερε και την ασφαλιστική κάλυψη. Την περασμένη Τρίτη, εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας στον Άγιο Νικόλαο Σπάτων τον χειροτόνησε ιερέα και μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα τον τοποθετήσει σε ενορία του νομού.
Τι γίνεται όμως με τους υπόλοιπους άμισθους διακόνους της Πάτρας; Είναι και αυτοί ανασφάλιστοι; Μπορούν να αντιμετωπίσουν τα βασικά έξοδα διαβίωσής τους; Γιατί δεν καταβάλλει η Μητρόπολη τα μηνιαία έξοδα ασφάλισής τους;
Γιατί δεν καλύπτονται αυτά από το ειδικό ταμείο που έχει δημιουργηθεί για έκτακτες ανάγκες κληρικών στο οποίο συνεισφέρουν όλοι οι εφημέριοι με μηνιαία συνδρομή από 10 έως 20 ευρώ; Δεν προβληματίζονται ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος σε πιθανό έλεγχο κλιμακίου του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) να επιβληθεί πρόστιμο το οποίο δεν θα μπορεί να καλύψει ο κάθε Ναός;
Επιπρόσθετα, όπως τόνιζε χτες το μεσημέρι γνωστός κληρικός με συνδικαλιστική διαδρομή, πρέπει να υπάρξει αλλαγή κατεύθυνσης από τη Μητρόπολη στο ζήτημα των άμισθων διακόνων επισημαίνοντας ότι τόσο τη μηνιαία αμοιβή όσο και τα χρήματα της κοινωνικης ασφάλισης οφείλει να τα καλύπτει εξ ολοκλήρου η ίδια.
Είναι ανεπίτρεπτο να είναι κάποιοι ανασφάλιστοι, ενώ τα χρήματα (400 ή 500 ευρώ) που καταβάλλουν κάθε μήνα οι Ναοί από το παγκάρι του Φιλόπτωχου Ταμείου αναγκαστικά περιορίζουν κατά πολύ τον βασικό πυρήνα της φιλανθρωπικής δράσης της ενορίας για τους αναξιοπαθούντες, αφού εξανεμίζονται τα διαθέσιμα χρήματα που προσφέρουν από το υστέρημά τους οι πιστοί.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα