Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό των εφήβων

Δημοσιεύθηκε

στις

«Ναι» στον εθελοντικό εμβολιασμό των εφήβων από 15 έως 17 ετών είπε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, σηματοδοτώντας ταχεία επαναπροσαρμογή σχεδίων και αποφάσεων λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα».

Στο πλαίσιο της τακτική ενημέρωσης για τον εμβολιασμό, η πρόεδρος της Επιτροπής, Μαρία Θεοδωρίδου, επεσήμανε ότι -λαμβάνοντας υπόψιν τα δεδομένα- διατυπώνει τη θετική της γνώμη για τον εθελοντικό εμβολιασμό των εφήβων 15 έως 17 ετών, υπογραμμίζοντας την ανάγκη γονικής συναίνεσης μετά από ενημέρωση.

Επίσης, θα παρακολουθεί και θα επικαιροποιεί όποιο θέμα ανακύπτει σχετικά με τον εμβολιασμό.

«Πιστεύουμε πως ο εμβολιασμός των εφήβων είναι ένα ασφαλές βήμα προς την κανονικότητα της εκπαίδευσης και της κοινωνικής ζωής. Είναι κάτι το οποίο θα επαναφέρει τη χαρά στους νέους που τόσο ταλαιπωρήθηκαν από την επιδημία του COVID-19» υπογράμμισε χαρακτηριστικά η κ. Θεοδωρίδου.

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Όπως ανακοίνωσε στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις στην ενημέρωση της επόμενης Δευτέρας, οι οποίες θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τον τρόπο που θα εξασφαλιστεί η συναίνεση των γονέων.

www.in.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement