Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Παπαευαγγέλου: Με το που πήραμε μια ανάσα ο ιός μας υπενθύμισε ότι τίποτα δεν τελείωσε

Δημοσιεύθηκε

στις

Για τις μάσκες και ποιες ήταν οι συστάσεις της επιτροπής, για τις μεταλλάξεις αλλά και για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού μίλησε στο Live News η Βάνα Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια Παιδιατρική Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής.

«Μας έχει ταρακουνήσει, όμως είναι η πραγματικότητα. Δεν νομίζω ότι σύμβουλός μας πρέπει να είναι ο πανικός. Ο ιός είναι πολύ έξυπνος, ο ιός είναι εδώ. Με το που πήραμε μία ανάσα κι αρχίσαμε να χαλαρώνουμε, ο ιός μας υπενθύμισε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει», δήλωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Έχουμε αυτό πισωγύρισμα, το οποίο μας χτυπάει το καμπανάκι ότι πρέπει να ξανασκεφτούμε τη συμπεριφορά μας, και για εμάς και για τους γύρω μας. Άνθρωποι νέοι ταλαιπωρούνται, αλλά ένας άνθρωπος 48 ετών μπορεί να διασωληνωθεί. Όλοι πρέπει να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας μπροστά στην απειλή και πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει».

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εμβολιαστούμε», σύμφωνα με την ίδια.

Έρχονται νέα μέτρα;
Στον ενδεχόμενο να έρθουν νέα μέτρα, η καθηγήτρια απάντησε πως αυτά θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας. «Ο στόχος μας είναι να μην υπάρξουν πάλι τιμωρητικά μέτρα. Όλοι μας είμαστε κουρασμένοι και το πιο σημαντικό είναι ο καθένας να θωρακίζει τον εαυτό του».

Μάσκες στους εξωτερικούς χώρους
Για τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους δήλωσε πως η επιτροπή συνιστά να φοράμε την μάσκα όταν παρατηρούμε συνωστισμό.

«Το συζητήσαμε εκτενέστερα και είπαμε ότι δεν συνιστούμε να βγει η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους. Συνιστούμε να παραμείνει η μάσκα, γιατί η πανδημία είναι εδώ. Μπορούμε να βγάλουμε την μάσκα όταν δεν υπάρχει συνωστισμός».

Η μετάλλαξη Δέλτα και η συμπεριφορά των νέων είναι ένας συνδυασμός που οδήγησε στην μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement