Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μπάσκετ

Η Ελλάδα ετοιμή για τον τελικό” με την Τουρκία, πριν τον τελικό

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη μεγαλύτερη πρόκληση μέχρι (αν υπάρξει) την επόμενη έχει μπροστά της η Εθνική ομάδα, που αντιμετωπίζει τα ξημερώματα της Κυριακής (2:35 πμ., ΕΡΤ3 και sport-fm.gr) στον δεύτερο ημιτελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά.

Η ελληνική ομάδα είχε μια μέρα ξεκούρασης και προετοιμασίας για το παιχνίδι που σε περίπτωση νίκης θα την οδηγήσει τα ξημερώματα της Δευτέρας (2:05πμ.) στον τελικό απέναντι στο νικητή του αποψινού Καναδάς-Τσεχία (23:05).
Το σύνολο του Ρικ Πιτίνο έχει κερδίσει μέχρι τώρα τις εντυπώσεις και την… προσοχή των φιλάθλων με το μπάσκετ που παίζει παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες. Απόψε απέναντι στην Τουρκία που πλην της απουσίας του Σέιν Λάρκιν είναι πάνοπλη, η Ελλάδα είναι θεωρητικά το αουτσάιντερ.
Η ομάδα του Ορούν Ενέ προκρίθηκε ως πρώτη στον άλλο όμιλο κερδίζοντας δύσκολα με 95-86 την Ουρουγουάη και εύκολα την Τσεχία με 87-70. Διαθέτει ένα πανίσχυρο ρόστερ με τέσσερις ΝΒΑερ, έναν… προσεχώς (Αλπερέν Σενγκούν) αλλά και παίκτες από Φενέρ και Εφές. Αναλυτικά το ρόστερ: Τσεντί Οσμάν (Καβαλίερς), Ομέρ Γιουρτσεβέν (Χιτ), Φουρκάν Κορκμάζ (Σίξερς), Ερσάν Ιλιασόβα (Τζαζ), Σερτάκ Σανλί, Μπουγκραχάν Τουντσέρ (Εφές), Μελίχ Μαχμούτογλου (Φενέρμπαχτσε), Σεχμούς Χαζέρ, Αλπερέν Σενγκούν (Μπεσίκτας), Ντοκούς Οζντεμίρογλου (Νταρουσάφακα), Μετεκάν Μπιρσέν (Καρσίγιακα), Μπερκ Ιμπραχίμ Ουγκουρλού (Τόφας).
Κορυφαίος παίκτης των Τούρκων ως τώρα στο τουρνουά είναι ο Οσμάν με 19 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ κατά μέσο όρο και ακολουθούν οι Κορκμάζ με 14 πόντους και Σενγκούν με 11 πόντους και 7 ριμπάουντ ανά αγώνα.
Σύμμαχος η παράδοση
Η Ελλάδα έχει υπέρ της την παράδοση μετρώντας 41 νίκες στα 64 παιχνίδια που έχουν γίνει απέναντι στην Τουρκία. Πιο πρόσφατη αναμέτρηση ήταν για το «Ακρόπολις» το 2019 με την Εθνική να νικά 84-70. Η πιο πρόσφατη επίσημη συνάντηση ήταν για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, όταν η Ελλάδα είχε συντρίψει την Τουρκία με 84-61 με 21 πόντους του Γιάννη Μπουρούση. Σε Προολυμπιακό Τουρνουά οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί μόλις μια φορά, το 1984 στη Λε Μαν της Γαλλίας, με την Εθνική να νικά 83-73 με 33 πόντους του Νίκου Γκάλη.


Ροή ειδήσεων

Advertisement