Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Στοιχίζει ακριβά να είσαι ανεμβολίαστος – Ασφυκτικές πιέσεις που μπορεί να γυρίσουν μπούμερανγκ σε οικονομία και κοινωνία

Δημοσιεύθηκε

στις

Πληθαίνουν οι φωνές των επιστημόνων που προειδοποιούν για επέλαση του τέταρτου κύματος μέσα στο καλοκαίρι καθώς η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται σε όλον τον πλανήτη αλλά και στη χώρα μας. Οι προειδοποιήσεις τα τελευταία 24ωρα κάνουν λόγο για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μέσα στον επόμενο μήνα.

Δεδομένης της ανάγκης να χτιστεί ένα επαρκές τείχος ανοσίας προκειμένου να μην πιεστούν εκ νέου τα συστήματα υγείας και να μην θρηνήσουμε άλλες ζωές, γίνεται αγώνας δρόμου για αύξηση των εμβολιασμών – τουλάχιστον στις χώρες που διαθέτουν εμβόλια.

Στην Ελλάδα γίνεται η ίδια προσπάθεια με την κυβέρνηση να υιοθετεί μία αυστηρή – τουλάχιστον – ατζέντα για τους ανεμβολίαστους. Σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν ήδη εξαγγελθεί οι ανεμβολίαστοι επιβαρύνονται οικονομικά, καθώς τόσο για να ταξιδέψουν όσο και για να επισκεφθούν έναν χώρο εστίασης, θα χρειαστεί να υποβάλλονται σε rapid η PCR test το οποίο θα πληρώνουν από την τσέπη τους.

Ακόμα, σύμφωνα με όσα αφήνουν να εννοηθούν κυβερνητικά στελέχη, αναμένονται και άλλα μέτρα περιορισμού για τους ανεμβολίαστους που μπορεί να αγγίζουν μέχρι και τη δυνατότητα τους να εργαστούν.

Ροή ειδήσεων

Advertisement