Connect with us

Ελλάδα

Χρήστος Παππάς: Στο Εφετείο μέσα σε ασημί τζιπ ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής

Published

on

Μέσα σε ένα ασημί τζιπ μεταφέρθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στο Εφετείο ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης σε σπίτι στου Ζωγράφου.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν ασφυκτικά όπως ακριβώς συμβαίνει όταν γίνεται μεταγωγή από την αντιτρομοκρατική.

Ο φυγόποινος Χρήστος Παππάς πέρασε την πόρτα του εισαγγελέα Εφετών  προκειμένου να εκτελεστεί η ποινή του.

Το καταδικασμένο ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού που βρίσκονται όλοι οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, πλην του Αρτέμη Ματθαιόπουλου που βρίσκεται στο Μαλανδρίνο μαζί με τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά.

Ο δικηγόρος του, Περικλής Σταυριανάκης δήλωσε «Συνελήφθη χτες βράδυ με συντονισμένη ενέργεια ο Χρήστος Παππάς, κρατήθηκε στην αντιτρομοκρατική και προσήχθη στον εισαγγελέα για να εκτελεστεί η απόφαση. Ο εισαγγελέας διέταξε τη φυλάκιση στο Κέντρο Κράτηςη Δομοκού. Ισχυρίζεται ότι ήταν περαστικός από το συγκεκριμένο σπίτι. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Ήθελε να παραδοθεί, μου είχε στείλει μαθαίνω ένα γράμμα αλλά δεν το έχω πάρει ακόμα, ακόμη δεν ξέρω κάτι παραπάνω. Νομίζω πως βρισκόταν στην Αθήνα».

Το χρονικό της σύλληψης

Ήταν πολύ μεγάλη η αστυνομική δύναμη που έφτασε έξω από το ισόγειο διαμέρισμα του Ζωγράφου, μόλις μερικά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του Χρήστου Παππά. Από εκεί απ’ όπου το είχε σκάσει τον περασμένο Οκτώβριο μετά την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου να καταδικάσει τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση.

Η αστυνομία, αναφέρουν οι πληροφορίες, γνώριζε εδώ και δυο εβδομάδες πως στο ισόγειο διαμέρισμα της ελληνοουκρανής χρυσαυγίτισσας κρυβόταν ο Χρήστος Παππάς. Πως (όπως γράφει η Καθημερινή) έψαξαν και τα σκουπίδια για να διαπιστώσουν αν όντως ήταν εκεί ο δραπέτης αρχηγός της Χρυσής Αυγής, πως τον βρήκαν με τη… μπουκιά στο στόμα και είπε στους άνδρες της αντιτρομοκρατικής που μπήκαν στο σπίτι «εντάξει παιδιά, τελείωσε».

Ο Χρήστος Παππάς δεν αντιστάθηκε και ακολούθησε τους αστυνομικούς στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε στη ΓΑΔΑ, όπου πέρασε τη νύχτα και σήμερα θα περάσει από τον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών και θα πάρει, όπως και τα άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής, το δρόμο για τις φυλακές.

Ροή ειδήσεων

Advertisement