Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

  Pots de crème με σοκολάτα      

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 8 μερίδες)

800ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

200ml γάλα πλήρες

250γρ. κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια

170γρ. ζάχαρη

8 κρόκους αβγών

Εκτέλεση:

Ρίχνετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μικρό σκεύος. Προσθέτετε τη μισή ζάχαρη, ανακατεύετε ώστε να διαλυθεί καλά και το τοποθετείτε επάνω σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά το μίγμα, χωρίς να αφήσετε όμως να πάρει βράση. Αναμιγνύετε σε μπολ τους κρόκους των αβγών με την υπόλοιπη ζάχαρη. Πριν πάρει βράση το μίγμα του γάλακτος, παίρνετε με μια κουτάλα και ρίχνετε από αυτό στο μίγμα των αβγών ανακατεύοντας με το σύρμα. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε την κουβερτούρα στο μίγμα της κρέμας και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Στη συνέχεια, ρίχνετε και το μίγμα των αβγών στο σκεύος, το επαναφέρετε στη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να κοχλάσει η κρέμα και να πήξει. Μοιράζετε το μίγμα σε οκτώ πυρίμαχα μπολ και αφήνετε τις κρέμες να κρυώσουν εντελώς πριν τις βάλετε με τα μπολ στο ψυγείο να παγώσουν καλά. Τις σερβίρετε παγωμένες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement