Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μπάσκετ

Το όνειρο έγινε εφιάλτης, ήττα και αποκλεισμός της Εθνικής από τους Ολυμπιακούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη χειρότερη εμφάνιση την πιο ακατάλληλη στιγμή έκανε η Εθνική ομάδα. Χωρίς συγκέντρωση σε άμυνα κι επίθεση, ηττήθηκε με κάτω τα χέρια 97-72 από την εξαιρετική Τσεχία και έχασε την ευκαιρία να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παρά το κακό πρόσωπο του πρώτου ημιχρόνου, η ελληνική ομάδα ήταν μέσα στο ματς μέχρι τις αρχές της τρίτης περιόδου (52-47), όταν την πήρε η κάτω βόλτα και βρέθηκε ακόμη και στο -32.

Μακριά από τον καλό εαυτό τους τα «βαριά χαρτιά» της Εθνικής με εξαίρεση τον Γιώργο Παπαγιάννη (14π.) και τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη στο πρώτο ημίχρονο (12π.). Σε κακή μέρα βρέθηκαν οι δύο «εγκέφαλοι» της ομάδας, Νικ Καλάθης (9π. με 4/10 σουτ, 3 ασίστ και 3 λάθη) και Κώστας Σλούκας (11π. με 4/10 σουτ, 2 ασίστ και 3 λάθη).

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο είχε 12 ασίστ για 14 λάθη, σούταρε με μόλις 30% στα τρίποντα (8/26), έχασε τη μάχη των ριμπάουντ και δεν δούλεψε καθόλου καλά αμυντικά.

«Δήμιος» ο Πάτρικ Άουντα (20π.), ξεχώρισαν και οι Γιαν Βέσελι (16π.) και Οντρέι Μπάλβιν (14π.-8 ριμπ) από τους Τσέχους, που θα πάνε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες μπαίνοντας στον πρώτο όμιλο μαζί με ΗΠΑ, Γαλλία και Ιράν.

 

Το ματς

Καλάθης, Σλούκας, Γιαννόπουλος, Μήτογλου και Παπαγιάννης ήταν η πρώτη πεντάδα για την Εθνική που θυμήθηκε το κάκιστο πρόσωπο της εκκίνησης του ημιτελικού με την Τουρκία. Λάθη, αστοχία και κακή άμυνα έφεραν την Τσεχία στο 15-4 πριν καν συμπληρωθούν τέσσερα λεπτά. Το τάιμ άουτ του Ρικ Πιτίνο δεν βοήθησε και η διαφορά εκτοξεύτηκε στο 20-6 με τους αντιπάλους να έχουν 10/12 σουτ στο ξεκίνημα. Η είσοδος του Λαρεντζάκη έδωσε σφυγμό στην ελληνική ομάδα, που με γκολ-φάουλ του Μήτογλου πλησίασε στους επτά (22-15). Όμως ο Άουντα πέτυχε 10 πόντους από τον πάγκο και το δεκάλεπτο έκλεισε στο 32-22, με την Εθνική να έχει 4 λάθη, αλλά κυρίως να παίζει κάκιστη άμυνα (14/22 σουτ οι Τσέχοι με 10 ασίστ για 3 λάθη και ήδη 5 επιθετικά ριμπάουντ).

Η δεύτερη περίοδος άρχισε εντυπωσιακά για την «επίσημη αγαπημένη», που βγάζοντας επιτέλους κάποιες άμυνες και παίρνοντας σκορ από Παπαγιάννη και Σλούκα μείωσε στους πέντε, 36-31. Όμως και πάλι τα εύκολα λάθη και τα χαμένα ριμπάουντ επέτρεψαν στους Τσέχους με μπροστάρη τον Βέσελι να παραμείνουν μπροστά (42-34). Με τρίποντα από Ρογκαβόπουλο και Λαρεντζάκη η διαφορά μειώθηκε και στους τέσσερις, 47-43, προτού ο Σέναλ από το πουθενά διαμορφώσει το 50-43 του ημιχρόνου. Η κακή άμυνα, τα 8 λάθη (όσα και οι ασίστ της) και τα χαμένα ριμπάουντ (7 επιθετικά η Τσεχία) πλήγωναν την Εθνική στο πρώτο μέρος…

Παρά τη συνεχιζόμενη αστοχία της, η Ελλάδα έφτασε ξανά κοντά, 52-47, αλλά και πάλι δεν ολοκλήρωσε την αντεπίθεσή της. Σα να μην έφτανε αυτό, με τον Άουντα να γίνεται x-factor και τον Μπόχατσικ να αφυπνίζεται η Τσεχία πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε στον ορίζοντα στο 70-51 με δυόμισι λεπτά να απομένουν για το τρίτο δεκάλεπτο. Χωρίς συγκέντρωση και πάθος στην άμυνα, αλλά και με πανικό στην επίθεση, η Εθνική είδε τους αντιπάλους να φτάνουν και στο 81-54 με τρίποντο του Μπάλβιν (!) «καθαρίζοντας» το παιχνίδι πρόωρα.

Στο ματς, δυστυχώς, δεν υπήρχε γυρισμός… Απογοητευμένοι οι διεθνείς είδαν τους Τσέχους με καταιγισμό τριπόντων να «γράφουν» +32 (89-57, 97-65) και το τελευταία δεκάλεπτο έμοιαζε με μαρτύριο της σταγόνας.

Δεκάλεπτα: 32-22, 50-43, 81-54, 97-72.

ΠΗΓΗ: sporfm.gr

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement