Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Γιάννης Στάνκογλου: Καρφιά για Χειλάκη – «Δεν θα επισκεπτόμουν έναν παιδεραστή στη φυλακή»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο δημοφιλής ηθοποιός, ο οποίος πρωταγωνιστεί το φετινό καλοκαίρι στην τραγωδία του Αισχύλου «Προμηθέας Δεσμώτης», μιλά για την εμπειρία του από τις «Άγριες Μέλισσες» και τους σύγχρονους ήρωες ενώ καταθέτει την άποψή του για τον εμβολιασμό και το ελληνικό #MeToo

Ως ηθοποιός, ο Γιάννης Στάνκογλου έζησε από μέσα το κύμα των καταγγελιών που έγιναν τους προηγούμενους μήνες στο πλαίσιο του ελληνικού MeToo.

Αποκαλύψεις οι οποίες ξεσκέπασαν μια σκοτεινή πλευρά του χώρου του.

Τα συναισθήματα για εκείνον, όπως και για τους περισσότερους ανθρώπους του θεάτρου ήταν ανάμεικτα.

Ικανοποίηση για το σπάσιμο του αποστήματος, αλλά και αμηχανία και βαθιά απογοήτευση για πρόσωπα με τα οποία είχε μοιραστεί στο παρελθόν κοινές καλλιτεχνικές εμπειρίες.

Μιλώντας στο protothema.gr ο Γιάννης Στάνκογλου δηλώνει:

«Είναι δύσκολο να μαθαίνεις ότι ένας άνθρωπος με τον οποίον έχει συνεργαστεί στο παρελθόν, έχει μοιραστεί κοινές εμπειρίες, έχεις συναναστραφεί για αρκετό καιρό κατηγορείται για τόσο σοβαρά αδικήματα. Είναι ένα θέμα που μας καίει, το συζητάμε και περιμένουμε από την δικαιοσύνη αποδώσεις τις ποινές που αρμόζουν στον καθέναν. Ελπίζω από εδώ και πέρα να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε στο χώρο μας ένα νέο εργασιακό πλαίσιο στο οποίο θα υπάρχει περισσότερος σεβασμός και ουσιαστικότερη επικοινωνία» παραδέχεται.

Η στάση του ωστόσο απέναντι σε όσους κατηγορούνται για βαριά αδικήματα, όπως αυτά του βιασμού, είναι ξεκάθαρη:

«Παρότι έχω συνεργαστεί με όλους σχεδόν όσους έχουν κατηγορηθεί τους τελευταίους μήνες, δεν είχε αναπτυχθεί ανάμεσά μας κάποια στενή φιλική σχέση. Ο καθένας στη ζωή κάνει τις επιλογές του. Εγώ δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου επισκεφθεί έναν βιαστή στη φυλακή ακόμη κι αν ήταν κολλητός μου. Ειδικά όταν μιλάμε για εκμετάλλευση μικρών παιδιών, αυτό αποτελεί για μένα κάτι ασυγχώρητο».

Ροή ειδήσεων

Advertisement