Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
Connect with us

Μαγειρική

  Pots de crème με σοκολάτα      

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 8 μερίδες)

800ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

200ml γάλα πλήρες

250γρ. κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια

170γρ. ζάχαρη

8 κρόκους αβγών

Εκτέλεση:

Ρίχνετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μικρό σκεύος. Προσθέτετε τη μισή ζάχαρη, ανακατεύετε ώστε να διαλυθεί καλά και το τοποθετείτε επάνω σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά το μίγμα, χωρίς να αφήσετε όμως να πάρει βράση. Αναμιγνύετε σε μπολ τους κρόκους των αβγών με την υπόλοιπη ζάχαρη. Πριν πάρει βράση το μίγμα του γάλακτος, παίρνετε με μια κουτάλα και ρίχνετε από αυτό στο μίγμα των αβγών ανακατεύοντας με το σύρμα. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε την κουβερτούρα στο μίγμα της κρέμας και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Στη συνέχεια, ρίχνετε και το μίγμα των αβγών στο σκεύος, το επαναφέρετε στη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να κοχλάσει η κρέμα και να πήξει. Μοιράζετε το μίγμα σε οκτώ πυρίμαχα μπολ και αφήνετε τις κρέμες να κρυώσουν εντελώς πριν τις βάλετε με τα μπολ στο ψυγείο να παγώσουν καλά. Τις σερβίρετε παγωμένες.

Μαγειρική

Σφουγγάτο με κολοκυθάκια και άνηθο

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

8 αυγά, χτυπημένα καλά

750γρ. κολοκυθάκια τριμμένα σε χοντρό τρίφτη

2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

6-7 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι το 1/3 φλιτζανιού από το ελαιόλαδο, τα κολοκυθάκια και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν και να απορροφήσουν τα υγρά τους. Προσθέτετε τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει λίγο. Χτυπάτε τα αυγά σε μεγάλο μπολ και τα ανακατεύετε με τα κολοκυθάκια. Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι το μισό από το υπόλοιπο ελαιόλαδο και, όταν κάψει, ρίχνετε μέσα το μίγμα. Αφήνετε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά και αναποδογυρίζετε το σφουγγάτο σε μεγάλο καπάκι ή στρογγυλό ταψί. Ρίχνετεωτο υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και, όταν κάψει, τοποθετείτε το σφουγγάτο να ψηθεί από την άλλη μεριά. Μεταφέρετε σε πιατέλα, αφήνετε λίγο να κρυώσει και κόβετε σε τρίγωνα κομμάτια. Τρώγεται άνετα σε θερμοκρασία δωματίου ή και κρύο.

Περισσότερα

Μαγειρική

Παστίτσιο με κιμά κοτόπουλου

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 πακέτο πένες βρασμένες αλ ντέντε

1/2 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη

1 αβγό ελαφρά χτυπημένο

700γρ. κιμά από στήθος κοτόπουλου

2 πιπεριές Φλωρίνης, σε κυβάκια

1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο

1 καρότο ξυσμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

2 ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη

1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

1 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας βασιλικό, ψιλοκομμένο

1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την επικάλυψη

500γρ. γιαούρτι στραγγιστό

3 αβγά

1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη

2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε πολύ καλά μια κατσαρόλα και μετά ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις πιπεριές, το πολτοποιημένο σκόρδο και το καρότο για 2 λεπτά. Προσθέτετε τον κιμά και συνεχίζετε να σοτάρετε ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ, διαλυμένο σε λίγο νερό και ανάλογο αλατοπίπερο. Σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του. Στο τέλος, προσθέτετε τον μαϊντανό και το βασιλικό και αφήνετε να κρυώσει. Στο μεταξύ, έχετε βράσει τις πέννες σε αλατισμένο νερό και τις έχετε στραγγίξει. Τις ρίχνετε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος και τις ανακατεύετε με λίγο ελαιόλαδο και το χτυπημένο αυγό. Πασπαλίζετε με την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύετε ξανά. Από πάνω απλώνετε τον μαγειρεμένο κιμά του κοτόπουλου και τον ανακατεύετε ελαφρά με τις πέννες. Χτυπάτε τα αυγά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε με το γιαούρτι, το τριμμένο τυρί και το ελαιόλαδο. Περιχύνετε το φαγητό με το μίγμα του γιαουρτιού, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να κάνει μια ωραία κρούστα.

Περισσότερα

Μαγειρική

Πικάντικα μαυρομάτικα φασόλια με χοιρινή τηγανιά         

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τα φασόλια

300γρ. μαυρομάτικα φασόλια, μουσκεμένα για 1 ώρα σε νερό

4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι χυμό τομάτας πηχτό

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας μπούκοβο (½ καυτερό, ½ γλυκό ή όποια αναλογία προτιμάτε)

αλάτι, πιπέρι

Για την τηγανιά

1 κιλό χοιρινό κρέας χωρίς κόκαλο από λαιμό ή σπάλα, σε μπουκιές

⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο

⅓ φλιτζανιού λευκό κρασί

χυμό από ½ λεμόνι

1 κουτ. σούπας ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζετε τα μαυρομάτικα σε λίγο νερό μέχρι να βγάλουν αφρό, τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε λίγο. Τα βράζετε σε 900 ml νερό για 35 λεπτά να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε τον μαϊντανό, τον άνηθο, την τομάτα, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζετε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει η σάλτσα. Στραγγίζετε τα μαυρομάτικα και φυλάμε ένα φλιτζάνι από το ζωμό. Τα προσθέτετε στη σάλτσα, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσουν για άλλα 10 λεπτά ώστε να αναμιχθούν τα αρώματά τους. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο από το ζωμό των φασολιών που φυλάξατε. Πρέπει να είναι πηχτή η σάλτσα τους αλλά όχι στεγνή. Σοτάρετε το χοιρινό σε αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να αφρίσει και να εξατμιστούν τα υγρά. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να ροδίσει το κρέας και το σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Σιγοψήνετε την τηγανιά για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με τη σάλτσα του. Προσθέτετε το λεμόνι και το ανακατεύετε. Σερβίρετε τα μαυρομάτικα και σκορπάτε από πάνω την τηγανιά.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα