Μαγειρική
Pots de crème με σοκολάτα
Δημοσιεύθηκε
3 έτη πρνστις
Υλικά (για 8 μερίδες)
800ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
200ml γάλα πλήρες
250γρ. κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια
170γρ. ζάχαρη
8 κρόκους αβγών
Εκτέλεση:
Ρίχνετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μικρό σκεύος. Προσθέτετε τη μισή ζάχαρη, ανακατεύετε ώστε να διαλυθεί καλά και το τοποθετείτε επάνω σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά το μίγμα, χωρίς να αφήσετε όμως να πάρει βράση. Αναμιγνύετε σε μπολ τους κρόκους των αβγών με την υπόλοιπη ζάχαρη. Πριν πάρει βράση το μίγμα του γάλακτος, παίρνετε με μια κουτάλα και ρίχνετε από αυτό στο μίγμα των αβγών ανακατεύοντας με το σύρμα. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε την κουβερτούρα στο μίγμα της κρέμας και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Στη συνέχεια, ρίχνετε και το μίγμα των αβγών στο σκεύος, το επαναφέρετε στη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να κοχλάσει η κρέμα και να πήξει. Μοιράζετε το μίγμα σε οκτώ πυρίμαχα μπολ και αφήνετε τις κρέμες να κρυώσουν εντελώς πριν τις βάλετε με τα μπολ στο ψυγείο να παγώσουν καλά. Τις σερβίρετε παγωμένες.
Σχετικά θέματα
-
Στα ύψη οι τιμές σε σοκολάτα και πασχαλινά αυγά – Το ράλι στο κακάο ξεπερνά μέχρι και το bitcoin
-
Σοκολατένιες πάστες με καρύδια πεκάν και χουρμάδες
-
Κρέμα λεμονιού με λευκή σοκολάτα
-
Ήρθε το τέλος για την ακριβή σοκολάτα; – Σε κρίσιμο σταυροδρόμι οι βιομηχανίες
-
Γλυκό ψυγείου με πτι μπερ
-
Ψητές τσακώνικες μελιτζάνες και κρέμα λιαστής τομάτας