Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΝΗΣΥΧΙΑ για την μείωση των εμβολιασμών!- Του Νίκου Γ. Σουγλέρη

Published

on

 

Η ανησυχία μετά την μείωση των εμβολιασμών εδώ και λίγες έχει χτυπήσει “κόκκινο” τόσο στην επιτροπή λοιμωξιολογων όσο και στην κυβέρνηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες αυτή την φορά να στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους ανεμβολίαστους πολίτες :”Πρέπει όλοι να εμβολιασθουμε γιατί μας περιμένει τον φθινόπωρο ένα τέταρτο κρούσμα μετάλλαξης του κορωνοιου”!

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία ο ρυθμός των εμβολίων έχει αρχισει να φθίνει τον τελευταίο καιρό. Στις αρχές του Ιουνίου είχε εμβολιαστεί σε μια δόση το 31% του πληθυσμού και με δύο δόσεις άκουσον άκουσον μόνο το 17%. Στο Μαξίμου, λοιπόν, φοβούνται το φθινόπωρο ένα νέο κύμα της πανδημίας αφού το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού κάνοντας την μια δόση του εμβολίου και λόγω καλοκαιριού έχουν αλλάξει γνώμη και περιμένουν να περάσει το καλοκαίρι να αποφασίσουν αν εμβολιασθούν δεύτερη φορά . Όμως για να χτιστεί το τειχος της ανοσίας πρέπει μέχρι το Νοέμβριο να εμβολιαστεί πλήρως τουλάχιστον το 75% του πληθυσμού.

Οι προβλέψεις όμως, σύμφωνα με τους ρυθμούς που γίνονται τώρα οι εμβολιασμοί, αναφέρουν ότι μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχει εμβολιαστεί πληρως τουλάχιστον μέχρι το 35%.

Συμφωνα με τους ειδικούς η μία δόση ή ακόμα και οι δύο δόσεις σε τόσο χαμηλά ποσοστά δεν είναι καθόλου ενθαρυντικες και απέχει πολύ από τον στόχο της ανοσίας που πρέπει να ξεπεράσει το 75%.

Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και αφορά τις μεγάλες ηλικίες πάνω από 65 ετών και όχι τους νέους που μας ξάφνιασαν όλους, δείχνοντας ένα άλλο πρόσωπο και τρέχουν να εμβολιασθούν χωρίς δεύτερη σκέψη αφού οι χώροι που γυρίζουν καφέ μπαρ ρεστοράν παρατηρείται μεγάλη μεταδοτικότητα λόγω συνωστισμού!

Κατά την γνώμη μου, εδώ η πολιτεία πρέπει εδώ και τώρα να αρχίσει μια εκστρατεια ενημέρωσης του πληθυσμού ώστε να σπεύσει να εμβολιαστεί. Ο μη εμβολιασμός σημαντικών τμημάτων της κοινότητας θα δώσει τη δυνατότητα στον ιό να παραμείνει ή ακόμα να επιστρέψει δυναμικά με μεταλλάξεις σε όλες τις κοινότητες.

Μία τέτοια εξέλιξη είναι ό,τι χειρότερο για την χώρα μας και σύμφωνα με τους ειδικούς αφορά κυρίως τους μη εμβολιασμένους.

Η μοναδική μας ελπίδα να αλλάξουν τα δεδομένα προς το καλύτερο είναι να εμβολιασθούν όλοι οι άνθρωποι του τουρισμού.

Όμως μια καμπάνια ενημέρωσης θα έλεγα σε αυτή την φάση είναι απαραίτητη όσο ποτέ!!

Ροή ειδήσεων

Advertisement